Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cassian musí překonat nedůvěru ostatních členů tajné mise. (Disney+)

Recenze (31)

RobinPM100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začínám bejt fakt nasranej, neskutečně nudná bezdějová píčovina, která nemá se Star wars nic společnýho, občas nechaj po obloze přeletět Tie-fighter, aby diváka ujistili pro pořádek, že se dívá na Star wars, Kenobi je proti tomuhle hotovej masterpiece. Disney nechá dnes natáčet Star wars každýho, i toho, kdo defakto nepředloží nějakou dějovou linku. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď, když už jsem si toho jednou všiml, je absence mimozemšťanů v tomhle SW universum opravdu bolestivá. Pátý díl se hodně zaměřuje na přípravy akce naší kladné party a až opravdu uměle vytvořené "napětí" mezi nimi. A to je citelná slabina, protože to, co je na Andoru pro mě přidaná hodnota, není pohled rebelů, ale onoho Imperiálního byrokratického soukolí - a to je nyní hodně upozaděno. Možná se časem nějak rozklíčuje kariéra našeho snaživce - neboť dostávám až na sílu vložené umělé fráze z úst jeho mamičky, které rádoby osvětlují situaci v jeho rodinných vazbách. Uvidíme. ()

Reklama

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé střihy mezi scénami byly zvláštní, stejně tak i interakce mezi postavami (Andor vs. Skeen, chvíli se zdálo, že si rozumí ze všech členů skupiny nejlépe, v další scéně to bylo přesně naopak), mimo to ale další díl v řadě rozhodně nezklamal. Oceňuji pomalé budování atmosféry spojené s přípravou na útok. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi lze jednoznačně říci, že prostřední díly příběhových oblouků mají připravit půdu na "finále", a proto jsou zákonitě pomalejší. Asi by bylo lepší, kdybychom se vždy dočkali tří dílů naráz, zážitek by se hned umocnil. I tak lze ale na epizodě najít spoustu zajímavých aspektů. Tento seriál je především o lidských postavách, které mají hmatatelné city, ambice, starosti a touhy. A tohle se zkrátka musí ocenit, protože málokdy to vidíte u naprosto vedlejší postav. ()

vzdyo111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobré. Tento i předcházející díl ukazují z rebélie to, co jsme dosud nikdy neviděli - věrně předestírají atmosféru toho, co to znamená vzepřít se nekonečně mocnější, všudypřítomné a nemilosrdné imperiální moci. Všechen ten stres, nejistota, paranoia, amatérismus, ale i odhodlání a houževnatost - seriál by stejně tak dobře mohl zachycovat dřevní léta Fidela a revolučních skupinek kdesi v jihoamerických džunglích. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Byly zmíněny tři planety. Hosnian Prime byl představen v pokračování nové trilogie a nahradil Coruscant jako galaktické hlavní město. Stejně jako Coruscant je městská planeta, která byla zničena StarKillerem. Fondor je hlavní imperiální loděnice a pro Rebely tedy dává smysl krást tam technologie a vybavení. Jakku je planeta třídy „smetiště“, naprosto bezvýznamná. Jakku neměl v této časové lince absolutně žádný galaktický význam. Byla tak vzdálená, že Palpatine tam dokázal tajně vybudovat jednu ze svých observatoří, pomocí kterých mapoval Neznámé oblasti. Galaktická občanská válka skončila bitvou o Jakku katastrofální porážkou Imperiálního námořnictva. (Veskoslav)
  • Modré mléko se získává od samic Banthy (pouštní druh, který například používají Tuskené jako jízdní zvířata na planetě Tatooine) a používá se k výrobě másla, sušenek, sýrů a dokonce i jogurtů. (Veskoslav)

Reklama

Reklama