Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ptačí klec je vyhlášený gay klub na Palm Beach, který vlastní Armand Goldman. Ten žije v dlouholetém svazku s přítelem Albertem a společně vychovávají syna Vala z Armandova jediného styku s tanečnicí Kathryn. Jednoho dne Val otci oznámí, že by se chtěl ženit. Jeho vyvolenou je spolužačka Barbara. Jenže její otec není nikdo jiný než ultrakonzervativní republikánský senátor Kevin Keeley – ten právě oznámil založení „Koalice" mravního řádu". Jeho kolega a spoluzakladatel však vzápětí umírá v náručí nezletilé barové prostitutky, čehož se chytí média a Keeley prožívá peklo. Barbara v této situaci tím spíš nemá odvahu říci rodičům pravdu, že otec jejího milého je teplouš, vlastnící teploušský podnik – a navíc Žid. Dívka si tedy vymyslí přijatelnou historku, že Valův otec je atašé v Řecku a matka v domácnosti. Toho se ale chytne její matka a vymyslí akci: když si Barbara vezme „slušného" chlapce, média dají pokoj a otec se bude moci v klidu věnovat nadcházející předvolební kampani... Vala čeká náročný úkol: přesvědčit svého otce, aby sehrál roli „normálního" rodiče. Chybí ale ona „matka v domácnosti". I tento problém se vyřeší – zoufalý Armand vyhledá Kathryn a požádá ji, aby zahrála jeho ženu. Ale je tu ještě Albert, který se o chlapce také staral a teď by měl chybět na jeho svatbě? To ovšem zdaleka není poslední problém k řešení... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jojo, takhle nějak si představuju inteligentní (a byť je to remake, tak stejně dobrou - ne-li lepší - své francouzské předlohy) americkou - korektní - vypointovanou - skvělou komedii s rozkošným nadhledem o ixprocentní menšině a bigotních konzervativcích... ;-) . . . Tři a půl hvězdičky tedy za film, zaokrouhlené za tu "...malou tlustou nejistou věc středního věku...", jež se zove "Starina" čili Albert - v podání uměřeně hysterického růžolícího N.L. - s úsměvem nahoru... A jinak - netřeba to více okecávat, kluci... :-D) ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Absurdná zápletka, ale výborná komédia s veľmi hravými pesničkami. Neviem, prečo je v popise dráma. Našťastie, drámu som neočakával a príjemne som sa zabavil. Výbuchy smiechu. A to nielen na hláškach, ale aj na fyzickom herectve hviezdneho obsadenia. Dovolím si tvrdiť, že z časti je toto tu aj pekne nastavené zrkadlo tím fanatickejším konzervatívcom. NIE: Ak máte odpor voči homosexuálom, nevidím dôvod, prečo si by ste si týmto filmom kazili deň. Ak ho nemáte, zamrzí vás, že miestami má človek pocit, že ide o adaptáciu divadelnej hry a nie plnokrvný film. A ak som vám v niečom podobný, od uzavretia príbehu budete možno rovnako čakať viac, ako len odchod z klubu SPOILER a záber na svadobčanov SPOILER. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Je velmi těžké zahrát homosexuála, aniž by herec nesklouzl do parodie nebo frašky a trapnosti. Ale Nathanu Laneovi a Robinu Williamsovi se to podařilo beze zbytku skvěle. Film je lidský, nastoluje náročné otázky související s homosexuály a s tím, jak je jako společnost a jednotlivci přijímáme a bereme. Doufejme, že už v parlamentu ten zákon o registrovaném partnerství projde. A teď to trochu odlehčím, kde se vám podaří vidět Genea Hackmana v převleku za ženskou? ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Možná se 70% držím až moc při zemi, ale to je zkrátka ten rozdíl mezi spokojeností a nadšením. Tahle komedie má pár nezapomenutelných momentů: Nathan Lane snažící se chovat "jako chlap", Gene Hackman coby nedobrovolný transvestita a další. Vlastně v ní nic vyloženě neskřípe, je zábavná, bez falešného sentimentu, s decentním kritickým ostřím. Jenom mě prostě pořádně nevzala za límec a nezatřásla. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podařená komedie s mnoha velice dobrými momenty, z nichž většinu má na svědomí Nathan Lane (Každý jeho hysterický výstup stojí za to... A co teprve když se zkouší chovat jako muž!). Všechno, co jsem viděl v první hodině, ovšem hravě přebila závěrečná společná večeře, při níž Gene Hackman obdivoval paní Colemanovou / Goldmanovou, Robin Williams se neustále hroutil, ultrateplý Hank Azaria coby majordomus Agador Spartakus sebou mlátil o zem, jelikož nebyl zvyklý nosit boty... No, něco neskutečného. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se od 24. dubna do 24. července 1995 ve státech Kalifornie a Florida. (Varan)
  • Za role v tomto filmu byli Nathan Lane (Albert Goldman) a Hank Azaria (Agador) nominováni na Oskara v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli. (Quido)
  • Hank Azaria založil svoji roli Agadora, homosexuálního, výrazně zženštilého sluhy, na své babičce, zejména co se mluvy týče. (PogoJoe)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno