Reklama

Reklama

Ani ve snu!

  • Slovensko Ani vo sne! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Laura (Barbora Štikarová) je hbitá, mrštná a paličatá holka. Touží se dostat do party parkouristů a spolu s nimi zdolávat překážky, které jí nastavuje městské prostředí. Při tom ji zaskočí láska, kterou pocítí k Lukymu (Toman Rychtera). A začne žít dvojí život: Ve fantazijním světě komických a romantických vizí jí Luky patří, v realitě ale její snaha se s ním sblížit skončí karambolem. Ve chvíli, kdy se oba její světy zvláštním způsobem propojí, se Laura musí rozhodnout. Buď bude nadále romanticky snít, nebo se dokáže poprat se svým skutečným životem. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (60)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Priam učebnicový príklad toho, ako sa dá skvelý námet dokurviť. Ale že poriadne. To dievča vám pošle toľko depresie a negativity, že to ani pekné neni. Ozaj, kto toto rieši? Dnešná mládež bez občianskych preukazov? Tak to ďakujem pekne. Dosť zlé už aj na Čechov a to je čo povedať. Našťastie to nemalo dve hodiny, lebo to by som z toho okna vyskočil ja namiesto hlavného hrdinu. 1 z 5 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Předně si zaslouží ocenit snaha o žánr v ČR nepraktikovaný a znatelně chybějící, a to ne ve smyslu parkourového filmu, ale teenagerského filmu (nesměšovat s teenagerskými komediemi). Stejně jako německý film "Parkour" i čeští tvůrci využívají sport jako metaforu pro určité životní období i otázky a výzvy s ním spojené. Bez ohledu na to, že parkour jako takový nemá věkové omezení, Oukropec a spol. si oproti německým kolegům vybrali vhodnější paralelu v dospívání a navíc v tématech neopětovaných citů, emocionálních zmatků a definování sebe. Pochybnosti nicméně vyvolává linie snu, která jednak působí trochu neadekvátně k věku hrdinky a vnáší do filmu přílišnou doslovnost a jednoznačnost. Takže současně je funkčním prostředkem s řadou nápaditých prvků, ale zároveň se nelze ubránit pocitu, že tvůrcům slouží jako scenáristická berlička. Obzvláště když v jiných ohledech se jim v realistické linii vyprávění daří spojovat konkrétní symboly s obecnějšími významy (motiv lana). Elementů vyvolávajících ambivalenci a vytrhávajících z jinak stylově vytříbené fikce má film více – především dialogy místy náhle šustící papírem, schematické dějové zvraty (zvrtnutý kotník) či studiové interiéry. Nicméně i k nim můžeme jako protiváhu položit o to výraznější prvky nedořečenosti nebo významově či pro vývoj postav nosné situace. Také mile překvapí koncepční uchopení samotného parkouru, které se nepokouší citovat z hyperefektních performačních videí, ale drží se stylově spíš při zemi, aby ilustrovalo hlavní linii dospívání a ne ji zastiňovalo. A jako finální bonus jsou zde přirození neherečtí představitelé z řad parkouristů, obzvláště pak hlavní představitelka, která postavě dává přirozenost a především fyzickou zdatnost. 7/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já mám dojem, že od tý doby co skáčeš, ti akorát měkne mozek." Kdysi dávno jsem jednou málem přeskočil lavičku, takže se považuju za docela solidního odborníka na parkour. Prostě se neumím projít po městě, aniž bych si neskočil nějaký ten back flip, side flip, dashe nebo konga a pak se probudím ze sna. Asi něco jako Laura, ale ta alespoň umí něco skočit. Mě totiž kromě toho parkouru na tomto snímku nic moc nezaujalo. ()

Duch217 

všechny recenze uživatele

Filmu se nedá upřít jistý pokus o originalitu a svým způsobem zajímavé téma, ale hrozně to sráží nejen výkony (ne)herců (což se vzhledem k nutnosti umění parkouru dá omluvit), ale hlavně úplně stupidní dialogy, které občas ani nedávají smysl. Pokus o slang teenagerů působí často až komicky a nevěrohodně. Příběh je také takový všelijaký, zasloužil by si trochu péče, aby více dával smysl. Film atmosférou do jisté míry připomíná film Gympl, který však měl tu výhodu, že byl první, vsadil na lepší herce a asi měl alespoň z části působit jako komedie. Ani ve snu však komedie být nemá, bohužel ale tak občas působí. Nicméně jak jsem říkal, pokus o něco originálního tu je a to je jedině dobře. Snad to vyjde příště. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Těžko uchopitelný námět není bez zajímavosti. Ale nudné zpracování odkazuje film někam do spodní části žebříčků kvality či oblíbenosti. 1) Parkour mi přijde jako velmi sexy sport. Oblečení je ovšem už sexy podstatně méně (u obou pohlaví)._____ 2) 19letá Barbora Štikarová (Laura) působí jako analogie Polívkové v Účastnících zájezdu, ale nemá ani její charisma, ani herecké schopnosti._____ 3) Pár pěkných herců: 25letý Toman Rychtera (Luky), 19letý Adam Mišík (Andreas), 18letý Jáchym Novotný (Alex), tracery - neherce neznám a neumím tedy zařadit._____ 4) A to proskakování tramvají se mi líbilo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Film byl realizován v Praze, ve Vysokých Tatrách a Normandii. (Zdroj: CinemArt)
  • Ve filmu hrají naši přední parkouristé, jako je například: Tomáš "Zony" Zonyga a Tomáš 'Sahira' Taran, kteří pořádají vlastní kemp  s výukou parkouru. (v.indruchova)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno