Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

cold 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil tento film v době, kdy jsem ho viděl poprvé, určitě by dostal 5*. Po uplynutí určitého času, ale zjištuji, že nastavovaná kaše není nikdy nic dobrého. Mezi druhými díly je to ale stále nadstandart (krom Kmotra, vetřelců a terminátora). Nic na tom nezmění fakt, že originalita 1. dílu se jaksi vytratila. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Takové zvláštní guilty presure. Z Highlandera se stal špinavý post-apo, kde je vidět zmatenost herců a vlastně všech zúčastněných (Connery určitě nevěděl v čem vlastně hraje). Ale musím uznat, že se mi tahle podivnost, která se nejspíš odehrávala v kulisách Total Recallu (vč. Michaela Ironsida) zvláštním způsobem docela líbila. Ale film to je příšerný. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pomatený Horal - Síla kouzla zmizela. Projekt, od kterého chtěli aktéři i tvůrci utéct, či se alespoň distancovat, má šanci zaujmout leda postavou Katany Ironsidea, který úspěšně krade zubící se škleby Nicholsonovi. Mulcahyho podíl na výsledku je sice omezený, ale i tak se měl spolu s investory zamyslet nad hlubokým moudrem kmeta MacLeoda, který tvrdí, že na světě jsou dva druhy lidí. Jedni, kteří ví, kdy přestat a druzí, kteří to nevědí.. Co se týká soundtracku k filmu, vydala v roce 1991 kapela Queen u EMI Records album, o kterém se moc neví. Jmenuje se A Kind of Septic a seznam skladeb je následující: 1. No Vision, 2. A Kind of Septic, 3. One Year of Shame, 4. Pain is so Close, 5. Scrap will be Scrap, 6. Who Wants to be Associated with this Forever, 7. No One Gimme the Prize (Mulcahy Theme), 8. Don´t Lose Your Name, 9. Pointless of the Universe.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Typický príklad sequelu: to najlepšie z jednotky (stínanie hláv) mínus niekto odíde (Queen) plus iní pretrvajú (Mulcahy) plus jedného charizmatického zlosyna nahradí druhý (Michael Ironside) plus iné postavy sa naopak vrátia (napriek tomu, že minule zomreli). Highlander 2 je nezmyslene bizarné sci-fi (2024?! Štít?!?), čo ho stavia po bok dvojky, trojky atď. Planéty opíc - podobne zhovadenej sérii, ktorej prvý diel bol skvelý. ()

Aargh odpad!

všechny recenze uživatele

Odpornost, jakou jsem už dlouho neviděl. Umírněné historické fantasy bylo nahrazeno strašlivou sci-fi slátaninou, která postavila na hlavu celý děj prvního dílu. Tajemný příběh o několika vyvolených, kteří spolu bojují v průběhu staletí, tvůrcům očividně nebyl dost dobrý, takže ho "vylepšili" nápadem, že nesmrtelní přiletěli z jiné galaxie z planety, odkud je vyhostil zlý diktátor (nápad jak vystřižený z toho nejstupidnějšího béčka). Aby toho ještě nebylo málo, zbytek děje je přesunut do rádoby temné budoucnosti, ve kterém svět ovládá nadnárodní korporace, vlastnící umělou ozónovou vrstvu (!!). Toto všechno je rozemleto v tunách dalších klišé, nesmyslů, nudných postav a stupidních soubojů (surfující highlander vs. letadýlko). Bod bych mohl dát jedině za vtipkující postavu Ramireze, ovšem ihned ho musím Connerymu zase odečíst za to, že svou přítomností vůbec podpořil vznik takového hrůzného zprznění prvního Highlandera. Fuj! ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Během natáčení se Christopher Lambert a Michael Ironside vzájemně poranili. Lambert ulomil svému kolegovi kus zubu a Ironside zase Lambertovi zranil prst v jednom ze soubojů. (Terva)
  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)
  • V roce 1995 pospojoval režisér Russell Mulahy některé vystřižené, nepoužité a alternativní scény, které posléze vydal pod názvem Highlander 2 Renegade Version. (Terva)

Reklama

Reklama