Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem svého času ujížděl, když jsem na tom byl v 92 v kině, bralo mě to tak, že jsem na to šel druhý den znovu. Svižnější, akčnější, ne tak utahané jako prví Highlander. Dnes z odstupem času zjišťuji, jak strašná, místy nelogická hloupost to je (udělat z Highlandera mimozemšťana je fakt úlet), nic to ale nemění na tom, že mě to pořád baví více než první Highlander a tu a tam se k tomu pokaždé rád vrátím. Už pro Virginii Madsen, to je prostě samice mého gusta. ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Toto byla opravdu : ,, Riadna haluz “ jak by řek můj slovenskej kámoš. Kryštof je starej šedivej Hájlendr, kterej si v budoucnosti v New Yorku pouští Kvíny už jen z jukeboxu a ve svým starým Porsche popojíždí odnikud nikam. Země je krytá štítem, kterej musí zničit, i když ho sám pomáhal vybudovat ( ?! ). Do cesty se mu staví poměrně zábavně se šklebící Michal, jenž s vlasama vypadá snad ještě víc odpudivěji, než ve Scanners, ale na pomoc mu přispěchá jeho přítel Sean z jedničky a navíc koukatelná Virginia Madsen z Candymana. Je to samozřejme ryzí béčko s totálně dementním scénářem, ale čekal jsem větší žumpu. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Connery senilnel už v roku 1991. Dôkazom je jeho účasť tu, ale jeho Ramirez je so svojimi hláškami, ráznosťou a šarmom najväčším kladom filmu. Film by bol gýčový, keby mal dobrú kameru. Ani tú však nemá. Niekto si zjavne ukájal producentské chúťky, no s malým rozpočtom. Higlander nemá kvalitné nič. Ani hercov, ani výrazné úlohy, ani režijnú či scenáristickú oporu. Dejový oblúk je predvídateľný, každá scéna vyzerá nudne, no v rukách inovatívneho kreatívca mohlo ísť o niečo lepšie. Dialógy len z nutnosti, z dôvodu, že už prešla doba nemého filmu, okrem pár hlášok sú úbohé, predvídateľné, totálne zbytočné, dokonca hlúpe. Šerm vedia lepšie aj hocktorí ochotníci. Zle natočená, úbohá akcia bez invencie v dobe, po klasikách ako Rambo či Terminátor nemohla mať úspech, tobôž nie teraz. Lambertovi sa jeho neherecké výrazy dali odpustiť v prvej časti série, no druhýkrát už nie. Avšak, s celkovou kvalitatívnou stránkou filmu veľmi dobre ladia. Ak hľadáte definíciu nudného podpriemeru céčkového filmu upadnutého do zabudnutia, nech sa páči. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dvojka se sice v úvodních titulcích hrdě hlásí k Prstenu Nibelungů, jenže zatímco Wágner chtěl svým dílem dosáhnout jednoty (Gesamtkunstwerk), v Renegade version je snad každá scéna vystřižena z jiného filmu a každý herec přehrává jiným způsobem. Do pokusu o prohloubení mytologie nesmrtelných je nacpaná zločinná korporace jako z Robocopa, punkoví zabijáci jakoby vystoupili z Mad Maxe, ovšem scénarista moc koukal na wuxia, takže lítají na lanech, které někdo v závěrečném finiši zapomněl vymazat, a do toho bizardní rychlovka mezi Lambertem a Madsen (Nědělám to každou sobotu). Špatné triky jsou trademarkem béček, bez nich by to nešlo. Za film jednu hvězdičku, tu druhou za Conneryho, jehož komické eskapády jsou sice v rámci filmu úplně zbytečné, ale jeho charisma překoná i jeho šišlání (a ještě si z něho dělá legraci, když herec na jevišti začne nervozitou šišlat taky a nazve ho "shit head"). ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Pokud by to bylo celé natočeno s nadsázkou, bral bych to, ale podstatnější scény byly myšleny vážně a to je špatné a hodně podprůměrné. Nejlepší byly dvojčata vrazi ( podoba s Matrixovými čistě náhodná ?) to jsem se bavil. Ale všiml jsem si chyby - scéna v taxíku, kdy hlavní záporák rozbije mečem přední sklo u spolujezdce a po vystoupení je sklo rozbité na straně řidiče. Kdyby to tak byla chyba jediná... Podtitul - Síla kouzla je neoprávněná protože kouzlo jedničky dvojka ztratila. Souboje na meče jsou hrozné. Podívat se a zapomenout. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)
  • Při natáčení scény se vznášedlem nebyly použity žádné speciální efekty. Christopher Lambert měl oblečen postroj, ke kterému byly upevněny dráty. Na celou scénu dohlížel tým zodpovědný za Supermana (1978). (HellFire)
  • V roce 1995 pospojoval režisér Russell Mulahy některé vystřižené, nepoužité a alternativní scény, které posléze vydal pod názvem Highlander 2 Renegade Version. (Terva)

Reklama

Reklama