Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (284)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku napínavá záležitost, která bohužel postupně ztrácí svou originalitu a nakonec se z ní vyklube spíš klasická duchařská historka: Co asi tak obvykle chce mrtvá duše, která se poflakuje po domě a nemá se k odchodu !?! ... Atmosféra je ale slušná, okořeněná několika zajímavými a překvapivými momenty - a Kevin Bacon se překonává. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Toto bych asi víc ocenila třeba před osmi lety, teď už to na mě mělo účinek velmi slabý. Strašení vážně jen po málu a když ano, tak velmi čekané až předvídatelné. Super byl výkon Kevina Bacona. Bohužel ani nápad mě nějak vyložené neoslovil, halucinace způsobené hypnózou by se daly pojmout asi trochu líp v nějakém lepším příběhu. Ale jako takové duchařsky laděné filmové romaneto to na ty tři hvězdy celkem ušlo. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jednodušší bratříček Šestého smyslu. Film s překvapivě poutavou atmosférou, který jen na pár krátkých okamžiků nechává diváka nadechnout. Strhující tempo a mrazivé scény, které obalují kostru poměrně originálního děje. Kevin Bacon je naprosto přesvědčivý, velmi se doplňuje se svým filmovým synem v podvědomém sestavování domečku z karet, který se v naprostém závěru rozsype do překvapivého rozuzlení. Vizuálně velmi dobře provedený stav hypnózy, skvělá scéna ve které hlavní hrdina v podvědomí chytá za ruku přízrak mrtvé dívky a do jeho představy proniknou ruce jeho ženy a strhnou jej zpět do reality. Pátá hvězdička unikla tomuhle filmu jen o chloupek. Tím chlupem byly některé mezery mezi stěžejními scénami. Škoda že mi právě tenhle chlup vlítnul do nosu a já si místo dopsání páté hvězdičky kýchnul. Na videofilm je tohle fakt dobrá záležitost. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Rozmazaný a nie moc zimomriavkami naskákaný film s pár ducharskými prvkami, ktoré hasnú rýchlejšie ako zapaľovač pri nepriaznivom poveternostnom počasí. Bacon je jedna veľká herecká otrava a vôbec sa mi nejaví ako muž na svojom mieste a jeho výkon považujem za druhoradý. Niektorí si myslia, že horor a k tomu ešte mysteriózny má vyzerať presne takto! Lenže sa mýlia, toto nemá nič spoločné s plnohodnotným hororom, javí sa len ako lacná knižka prezentujúca niečo na čo ani nie sme zvedaví. Už od samého úvodu si film plieni cestu skázy a v závere ako tak dofrčí v polocelku. Rozbitý, neúplný, matúci s predpokladom nenaplniť nič. Ak si niekto myslí, že film Stir Of Echoes má niečo do seba, že sa nechal atmosférou len tak bez zábran unášať tak nech sa unáša. Je to len jeho vlastná zodpovednosť, ktorá ho pripravuje o skutočný zážitok. Samozrejme mám na mysli Šiesty zmysel... 50% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tentokrát nevidí mrtvé lidi Haley Joel Osment, nýbrž synek Kevina Bacona a po zdařilé hypnóze bude "osvícen" touto schopností i sám Kevin. Snímek má zdařilou atmosféru, kterou se od počátku daří úspěšně budovat. Zhruba poslední půl hodiny však nastanou události takového ražení, které "svléknou" dosud mysteriózní kabátek a hodí na sebe žertovný kostým. Scény, kdy Kevin rozkope celou zahradu a poté sbíječkou zlikviduje sklep i další prostory svého domu vyznívají poněkud směšné a připomínal mi v nich Bruce Campbella z Evil Dead. Nebohou dívku ztvárnila Jennifer Morrison. V závěru se dozvíme, co se jí skutečně stalo a jaký krutý zločin na ní byl spáchán. Naštěstí je to hodná holka a její duch netouží po ničem jiném, než aby bylo její tělo nalezeno a její duše dostála klidu. Takže se z její strany neodehrávají žádné pomstychtivé, zákeřné, ani smrtící eskapády. I přes onu závěrečnou humornou "vložku" s workoholickým amokem, se jedná o vydařený thriller. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)
  • Když se Tom (Kevin Bacon) během kopání děr na své zahradě naštve, nakopne kýbl, který rozbije okno jeho domu, které je poměrně daleko a vysoko. Jeho rozbití nebylo záměrem tvůrců, nejde ani o speciální efekt, pouze o šťastnou náhodu. Vzhledem k tomu, že Kevin Bacon na rozbité okno nijak nereagoval a pokračoval podle scénáře, mohla být tato „nepovedená“ scéna nakonec použita. (SHI-SHA)
  • Z první hypnotizace je Tom (Kevin Bacon) probuzen pomocí spínacího špendlíku, kterým mu hypnotizérka propíchne ruku. Ve scéně nebylo použito speciálních efektů - jde o ruku jednoho z kaskadérů. Šlo o jeho jedinou scénu ve filmu. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama