Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ptačí klec je vyhlášený gay klub na Palm Beach, který vlastní Armand Goldman. Ten žije v dlouholetém svazku s přítelem Albertem a společně vychovávají syna Vala z Armandova jediného styku s tanečnicí Kathryn. Jednoho dne Val otci oznámí, že by se chtěl ženit. Jeho vyvolenou je spolužačka Barbara. Jenže její otec není nikdo jiný než ultrakonzervativní republikánský senátor Kevin Keeley – ten právě oznámil založení „Koalice" mravního řádu". Jeho kolega a spoluzakladatel však vzápětí umírá v náručí nezletilé barové prostitutky, čehož se chytí média a Keeley prožívá peklo. Barbara v této situaci tím spíš nemá odvahu říci rodičům pravdu, že otec jejího milého je teplouš, vlastnící teploušský podnik – a navíc Žid. Dívka si tedy vymyslí přijatelnou historku, že Valův otec je atašé v Řecku a matka v domácnosti. Toho se ale chytne její matka a vymyslí akci: když si Barbara vezme „slušného" chlapce, média dají pokoj a otec se bude moci v klidu věnovat nadcházející předvolební kampani... Vala čeká náročný úkol: přesvědčit svého otce, aby sehrál roli „normálního" rodiče. Chybí ale ona „matka v domácnosti". I tento problém se vyřeší – zoufalý Armand vyhledá Kathryn a požádá ji, aby zahrála jeho ženu. Ale je tu ještě Albert, který se o chlapce také staral a teď by měl chybět na jeho svatbě? To ovšem zdaleka není poslední problém k řešení... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake se mi líbil mnohem více než původní francouzský film, a to je velmi vzácný jev. Skvělá komedie s morálním podtextem... Oproti originálu z ní mnohem zřetelněji vyleze poznání, že politicky korektní upjatě konzervativní běžně heterosexuální rodičovský pár může být objektivně měřeno mnohem méně humánnější než párek dvou nesezdaných mravně uvolněných citově labilních homosexuálů, což by mě před shlédnutím tohohle snímku ani nenapadlo:-) A kdo má pak vlastně v otázkách morálky máslo na hlavě?! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mike Nichols byl režisér, který dokázal homosexuály natočit, aby vypadali vtipně, ale zároveň je neurazit, protože je to prostě jejich styl života. Navíc si do hlavních úloh vybral ty nejlepší možné herce, které měl po ruce. Spojení Robina Williamse a Nathana Lanea je prostě dokonalé. Těžko uvěřit, že Robin byl na ženy, Nathan se do své role ponořil, i když určitě něco z toho vzešlo i z jeho soukromého života. Překvapil mě Gene Hackman, podle mě jako ženská vypadá daleko lépe. Film jako celek je vtipný, hysterický, ale místy až moc utahaný a taky mě moc nepotěšil ten otevřený útěk. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se a to jsem opravdu nečekal. Na první pohled jsem podceňoval tuto komedii, ale postupem času jsem si oblíbil všechny šílené postavy mezi kterými rozhodně dominují Robin Williams, Gene Hackman a Nathan Lane. Kdo neviděl neuvěří, že něco tak fádního a šíleného může fungovat jako komedie, která nezná tabu. ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Absurdná zápletka, ale výborná komédia s veľmi hravými pesničkami. Neviem, prečo je v popise dráma. Našťastie, drámu som neočakával a príjemne som sa zabavil. Výbuchy smiechu. A to nielen na hláškach, ale aj na fyzickom herectve hviezdneho obsadenia. Dovolím si tvrdiť, že z časti je toto tu aj pekne nastavené zrkadlo tím fanatickejším konzervatívcom. NIE: Ak máte odpor voči homosexuálom, nevidím dôvod, prečo si by ste si týmto filmom kazili deň. Ak ho nemáte, zamrzí vás, že miestami má človek pocit, že ide o adaptáciu divadelnej hry a nie plnokrvný film. A ak som vám v niečom podobný, od uzavretia príbehu budete možno rovnako čakať viac, ako len odchod z klubu SPOILER a záber na svadobčanov SPOILER. ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

V originálním znění nepopíratelně lepší, přesto jde i tak o příjemný film nejen na dlouhé zimní večery. Komické situace vznikající z chování postaršího pana Goldmana vlastnícího travesti klub, který se pokouší před konzervativní rodinou synovy budoucí ženy utajit skutečnost, že žije v partnerském svazku s Albertem, pobaví i zapřísáhlé mrzouty. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (8)

  • Hank Azaria založil svoji roli Agadora, homosexuálního, výrazně zženštilého sluhy, na své babičce, zejména co se mluvy týče. (PogoJoe)
  • Natáčelo se od 24. dubna do 24. července 1995 ve státech Kalifornie a Florida. (Varan)
  • Režisér Mike Nichols vyžadoval po hercích Nathanu Laneovi a Robinu Williamsovi, aby každou scénu natočili alespoň jednou tak, jak bylo přesně předepsáno ve scénáři, než je nechal improvizovat, čímž jsou oba proslulí. (PogoJoe)

Reklama

Reklama