Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Connery senilnel už v roku 1991. Dôkazom je jeho účasť tu, ale jeho Ramirez je so svojimi hláškami, ráznosťou a šarmom najväčším kladom filmu. Film by bol gýčový, keby mal dobrú kameru. Ani tú však nemá. Niekto si zjavne ukájal producentské chúťky, no s malým rozpočtom. Higlander nemá kvalitné nič. Ani hercov, ani výrazné úlohy, ani režijnú či scenáristickú oporu. Dejový oblúk je predvídateľný, každá scéna vyzerá nudne, no v rukách inovatívneho kreatívca mohlo ísť o niečo lepšie. Dialógy len z nutnosti, z dôvodu, že už prešla doba nemého filmu, okrem pár hlášok sú úbohé, predvídateľné, totálne zbytočné, dokonca hlúpe. Šerm vedia lepšie aj hocktorí ochotníci. Zle natočená, úbohá akcia bez invencie v dobe, po klasikách ako Rambo či Terminátor nemohla mať úspech, tobôž nie teraz. Lambertovi sa jeho neherecké výrazy dali odpustiť v prvej časti série, no druhýkrát už nie. Avšak, s celkovou kvalitatívnou stránkou filmu veľmi dobre ladia. Ak hľadáte definíciu nudného podpriemeru céčkového filmu upadnutého do zabudnutia, nech sa páči. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně ne všechno je ideální, například herecké výkony. A taky efekty. Ty nejsou ani tak povedené, jako žalostné. No, a scénář je zklamání, dokonce i opravená režisérova verze je prostě divná. To jak si v devadesátých letech představovali postapokalyptickou budoucnost je sice úsměvné, ale taky plné klišé. Atmosféra šla určitě vytvořit jinak, než že produkce vyplivne zmrvenou kopii světa Blade Runnera. A kdybych se přenesl i přes tohle, tak jsou tu ještě záporné postavy, které jsou mimózní i v porovnání s Harkonneny z Lynchovy Duny. Jediné dva plusy jsou Sean Connery a Virginia Madsen. Jedničku jsem označil za podařený trash, takhle tedy vypadá ten, který se nepovede. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hlavni problem druheho dilu je ten, ze se v podstate tolik neresi osud Connora, ale spis osud lidi a dej se od hlavniho tematu misty dost vzdaluje. Sice je dobre, ze se dozvime par dalsich veci o nesmrtelnejch, ale ze zacatku je film misty zmatenej. Hodnoceni by bylo lepsi, kdyby nebyl prvni dil. Takle se v zasade jedna o variaci na prvni dil, akorat par veci o nesmrtelnejch si odporuje s tim, co bylo v prvnim dile receno, kamera je horsi, hudba daleko horsi nez v prvnim dile, i kdyz v podstate nijak spatna neni. A Connery tu je spis za takovou komickou postavicku. Nicmene porad jsem se docela slusne bavil a dej vetsinou svizne odsejpal. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

První klasický díl nastolil otázku, kde se vlastně nesmrtelní vzali? Scénáristé Brian Clemens a William N. Panzer se rozhodli pro odvážný tah a přenesli fantasy příběh do sci-fi kulis. Celkem ztřeštěný nápad, který obsahuje nejeden bizardní detail (vrahy, kteří jsou vzhledem kříženci punkerů, skejťáků a slepice, snad ani nikdo nemohl myslet vážně). Nicméně, i takovéto absurdní rozvinutí legendy by mohlo mít jistou šanci na životnost, nebýt toho, že na režijní stoličce usedl Russell Mulcahy. Jedničky ještě ustál, ale v druhém dílu už své slabiny neukočíroval a namísto stylové fantasy nabízí přeplácaný patvar, kterému nepomůže ani ta prodloužená remasterovaná verze... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jo, myslím, že tahle série už mě opravdu nemá čím oslovit. Tohle ještě šlo, až na tu strašnou debilitu s tím, že jsou mimozemšťané. Ale kam se tohle ještě může vyvinout? Ne, nejspíš opravdu nikam. Tady jsou alespoň zajímaví herci, na kterých to stojí, sem tam dobrý efekt, ale jinak už opravdu nic moc. Takový zbytkový závan 80. let. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)
  • Christopher Lambert se při natáčení v Argentině nechal přesvědčit místními podvodníky, aby investoval svůj honorář do několika finančních institucí. O své peníze přišel. (HellFire)
  • Když jsou Ramirez (Sean Connery) a MacLeod (Christopher Lambert) rozstříleni v autě od ostrahy MAXU, otevřou se dveře u řidiče, ze kterých se vysune MaLeodovo tělo. Poté, co jdou strážci okolo s Louise, kterou objeví v kufru auta, jsou dveře zavřené. (Fenk)

Reklama

Reklama