Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ptačí klec je vyhlášený gay klub na Palm Beach, který vlastní Armand Goldman. Ten žije v dlouholetém svazku s přítelem Albertem a společně vychovávají syna Vala z Armandova jediného styku s tanečnicí Kathryn. Jednoho dne Val otci oznámí, že by se chtěl ženit. Jeho vyvolenou je spolužačka Barbara. Jenže její otec není nikdo jiný než ultrakonzervativní republikánský senátor Kevin Keeley – ten právě oznámil založení „Koalice" mravního řádu". Jeho kolega a spoluzakladatel však vzápětí umírá v náručí nezletilé barové prostitutky, čehož se chytí média a Keeley prožívá peklo. Barbara v této situaci tím spíš nemá odvahu říci rodičům pravdu, že otec jejího milého je teplouš, vlastnící teploušský podnik – a navíc Žid. Dívka si tedy vymyslí přijatelnou historku, že Valův otec je atašé v Řecku a matka v domácnosti. Toho se ale chytne její matka a vymyslí akci: když si Barbara vezme „slušného" chlapce, média dají pokoj a otec se bude moci v klidu věnovat nadcházející předvolební kampani... Vala čeká náročný úkol: přesvědčit svého otce, aby sehrál roli „normálního" rodiče. Chybí ale ona „matka v domácnosti". I tento problém se vyřeší – zoufalý Armand vyhledá Kathryn a požádá ji, aby zahrála jeho ženu. Ale je tu ještě Albert, který se o chlapce také staral a teď by měl chybět na jeho svatbě? To ovšem zdaleka není poslední problém k řešení... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ vás celý život trápi problém, ako by mohol vyzerať John Wayne po porážke a užívate kvôli tomu antidepresíva, tak tento film vám veľmi konkrétne odpovie. Asi to bude znieť prvoplánovo, ale najviac som sa zabavil na Hackmanovi, popevujúcom We are family. Je škoda, že tento príbeh poznám už z pôvodného filmu a tak ma ani ďalšia adaptácia divadelnej predlohy nemala príliš čím prekvapiť, ale ono aj keby človek vopred nič nevedel, tak by si veľmi ľahko domyslel, ako sa veci vyvinú. A myslím, že to mohlo byť aj vtipnejšie, je to celé skôr také úsmevné a občas poteší lepší fórik. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ach, z tohoto filmečku mi bylo tak krásně teploučko u srdíčka! Ale bez prdele (já vím, bez ní to asi není ono): tříhvězdičkový dojem z komedie o slastech a strastech bukvic ztopořily některé scény, u kterých jsem se málem chechtala nahlas. Téměř dvě hodiny permanentního úsměvu si ode mě lehce nadsazené čtyři polibky zasouloží... pokud jste ovšem kovaný homofob nebo lesba, ušetřete si žluč pro jiné příležitosti a pusťte si raději "Charlieho andílky" nebo jiné dílo, založené spíše na dámských přednostech. Vyšpulený, kroutící se zadek Agadora "Spartaka" by pro vaše testosteronem stříkající nervy mohl být příliš. ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Když se ve filmu vyskytnou dobré dialogy, skoro vždycky jde o adaptaci původně ne-filmové předlohy. V tomto případě divadelní hry. --- Je to opravdu velmi vtipné. Nemyslím, že to má za cíl satiricky se strefovat do konzervativců, prostě to jen těží z té kuriózní situace, kdy jsou takoví lidé událostmi vmanévrováni do kontaktu s homosexuály. Zklamal mě závěr. Jako by si tvůrci řekli, že už stačilo, dali nám závěrečný fór, a sbalili nádobíčko. Přitom se zápletka mohla ještě dále báječně rozvíjet! --- Je to jen můj dojem, že máme spoustu blbých thrillerů a málo dobrých komedií? ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I see. You're going to the cemetery with your toothbrush. How Egyptian. Jako ženská, která se za celý svůj život zamilovala do jednoho jediného muže, a tím je Colin Firth, jsem tento snímek vnímala jako nádherný, jedinečný počin o lidech výstředních ve svém chování, ve svém oblékání, avšak čistých a hodných ve svém křehkém čiči srdci. The Birdcage je naplněn laskavostí, láskou a neuvěřitelným humorem, který některé nadchne, některé rozesměje, a mnohé urazí. Kdo ví, na co je dnešní svět schopen přistoupit, ale já osobně můžu tuhle komču sledovat neustále. Mike Nichols byl génius, stejně jako jím byl Robin Williams. Nathan Lane je to všechno, co nám zbylo, tak ho chraňte bukbozi tělem i duší. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ptačí klec nabízí svěží bezmála dvouhodinovou zábavu stojící zejména na úžasných hereckých výkonech, z nichž je nutné vyzdvihnout zejména Nathana Lana a Hanka Azariu, kteří mě vskutku královsky bavili. Film, který je plný humorných situací, převleků, omylů, pádů a zdvižených malíčků, stírá vtipným způsobem jak sexuální a náboženské předsudky, tak se naváží i do politické scény, a to vše velice inteligentním způsobem. Zkrátka kvalitně a poctivě natočená komedie, která si rozhodně zaslouží diváckou pozornost. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Mike Nichols vyžadoval po hercích Nathanu Laneovi a Robinu Williamsovi, aby každou scénu natočili alespoň jednou tak, jak bylo přesně předepsáno ve scénáři, než je nechal improvizovat, čímž jsou oba proslulí. (PogoJoe)
  • Uklouznutí a následný pád Armanda (Robin Williams) v kuchyňské scéně s krevetami nebylo plánované. Williams opravdu spadl a poté společně s Hankem Azariou zadržovali smích. Scéna ve filmu zůstala. (PogoJoe)
  • Za role v tomto filmu byli Nathan Lane (Albert Goldman) a Hank Azaria (Agador) nominováni na Oskara v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli. (Quido)

Reklama

Reklama