Reklama

Reklama

Nezměrnost noci

Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku padesátých let, v jednu osudnou noc v Novém Mexiku, objevuje mladá operátorka ústředny Fay (Sierra McCormick) spolu s charismatickým rádio DJem Everettem (Jake Horowitz) podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla navždy změnit jejich malé město a možná i celou budoucnost, jak ji známe. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pocta všem Wellesům a Wellsům začne únavnou dvacetiminutovou expozicí, při které namistrovaný rádiový spíkr pokuřuje na palubovce, mistruje kamarádku a vede od scénáristy laciný hovor na téma jak viděli v minulosti budoucnost. Myslel jsem si, že je to tam proto, aby se zvýraznila jeho nicotnost v konfrontaci s tím, co ho potká, ale ono nic.. Silné ve chvílích, kdy to nechává pracovat fantazii (hovor v éteru s vojákem, historka osamělé důchodkyně) a zajímavý „Evil Dead průlet“ městečkem zóny soumraku, ale to nepřeváží nevěcnost užvaněných postav, co dávají vydělat místnímu optikovi a vzhledem k dosavadnímu průběhu zbytečně explicitní finále, kdy přijde na řadu třetí druh a možná i vyšší.. Předpokládám, že po poslední klapce Kuřák z X-Files típnul cigaretu o opěradlo Pattersonovy režisérské židle a do ouška mu zezadu zašeptal: „I can kill you whenever I please.. but not today..“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono je sice hezké, že má film pěkný vizuál, ale co je to platné, když je to víceméně o ničem. Původ záhadných zvuků je daný, což by zase tolik nevadilo, ale to by musela být cesta k vysvětlení alespoň trochu zábavná. Jenže tady je vše omezené na suchopárné a absolutně neinvenční monology, které narušovaly jen doplňující otázky a nepovedl se ani rádoby dramatický závěr. Nuda. 15% ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice komorní s důrazem na rádio a klidně by to mohlo fungovat, jako rozhlasová hra, jelikož největší napětí je dosaženo pouze působivým vyprávěním vzpomínek. Ať už je to bejvalej voják na drátě, nebo nemohoucí důchodkyně ve vile. Má to pěknou tajemnou atmosféru padesátých let. A nenápadná hudba je taktéž skvělá. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Trochu zvláštna retro záležitosť z dôb, keď svetu "vládlo" rádio, ktorá si ma ale postupne získala. Mysteriózna atmosféra krásne gradovala, herci boli sympatický a nezabudlo sa ani na dobové "špeciality", ako vzťah k menšinám, komunistom/sovietom a podobne. Ako celok to vo mne zanechalo veľmi pozitívne dojmy. 70% Amazon ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niekto to nazve mysterióznou konverzačkou, pravdou však je, že tí herci proste neprestávajú rozprávať, nie je tu takmer ani sekundu ticho. To je trochu priveľa a v realite takéto dialógy ani neexistujú. Potom nastúpi telefonická ústredňa a v nej nič zaujímavé okrem toho, že sa podivne pozeráte na okuliare hlavnej predstaviteľky v tvare motýľa. Nasleduje telefonát s nekonečným príbehom nejakého Billyho, opäť len automatické rozprávanie určitého textu s monotónnym hlasom, ktorý svojou záhadou veľmi neupúta. Záver s čumením do nebies ma skoro rozosmial. Takéto filmy mohli mať zmysel tak pred 50 rokmi. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Jméno rozhlasové stanice „WOTW“ je akronym ke jménu knihy „War of the Worlds“ od H.G. Wellse. (MarLin)
  • Film se potýkal s obtížnou premiérou. 18 filmových festivalů odmítlo tento film, dokud v roce 2019 neproběhla premiéra na festivalu Slamdance. (MarLin)

Reklama

Reklama