Reklama

Reklama

Vlastníci

  • Česko S péčí řádného hospodáře (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svojí maminku. Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledá způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje… (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 101)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Mix komedie a dramatu nemusí vždy dopadnout dobře. To není případ vlastníků. Konverzační drama s komickými prvky v uzavřeném prostoru mě baví. Ocenila jsem vykreslení postav, které jsou prakticky všechny hlavní. Protiva je dostatečně protivný, pedantka dostatečně pedantská, urýpanec rýpá o sto šest ... Zacíleno jsem měla hlavně na Terezu Voříškovou, kterou jsem si vybrala do herecké odysey. Ve třiceti letech má za sebou pestrou skladbu rolí, přes naivní holky, studentky a princezny až po maminku (Po strništi bos). Ve Vlastnicích je velmi výraznou bojovníci za lepší zítřky s přesahem do hysterie. Přirozená a přesvědčivá. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Ano pátá hvězda přidána trochu navíc, ale za to souhvězdí (čti uskupení hvězd rovná se jedna hvězda za druhou) si to tento film zaslouží. Přijemné komorní drama, kde Jiří Havelka potvrzuje kromě talentu i zkušenosti z podobných schůzí. Navíc Vlastníci potvrzuji, že dobrý film si vystačí i skromnými natačecími prostory. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Námět 8/10/// PLUS: Terezka to fakt zahrála, smekám, dobře si vedli i ostatní, nasmál jsem se a to fakt hodně, ty situace, to nevymyslíš, to se musí zažít a potom dát dohromady do jednoho příběhu, MÍNUS: obávám se, že většina z nás něco takového zažila, nebo se přinejmenším setkala s "postavou" podobnou v tomto filmu, ale všechny takové "skutečné" postavy v jednom filmu, v jedné místnosti, to je psychycký teror i pro diváka sedícího před plátnem nebo za obrazovkou, věděl jsem, že Ladislav Trojan bude mít malou roli, ale přesto jsou doufal ve více dialogů, nebo zapojení do děje./// Shrnutí: Na Vlastníky jsem se půl roku těšil do kina a až jsem konečně měl čas, tak mě okolnosti zavřeli doma, i proto jsem to už nevydržel, neodolal a na očekávaný film se podíval i s tetou, která má ráda především české filmy. Vlastníci jsou jedním z nejpovedenějších český filmů posledních let a jsou skvěle rozehrané i zahrané. Trochu škoda, že je to vlastně víc smutné a směšné, než zábavné až do samotného konce. Určitě si na film zajdu do kina, jak jen to bude možné, protože atmosféru kina tento film dle mého vytěžuje maximálně. Není nad to se kolektivně zasmát tomu, co mnozí z nás prožívají. Nutno ale říct, že po tomto zážitku bych se z onoho domu hned stěhoval pryč./// Celkem 80%/// ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo bude sčítat hlasy při hlasování o tom, kdo bude sčítat hlasy?" Každá domovní schůze je sbírkou absurdit a tohle byla taková komorní bestofka. Prostě bylo to dokonalý a v podstatě všichni vlastníci by si zasloužili výbuch plynu v domě, ránu prožraným trámem do palice a následný udušení stanovama SVJ. No jo, prostě mě vtáhli do děje a probudili ve mě touhu zabíjet. To jim neodpustím, už to nechci nikdy vidět a po vzoru pana Švece hlasuju vždycky PRO. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Skvělý debut a velmi hořká komédia...jako život sám. Opravdu precizní obsazení a vedení herců, kteří, ač jen sedí za stolem, ve výsledku dokáží nádherně zobrazit různorodé lidské charaktery. Všichni opravdu výborní, Havlová mile překvapila ("Konečně to někdo vezme pevně do rukou...jako firmu) excelentní dobový kontrast, stejně tak přerod pana Švece ve vlastníka, velmi silná scéna. Jiřího Havelku je potřeba, jako režiséra, nadále určitě sledovat. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Galerie (22)

Zajímavosti (28)

  • Když se Zahrádková (Tereza Ramba) hádá s Kubátem (Jíří Lábus) o tom, že kvůli plynu vybuchne dům i celá čtvrť a město, odletí jí z tužky guma ve tvaru růžového jednorožce. V následujících záběrech má tužku bez gumy. Za chvíli Švec (David Novotný) pomalu leze pod stůl a něco hledá na zemi. O pár sekund později, když Zahrádková vysvětluje, že jako předsedkyně SVJ půjde do vězení, Švec sedí na židli jakoby nic a Zahrádková mává opět tužkou s gumou. (Brain)
  • Láhev alkoholu, kterou přinese pan Čermák (Stanislav Majer) na schůzi, je medový Jack Daniel's. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo převážně v jednom z domů v pražských Holešovicích. Natáčelo se 8 dní. [Zdroj: ct24.ceskatelevize.cz] (Duoscop)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Ceny české filmové kritiky – výsledky

Ceny české filmové kritiky – výsledky

02.02.2020

Nejlepším filmem roku 2019 byl českými kritiky zvolen road movie Staříci. Hraný debut Ondřeje Provazníka a Martina Duška o pomstě a spravedlnosti získal kromě nejvyššího ocenění na 10. Cenách české… (více)

Reklama

Reklama