Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po odvrátení jednej možnej katastrofy prichádza Valery Legasov s ďalšími zisteniami. Jadro sa prepadá a mohlo by dôjsť k zamoreniu všetkých spodných vôd. Je teda nutné prísť s nápadom, ktorý by mal prepad jadra zastaviť. Medzitým sa Ulan Khomyuk snaží prísť na to, čo sa v Černobyle skutočne stalo. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boj s neporazitelným a neviditelným nepřítelem pokračuje. Radioaktivní peklo s atmosférou dohnanou na samou hranu divácké snesitelnosti. Syrové, naturalistické a nekonečně zajímavé. Boj s časem. Řešení hlavního problému a plánování, jak se vypořádat s následky. Spousta lidí a činů, které nejsou ani tak projevem nějakého hrdinství, jako spíše projevem lidské povinnosti. Nádherné pojetí celé katastrofy, po jejímž zhlédnutí má člověk takřka chuť spáchat sebevraždu. Taková dávka beznaděje a deprese se jen tak nevidí. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužiaľ, ale 3. epizóda extra vychvaľovaného Černobylu, ma oslovila tak v rozmedzí 60. - 80. %, keď som po intenzívnom zamýšľaní sa nad pôsobivými obrazmi, uvážil, že i napriek nim zostanem pri zemi, čo nie je nič iné, ako dobré, i keď ponúkané sekvencie, režisérom - Johanom Renckom, boli excelentné, až normálne zachádzali do explicitného extrému... _Väčšinou som bol s týmito „hrdinami” buď v špitáli, kde handicapovaní, poznačení a mimoriadne ožiarení ľudia končili - tragicky, s ukrutnými bolesťami, ktoré sa z minúty na minútu zväčšovali, zhoršovali, až boli pochovaní v špeciálnych, masových hroboch, čo sa následne zabetónovali, na mysli mám konečnú scénu, v ktorej účinkuje - „hasičová žena” . So svojím chlapom bola do absolútneho konca, obklopovala ho v nemocnici, aj keď jej to vyslovene zakazovali, čiže riskovala i kvôli tomu, že je tehotná ! Hysterické, ale zaujímavé, čo si musela i ona vytrpieť. Do Moskvy zavítala aj vedkyňa, ktorú stelesňuje Emily Watson, že i túto ženu uvidí, ba KGB ju čochvíľa zatkne. Naturalistické zábery na týchto jedincov ! Alebo som bol s baníkmi, ktorým šéfoval skúsený predák, čo si nikdy servítku pred ústa nekládol, a jeho chlapi boli poslaní do hl. e-p-i-c-e-n-t-r-a diania, pod Černobyl, aby sa prekopali ku spodným zásobám pitnej vody. Už tradiční - Legasov a Sčerbina boli spoľahliví, vidno, že sú to veľkí ťahúni Mini-série. Viac-menej, veľmi dobrá časť, ale zdá sa mi, že herci sa už akosi začínajú - opakovať, ako obohraté platne, čiže automaticky prehrávať. Dúfam, že štvorka a päťka ma vyvedú z omylu... ? ()

Reklama

megacik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia časť nedosiahla kvality fenomenálnej druhej časti, ale to sa dalo čakať. Nechce sa mi veľmi rozpisovať, s čím všetkým som nebol spokojný, na počiatku to však bolo určite Politbyro, kde boli zdôraznené hlavne vedecké kapacity, a ostatní členovia- politické monštrá(generáli, tajomník KGB) s obrovskou mocou tu hrajú akoby len vedľajšiu a pomocnú úlohu, ledva dostanú slovo.... proste, čakal som väčšiu prezentáciu moci v tomto seriáli. Možno som čakal aj viac filmovej akcie v okolí Černobyľu, nie iba suchú prezentáciu výsledkov v Moskve, ktorú aj tak všetci poznajú, lebo všetci vedia, ako to prebiehalo, práve z historických dokumentov. A kde je propaganda? V tejto časti ani náznak...nedalo sa asi toľko vecí vtesnať do tak krátkej časti, ale dúfal som..... Keď bude seriál ukončený, pozriem si to celé ešte raz, a možno zmením názor. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo ztrácí, ale přibývá spousta detailních informací, parta řízkovitých horníků a výborně sehraný je vztah Legasova a Šterbiny, ze kterých se postupně stává svérázná dvojka nerozlučných amigos. Syrová autenticita a naléhavost s puncem skutečné události samozřejmě stále drtí vše v cestě a tahá kvalitu vysoko nahoru. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celosvětové nadšení nesdílím. Vidím průměrný snímek, jenž se snaží vyvolat paniku i tam, kde není, a zdramatizovat i to, co je chladné jako permafrost. Obzvláště mi vadí příliš mnoho fiktivních detailů za účelem dramatizace. Druhý díl dosáhl velmi slušné úrovně, jinak seriál zatím proplouvá mezi hollywoodskou megalomainzací a novodobými pseudoartovými trendy, kterým dominuje atmosféra na úkor děje. Celkově až doposud průměrný dojem, ale na další díly se ráda podívám. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Po odvysílání této epizody se Černobyl stal historicky nejlépe hodnoceným seriálem ve filmové databázi IMDb s hodnocením 9,7 z 10, které mu udělilo přes 37 000 uživatelů. Porazil tak dosavadního držitele rekordu, Planetu Zemi II (2016). (hansel97)
  • Epizoda názorně ukazuje působení radiace na lidské tělo (od malých příznaků, až po smrt). (Freddy22)
  • 28 hasičů a pracovníků elektrárny nejvíce zasažených radiací a převezených na speciální oddělení 6. moskevské nemocnice, bylo pohřbeno na moskevském Mitínském hřbitově v severozápadním správním obvodu. Jejich těla byla vložena do igelitového obalu, pak do dřevěné rakve, poté do dalšího igelitového obalu a nakonec do svařené zinkové rakve, která byla navíc zalita betonem. I přes tato opatření je v místě uložení měřitelná zvýšená úroveň radiace. (mikiqex)

Reklama

Reklama