Reklama

Reklama

Mladý Charlie Hansen žije v roce 1968 se svou babičkou Agathou v Demopolisu v Alabamě poté, co jeho rodiče v Chicagu zahynuli při autonehodě. Babička Charlieho postupně rozveselí a koupí mu myšku, kterou pojmenuje Daisy. Jednoho dne chce Charlie koupit krabici hřebíků, aby Daisy vycvičil a postavil pro ni také domeček. Osloví ho ale čarodějnice, která se ho snaží nalákat na karamelku. Ale Agáta ho přivolá a čarodějnice zmizí. Poté, co Charlie o setkání vypráví babičce, dozví se, že čarodějnice jsou skutečné. Babička říká, že čarodějnice proklela její kamarádku z dětství, Alici, a ta pak strávila zbytek života jako slepice. Aby Charlie čarodějnici unikl, rozhodnou se s babičkou, že se ubytují v nedalekém hotelu, kde je šéfkuchařem její bratranec Eston. Druhý den vezme Charlie Daisy a lano na trénink do velkého sálu. Tam potká obézního, ale přátelského chlapce jménem Bruno. Když se Charlie připravuje na trénink Daisy, do velkého sálu vstoupí skupina čarodějnic vedená jejich všemocnou vůdkyní, Hlavní vrchní čarodějnicí. Charlie se schová pod pódiem a zaslechne, jak Hlavní vrchní čarodějnice plánuje dát všem dětem na světě lektvar namíchaný do cukrářských výrobků, který je promění v myši. Čarodějnice čeká na příchod Bruna, kterému předtím dala tabulku švýcarské čokolády s příměsí lektvaru. Poté, co Bruno dorazí, promění se v myš a uteče do ventilační šachty, kde se ukrývají Charlie a Daisy. Hlavní vrchní čarodějnice Charlieho objeví a násilím ho pomocí lektvaru také promění v myš. Bruno i Charlie poté utečou do hotelového pokoje. Později zjistí, že Hlavní vrchní čarodějnice bydlí v pokoji pod nimi. Také vyjde najevo, že Daisy mluví a byla kdysi osiřelá lidská dívka Mary, kterou čarodějnice proměnila v myš. Podaří se Charliemu přemoci čarodějnice? (TV Nova)

(více)

Diskuze

Wez

Wez (hodnocení, recenze)

určitě lepší než originál a i tak je to tak na dvě hvězdy a to jen díky Anne Hathaway,která hrála suprově a celý film si prakticky ukradla pro sebe,protože nebýt jí,byla by to stejná nezáživná a nudná sračka jako originál

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Píše se tu že jsou to čarodějnice... Ale, očividně jsou to Lamie. -_+

Tvrdí že veze marmeládu... Ale v papírech má napsáno že je to Džem. 0_o

Pet

Pet (hodnocení, recenze)

Bluntman

Ok, diky za filmovy/serialovy vhled do terminologie. Kazdopadne je to IMHO totez pro 99% debatujicich (vynecham filmove teoretiky a cinefily). Je to spis zapalene "slovickareni" nadsencu v ramci techto dvou se prekryvajicich terminu na zaklade cim dal vic komplexnejsich filmovych/serialovych svetu (spojovani/rozsirovani/navazovani/posouvani v case...) a snaze to presneji definovat (za kazdou cenu). Vsimni si, ze i sam pouzivas ve spojeni s rebootem cesky termin "znovunastartovani", coz je ale anglicky "restart". :) Kazdopadne hodne zdaru v osvete. :)

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Pet

Ve filmovém/seriálovém světě to právě není totéž, i když se to často chybně zaměňuje. Oba pojmy se používají v souvislosti s franšízami, ale znamenají něco trochu jiného. Restart je nový začátek, reboot je obnovení. Pokud něco rebootuješ, navazuješ na něco předchozího, přičemž se neztrácí kontinuita. Singerův Superman se vrací je reboot, snaha o obnovení supermanovské franšízy, která se nejenom odkazuje k Donnerovým Supermanům, ale dokonce na ně navazuje (Superman má dítě, na které si zadělal ve dvojce). Naopak Snyderův Muž z oceli je restart, nový začátek, který ignoruje "donnerovské" Supermany i toho od Singera.

 

A nebo se to dá doložit na "opičích" filmech. Burtonova Planeta opic je jednak svéráznou reinterpretací knižní předlohy, jednak restartem, který sice pomrkává na znalé (camea a hlášky z verze z roku ´68), ale žádná kontinuita s dřívějšími opičími snímky není. Naopak nedávná trilogie je rebootem, znovunastartováním franšízy, která přitom předchází původním opičím snímkům a dokonce je jistým způsobem zasazuje do svého světa příběhu (v prequelové jedničce například vidíme, jak loď s astronauty, kteří skončili na Planetě opic /1968/, odlétá).

