Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Musím se pokorně přiznat, že tohle je první film bratří Coenových, který jsem kdy viděla (samozřejmě to hodlám napravit), a tak ho nemohu srovnát s "těmi nepřekonatelnými ostatními" a chápu, že někdo Lupiče hodnotí méně hvězdičkami, než by si z mého pohledu laika zasloužil, hlavně proto, že ho nezklamal ani tak film jako Coenové. Mně se to prostě líbilo, protože to bylo pěkně a inteligentně vymyšlené, vtipné, skvěle obsazené a výborně zahrané (obzvlášť Tomovi Hanksovi skvěle jde "ďábelský úsměv"). Prostě dobrý film, na který bych se neváhala podívat znova (Coenové neCoenové :) ). ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie z dílny mistrů. Taková malá, roztomilá statueta, která pobaví, potěší, pohladí na duši. Nemá cenu jí stavět vedle velkých soch Duda Lebowského či Farga. Coeni si prostě zaexhibovali s lehčím žánrem a vytvořili prostou komedii plnou výtečných karikatur. A že karikatury nemají žádný vnitřek? Inu, jejich kouzlo je na povrchu. V dokonale střiženém vousu profesora Dorra, v bodré tváři paní Munson, v ledově klidné masce generála... Taková je skutečná poetika tohoto filmu. Černá jako ranní káva, rozjařená jako gospelový chór, lingvisticky dokonale vyladěná, plná výborných karikatur. Hloubku nemá cenu hledat, jde o svižný gag, vtipnou situaci a jako vždy ironickou režii Joela a Ethana... Co víc než čirá zábava s puncem nezávislé kinematografie a gloriolou hollywoodské hvězdy? Co víc než báječní herci v čele s labužnicky si užívající Hanksem a přirozenou Irmou P. Hall? Já se bavil božsky a klidně jsem zapomněl, že Coeni mají i lepší filmy. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jemný intelektuální humor vs 89x F*** word. Heterogenní směska konverzace a mimiker ve sklepáckém prostředí, v němž zní detonace, kopání a muzicírování. Na rozdíl od teamové chemie Dannyho parťáků, kteří jsou přirozeně vtipní jaksi mimochodem, Coeni tu humor tlačí hrubou silou i jemným pošťuchováním na povrch a ta chtěnost černému humoru ubírá na efektu. Přetrvala jen živá, výbušná, vibrující vazba mezi kápem všech slizounů Hanksem a jeho nesmrtelnou starou dámou. Jak freudovské :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joel Coen, Ethan Coen .. Ubíjející! Ani dobrý Tom Hanks tohle nezachránil. Dialogy mě nebraly a i to pomalé tempo nudilo. Jen ten konec mě trochu pobavil, ale to je málo, zatraceně málo páni Coeni.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Spočiatku vyzerajú The Ladykillers celkom slubne, no postupne Coenovcom dochádza energia. Vypointované vtipy nie sú tak efektné ako by chceli a keďže na nich stoja prakticky všetky kľúčové zvraty vrátane toho finálneho, film poskakuje na jednej nohe až do záverečných titulkov. Extra pochvalu si zaslúžia iba Tom Hanks so starou pani. Tá bola tiež výborná. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • V úvodu filmu, kdy si paní Munsonová (Irma P. Hall) stěžuje v kanceláři šerifa na hlasitou hudbu, opakuje při zdůvodnění rozhorčení text skladby „I Left My Wallet in El Segundo“ od kapely A Tribe Called Quest. (K.I.N.G.)
  • Tom Hanks se záměrně nepodíval na původní verzi z roku 1955, aby nebyl ničím ovlivněn. (Karlos80)
  • Pro Toma Hankse to byl první film po mnoha letech, který v amerických kinech nevydělal víc jak 100 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno