Reklama

Reklama

Hudba mého života

  • Velká Británie Blinded by the Light (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspirativní drama Hudba mého života od scenáristky, režisérky a producentky Gurinder Chadhové (Blafuj jako Beckham) se odehrává na pozadí melodií a textů nestárnoucích písní Bruce Springsteena. Film vypráví příběh Javeda (Viveik Kalra), britského teenagera pákistánského původu, který vyrůstá v anglickém městě Luton v roce 1987. Zatímco zemí zmítají rasové nepokoje a závažné hospodářské problémy, Javed píše básně, které jsou pro něj prostředkem k úniku před netolerancí rodného města a zatvrzelostí konzervativního otce. Když mu však spolužák představí hudbu „Šéfa,“ Javed vidí ve Springsteenových silných textech paralelu ke svému bezútěšnému životu. Jakmile Javed objeví prostor pro očistné uvolnění svých potlačovaných snů, začne také nacházet odvahu nechat zaznít svůj jedinečný hlas. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (22)

nonick1 

všechny recenze uživatele

Kromě názvu „Blinded by the Light“ ztraceném v překladu jako „Hudba mého života“ nepřináší tento jalový film na dnes už hodně přeoraném filmovém muzikálovém poli vůbec, ale vůbec nic zajímavého. Po stokrát viděných klišé (Javedova osamělost, Javedovy první nesmělé pokusy o psaní, Javedovy první nesmělé pokusy o dívku, Javedovo prozření díky textům Bruce Springsteena, Javedův střet s ortodoxním otcem, atd.) děj postupně sklouzává k černobíle a šablonovitě podávanému „střetu“ dvou kultur, vrcholícího nevěrohodně působící bitkou mezi bojechtivými britskými skinheady a mírumilovnými pakistánskými svatebními hosty. Na konci filmu pak diváka čeká kýčovitý, slzopudný a patetický závěr s nezbytným, dopředu očekávatelným Javedovým deklamováním o důležitosti splnění si vlastních snů, načež otec i syn smířeni odjedou v autě za „Bossova“ hudebního doprovodu vstříc světlé budoucnosti v Zaslíbené zemi. Patrně v USA. Aleluja... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Britsko-pákistánská pohádka o tom, jak teenager objevil Lanu del Rey. V roce 1987 během vlády Margaret Thatcherové v Británii se teenager učí žít život, rozumět své rodině a najít vlastní hlas pomocí hudby Bruce Springsteena. Horečka po Sprinsteenovi je nakažlivá. Je to jak znásilnění rockové ikony. Ukazuje jak jsou texty v hudbě důležité, životy měnící. Ztrácel jsem se v tom jestli se to odehrává v Pákistánu, Británii nebo v USA protože v Londýně už na rodilého Brita nenarazíte. Film má vážnost Bollywoodského muzikálu s optimismem a postavami do nichž se dá zamilovat. To za éry Thatcherové v Británii nebylo. . ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná motivační jednohubka (pro mě díky hudbě možná i dvojhubka), která správně nakopne, rozesměje, rozesmutní, rozveselí a hezky přileje čaj do hrnečku našich snů, který má málokdo z nás plný. Pár scén bylo sice (i přes skvělou hudbu) dost cringe, ale kupodivu mi to ani nijak výrazně zážitek nezkazilo... naopak to tam svým vlastním způsobem jaksi pasovalo. Why not. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Doufám, že přes své ambice postavím most a ne zeď mezi mnou a rodinou.” - Tenhle životopisný film má svoje mouchy, tak třeba bez těch muzikálových scén bych se klidně obešla. Nicméně celkově z toho jde taková příjemná pozitivní energie a soundtrack je také poměrně vydařený. +++ „Synu, ten Bruce Springsteen, je to jistě Američan?” - „Ano. A není to Žid.” - „Četl jsem texty. Bruce říká: tvrdě pracuj, nevzdávej se, cti své rodiče. To musí být Pákistánec.”  (70%) ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to další z mnoha naprosto stejných generických příběhů o generačním střetu a hledání sebe sama v teenage letech (což je zvláštní, vzhledem k tomu, že jde o film podle skutečnosti) a dramatický oblouk zde v podstatě neexistuje, ale nám, kdo víme, že Bruce changes everything, Bruce IS everything, se na to stejně kouká moc dobře. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Příběh vychází ze skutečných událostí z pozdních 80. let 20. století. [Zdroj: časopis Cinema 06/2019] (ČSFD)
  • Název filmu pochází z Springsteenovy písně „Blinded by the Light“, kterou proslavila Earth Band od Manfreda Manna. [Zdroj: časopis Cinema 06/2019] (ČSFD)

Reklama

Reklama