 

A jo, s ohledem na IT terminologii to je matoucí. Matoucí je to víc i díky/kvůli tomu, že hlavně publicisté a publicistky přichází s novými pojmy, které se pak začnou používat, např. requel (částečně pokračování, částečně předělávka, např. poslední Halloween, který je teda fakticky rebootem navazujícím na Carpenterovu jedničku).

na příspěvěk reagoval Pet

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Předlohu jsem kdysi četl, a film jsem též viděl. Příjemné+zajímavá atmosféra (nejlépe čísti pozdě večer, za sychravé zimy, jako HPL) ale ve výsledku nic světoborného. Autor má rozhodně lepší věci. Proto mě trochu rezesmálo, že si na to někdo po 100 letech vzpoměl.;-) Proč neudělají cybertechnickou verzi Emila a Detektivů? Byť je to od jiného autora. Jako ve stylu Ghost in the Machine.;-)

Pet

Pet (hodnocení, recenze)

Bluntman

Bluntman: Neucastnim se te "marne" diskuze (uprimnou soustrast :)), jen se ptam rozdil mezi restartem a rebootem. V IT terminologii je tam jen drobny rozdil v ramci OS/procesu (reboot je pojmove nad restartem). Ve filmovem/serialovem svete je to preci totez, nebo ne?

na příspěvěk reagoval Bluntman

Uživatel Pet smazal svůj příspěvek.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Bluntman

Čarodějky z roku 2020 jsou filmovou adaptací podle knižní předlohy. Čarodějky z roku 2020 jsem remake, Čarodějek z roku 1990. Není však Adaptací podle knižní předlohy... To je jako by někdo znova natočil Harryho Pottera za pár let znovu... Bude tedy Remake, Původního filmového Harryho Pottera. Né však knižní předlohy, protože dílo co remake předchází už vniklo a proto je jediné dílo které má právo se označit jako... Filmová adaptace dle knižní předlohy. Pokud se jedná o ten samí příběh. Tento případ se netýká Brenovo Draculy... Kdy je předělávek několik stovek, ale postavy a příběh, se neustále mění...

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Ne, není. Pokud je něco adaptací knižní předlohy, neznamená to, že jde o předělávku dřívější adaptace. Remake je leda v případě, kdy se předělává dřívější dílo, z kterého se vychází, nikoliv z knižní aj. předlohy. Různé verze Romea a Julie nejsou remaky předchozích snímků, nýbrž adaptacemi Shakespeara. 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

gumolit

gumolit (hodnocení, recenze)

Sakra kedy už konečne niektorí pochopíte že ked sa film točí podľa knižnej predlohy nejedná sa o remake?  Remake filmu je úplne niečo iné...no samozrejme toto sa moc nedrží ani knihy je to len daľší slabý Zemeckisov odvar plný digitálnych trikov sklamanie

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

To nejsou čarodějnice ale, LAMIE.. a fakt nechutné a zvrácené, 

Zameckisovy definitivně jeblo... -_-

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Záporné jsou bílé i afroamerické postavy. Stejně jako jsou tam kladné bílé i afroamerické postavy. 

 

A je to od režiséra trilogie Návrat do budoucnosti nebo Králíka Roggera, nejenom Beowulfa. 

 

Někteří by mohli omezit svou... nedůvtipnost. 

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

 Pane bože o Die! Všemocný Odine, Budho pod horou... To je ten kokot co stvořil Beowulfa!!! -_+

Film kde můžete vidět i digitálně upravený starý zvrásněný zadek.. zeschlého starce! BX 

Co mě ve snech straší ještě doteď! 

Už začínám chápat ten koncept! Vysrat se na to a dát tomu odpad rovnou. 

Kdyby Hitler po válce začal točit filmy, nikdo by mu na ně taky nechodil. -_-

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Až na to, že žádné požadavky na korektnost nejsou. Pokud hollywoodská studia adaptují britskou předlohu, je logické, že ji přenesou do Spojených států - a pak (vzhledem k místu a době dění) dávají smysl i zbylé změny, které navíc odpovídají tématu přijímání (v) jinakosti.

 

Kdo chce, může se vrátit k první filmové adaptaci předlohy. Tam je aspoň antisemitismus, což zdejší mašíbly určitě potěší. 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Jestli to správně chápu, tak bylo potřeba film předělat, aby vyhovoval dnešním požadavkům na korektnost.

Cíl dosažen!

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Mystrmario

Mystrmario (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Až na to, že v původní knize žádná dobrá čarodějka není (a dá se zatím předpokládat, že tento film tuto chybu, kterou Roald Dahl nenávidět, napraví) a podle traileru je jedna z prvních čarodějnic ve filmu, ta velmi zlá s hadem, černoška. Fakt lidi, přestaňte to řešit, nebo vám jednoho dne hrábne :)

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Uživatel Mystrmario smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama