Reklama

Reklama

Nezměrnost noci

Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku padesátých let, v jednu osudnou noc v Novém Mexiku, objevuje mladá operátorka ústředny Fay (Sierra McCormick) spolu s charismatickým rádio DJem Everettem (Jake Horowitz) podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla navždy změnit jejich malé město a možná i celou budoucnost, jak ji známe. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

drackula 

všechny recenze uživatele

Trochu zvláštna retro záležitosť z dôb, keď svetu "vládlo" rádio, ktorá si ma ale postupne získala. Mysteriózna atmosféra krásne gradovala, herci boli sympatický a nezabudlo sa ani na dobové "špeciality", ako vzťah k menšinám, komunistom/sovietom a podobne. Ako celok to vo mne zanechalo veľmi pozitívne dojmy. 70% Amazon ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Toto padesátkové sci-fi retro konspirační ufologický thriller má tajuplnou atmosféru s úžasem před neznámým a dobrá filmová řemesla. Děj se odehrává v maloměstě. Pro režiséra Pattersona to byl debut. Autoři poskytují divákům hodně informací prostřednictvím velmi dlouhých rozhovorů , které působí velmi vzrušeně. Toto vysoké tempo je tlumeno pomalým tempem filmu způsobeným dlouhými pomalými jízdami kamery. To vytváří mysteriózní atmosféru. Americkým způsobem vyprávění by asi byl film dost nudný. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to zakouřené kouzlo retro amerických zapadákovů sevřených postupně odhalovanou nadpřirozenou konspirací už trochu vyprchalo, protože tohle je vlastně dost sympatický počin, který úplně nepodlézá divákovi, i když jsem se v těch kulometných dialozích jak z nějaké quirky komedie trochu ztrácel. Klidně by to z povahy věci i postav mohla být creepy rozhlasová hra s vymakaným sound designem, na což Patterson chvíli částečně upozorňuje, aby se to zas s kameramanem pokusil trochu křečovitě upozadit. Ale je to fakt fajn. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som to chcel realne vypnúť. Je umenie sa ním prekúsať. Niekde od polky to začne byť mysteriózne a strašidelné. Potom to už ide celkom v pohode, vťahuje to do príbehu, zaujímate sa, čo sa bude diať a ako sa k tomu celému postavia hlavní hrdinovia. Rozuzlenie a samotný záver však prináša viac otázok ako odpovedí. Na jednej strane by bolo zaujímavé tento príbeh a svet rozvynúť, na strane druhej, takto si to uchováva svoje čaro a tajomno. O dvadsať rokov, keď si to pustí nejaký mľadas, polovici úkonov, čo tam robia nebude rozumieť. Pche, že ústredňa. 3 z 5 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad pořekladla "za málo peněz hodně muziky". S trochou úprav by se dal natočit za třetinu ceny a na působivosti by mu to neubralo vůbec nic. Jeho síla totiž leží ve skvělém příběhu, výborných hercích a doslova lahůdkové režii. Andrew Patterson si pohrál se zvukem, kamerou i scénografií, a vytvořil z filmu mix mezi poctou brakovým sci-fi padesátých let a komorní verzí Blízkých setkání třetího druhu. Vytkl bych mu jen přílišnou temnotu snímku. A teď nemám na mysli hororové ladění - to jsem naopak ocenil. Bohužel obraz je občas až zbytečně tmavý a přehlednosti to škodí. Pevně doufám, že všechny zúčastněné čeká zářná budoucnost v dražších a viditelnějších projektech. Už tohle by si zasoužilo širší publicitu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Film se potýkal s obtížnou premiérou. 18 filmových festivalů odmítlo tento film, dokud v roce 2019 neproběhla premiéra na festivalu Slamdance. (MarLin)
  • Snímek se odehrává během listopadu roku 1958. (Kuzmik)

Reklama

Reklama