Reklama

Reklama

You Should Have Left

  • Slovensko Mali ste odísť
Trailer

S manželstvom Thea a jeho oveľa mladšej manželky Susanny to nevyzerá dobre. Už dlho si navzájom nedôverujú a majú tajomstvá. Víkend s dcérou v odľahlom prázdninovom dome je posledným pokusom o záchranu ich krehkého vzťahu. Tam sa však Theo ocitne tvárou v tvár tajomnej sile, ktorá, ako sa zdá, vie o ňom a Susanne všetko. A začína sa hra na mačku a myš, v ktorej sa ocitnú oni dvaja. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Hororová rutina s Kevinem Baconem. You Should Have Left má sice místy hodně sympatickou kameru a charismatického představitele hlavní role, jinak je to ovšem soubor okoukaných žánrových prvků přesně podle klasických šablon. Je sice fajn, že se tvůrci rozhodli spíše než z každého rohu skákat na diváka budovat temnou a mrazviou atmosféru, jednotlivé prvky ale nemají dostatek prostoru na to aby měly nějaký dopad ve filmu tak není až na samotný závěr nic, co by stálo alespoň trochu za zmínku. Jasně, závěrečná rekapitulace je v rámci možností fajn, neospravedlňuje ovšem jinak trochu nelogický postup. Jako spotřební zboží pro fanoušky béčkových hororů asi fajn, jinak ale čistý průměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon propadá v pronajatém nehostinném domě ve Walesu svým nočním můrám a symbolicky slaví návrat po více jak dvaceti letech, které uplynuly od jeho účasti na filmu "Ozvěny mrtvých", co je do jisté míry vzdálenou ozvěnou tohoto počinu, ke spolupráci se zkušeným tvůrcem Davidem Koeppem. Oběma asi bylo předem jasné, že tento skromně pojatý projekt nezastíní chystaný výstřik ze scenáristického péra Koeppa, jakým má být chystaný "Indiana Jones 5", tudíž kromě obstojně hrajícího Kevina Bacona a atraktivní herecké partnerky Amandy Seyfried už toho mnoho zajímavého v tomto filmu k vidění není. A je až s podivem, že se dvě hvězdy takového formátu do tohoto nevýrazného filmu nechaly uvrtat. Čekal bych spíše herecké osazenstvo nižší svítivosti. Děj filmu je opravdu hluboce o ničem, tedy hned ne, ovšem než se ve filmu něco podstatného stane, hrozí, že kolíbavé tempo diváka uspí. Až pak po drahné době dojde na rádoby hrůzostrašné úkazy, vzkazy a jiné výjevy, tak to zrovna moc imponující či impozantní není. A pointa i jakékoliv odhalení je naprosto průhledné, takže ani v tomto ohledu to neoslní nápaditostí. Přitažlivá Seyfried je naprosto sexuálně nevyužitá, sice kopuluje v autě se svým manželem, ale jak dál divák zjistí, tak jí to nestačí. Kupodivu mě tahle linie naznačené nevěry poměrně bavila více, než jalové a skromně pojaté hororové hody, co by víceméně stylem zapadly do devadesátek. Film je celkově unylý, nestrašidelný, psychologicky nevěrohodný, dobrých režijních nápadů má pomálu, režijně je průměrný, ovšem Bacon je solidní tahoun a odkroutil si svůj herecký úkol zdatně. Film to celkově dotáhl na průměrné známky. 5/10 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod bol zaujímavý, pričom i mysteriózne základy boli položené vcelku fajn. Tiež sa nemôžem ubrániť pocitu, že to malo myšlienku, takže nejde iba o duchovne prázdny horor. Na druhú stranu som čakal trochu lepšie hororové prvky. Tiež tu nefunguje chémia medzi postavami, aj keď Kevin Bacon hral celkom zaujímavo. Vcelku spokojnosť, lepší priemer. 65/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

David Koepp s Kevinem Baconem se po Ozvěnách mrtvých opět sešli na poli hororu, tentokrát jde ale o méně zářnou spolupráci. První polovina filmu funguje velmi dobře, seznamování s postavami probíhá v náznacích, herecké výkony jsou dobré a interakce hlavní postavy s divnými úkazy v domě a bizarním chováním lidí, se kterými přijde do styku, docela dobře baví. Po technické stránce jde taky o dobře odvedenou práci. Ovšem je to scénář, co v druhé polovině začíná silně pokašlávat a finální rozuzlení je pak už z čistě tradičního soudku a nemůže ničím nikoho překvapit. Nad průměrem to celé drží jen velmi dobrý Kevin Bacon, kterému bohužel měl David Koepp poskytnout víc materiálu, s kterým by mohl pracovat. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čakanie na horor sa zmenilo na zakukanie sa do veľkých modrých očí Amandy a neblahú predtuchu že sa pánovi Slanina už rozpadne ksicht. Nestalo sa a tak najstrašidelnejšie, čo sme videli bol jeho vysušený krk. Tvrdenie, že Kevin Bacon vyzerá už 30 rokov rovnako je upozornením na akútny zápal očného nervu. Hoci nahatý prízrak sa mu snažil zlepšiť vizáž dávkou ústnej vody priamo do tváre, stále ostala len horká pachuť z nevydareného počinu, ktorému chýbala atmosféra a temné dusno. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Toto je prvá americká filmová adaptácia románu Daniela Kehlmanna. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama