Reklama

Reklama

Nezměrnost noci

Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku padesátých let, v jednu osudnou noc v Novém Mexiku, objevuje mladá operátorka ústředny Fay (Sierra McCormick) spolu s charismatickým rádio DJem Everettem (Jake Horowitz) podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla navždy změnit jejich malé město a možná i celou budoucnost, jak ji známe. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Začátek mi připomněl Gilmorky, protože takovou kadenci náhodných slov jsem naposled slyšel při hádce Lorelai s Rory. A dobrých 15 minut netušil, o čem že to vlastně má být. Zajímavá stylizace mě ale upoutala hned v úvodu a posléze chytila i parádní atmosféra, která mě donutila zavzpomínat na staré sci-fi klasiky. The Vast of Night na to jde ale jinak. Není to žádný vysokorozpočťák, ale poctivě zrežírované indiečko téměř bez efektů, avšak s naprosto luxusními táhlými one-shot scénami, které jen podporují napětí a očekávání toho, co má přijít. Formálně v pořádku, byť jsem trochu zápasil se záměrně nepříliš dobrou kvalitou obrazu. Druhou a větší výtku bych směřoval ke scénáři, který jede hrozně na jistotu a v závěru nepřekvapí žádným velkým twistem. Je to jednoznačně škoda, protože takhle zůstalo "jen" u stylové, ale na delší dobu ne až tak zapamatovatelné jednohubky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nejdřív čekáte, kdy se začne něco dít, a když se to začne dít, konspirační vykecávání postav - prokládané pobíháním postav sem a tam - v nekonečných záběrech nebere konce, aniž by bylo výrazněji zajímavé, až to konečně dospěje k nepřekvapivému konci. Atmosféru to díky dobré kameře má, ale pořádnou záhadu nebo napínavý děj bohužel ne. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Trochu zvláštna retro záležitosť z dôb, keď svetu "vládlo" rádio, ktorá si ma ale postupne získala. Mysteriózna atmosféra krásne gradovala, herci boli sympatický a nezabudlo sa ani na dobové "špeciality", ako vzťah k menšinám, komunistom/sovietom a podobne. Ako celok to vo mne zanechalo veľmi pozitívne dojmy. 70% Amazon ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono je sice hezké, že má film pěkný vizuál, ale co je to platné, když je to víceméně o ničem. Původ záhadných zvuků je daný, což by zase tolik nevadilo, ale to by musela být cesta k vysvětlení alespoň trochu zábavná. Jenže tady je vše omezené na suchopárné a absolutně neinvenční monology, které narušovaly jen doplňující otázky a nepovedl se ani rádoby dramatický závěr. Nuda. 15% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V úvode filmu nás tvorcovia zoznamujú s obdobím, v ktorom hlavní hrdinovia žijú. Robia to však skutočne nezáživným spôsobom. Ústredná dvojka sa prechádza pred štadiónom, testuje magnetofón a rozpráva sa s cudzími ľuďmi o... v podstate o ničom. Dialógy mi väčšinu času prišli nemastné neslané a v podstate som celý čas čakal, kedy už hrdinovia začnú pátrať po mimozemšťanoch. Snímka začne byť napínavá v momente, keď sa Everettovi (Jake Howitz) v rádiu ozve záhadný Billy. V tej chvíli sa dvaja mladí protagonisti vydávajú na malé dobrodružstvo a zisťujú, že na oblohe sa pohybuje neznámy objekt. A vtedy som konečne začal byť trochu spokojný! Bohužiaľ, to už sa v skutočnosti pomaly blížil koniec. A napriek tomu, že je film väčšinu stopáže iba náznakový, záver je oproti tomu možno až príliš doslovne podaný. Ak si niektorí diváci užívali retro pozlátko, návrat do obdobia starého sci-fi, v poriadku. Mňa to však minulo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen za 17 dní v roce 2016. (MarLin)
  • Snímek se odehrává během listopadu roku 1958. (Kuzmik)

Reklama

Reklama