Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Zdrcen smrtí své dcery i manželky a mírnými tresty viníků se Corrado Cattani postupně psychicky zotavuje a znovu začíná válku proti mafii.Na scénu se z vězení vrací advokát Terrasini,úhlavní Corradův nepřítel.Díky záchraně děvčátka z rukou únosce se v Miláně seznamuje s bankovní rodinou Antinariových a s bezohledným Dinem Alessim,který je pravou rukou ředitele banky Carla Antinariho.Corrado se zamiluje do Antinariho dcery Giulie,která se prostřednictvím tohoto vztahu dovídá o své rodině informace,o nichž by raději nikdy nevěděla.Při odkrývání tajných mezinárodních obchodů se zbraněmi a nelegálních bankovních transakcí Corrado opět přichází o své nejbližší spolupracovníky a přátele.Chobotnice opět rozvíjí svá chapadla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komisař Cattani, zdeptaný svými ztrátami z předchozích dvou sérií, se uchyluje do ústraní a zavírá za světem zločinu dveře. Nicméně nebyla by to Chobotnice, aby ho svými chapadly rychle nevtáhla zpátky. Tato výborná série se točí okolo banky Antinari, nad kterou se vznáší smrt, jež bude vtahovat do svých tenat postupně její jednotlivé členy. Vracejí se staří záporáci jako advokát Terassini nebo profesor Laudeo, a za zvláštní zmínku stojí Tano Carridi, který se od této série bude v Chobotnici objevovat až do poslední, desáté série. Chobotnice se posadila na trůn kriminálních seriálů a sedí na něm dodnes, žel bohu jen málokterý detektivní seriál ze současnosti se jí - z důvodu nereálnosti a logických kiksů - dokáže přiblížit. ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

FRANCÚZSKA SPOJKA+KRSTNÝ OTEC Starý ale veľmi dobrý seriál. Postavy vystavené extrémnym okolnostiam sú živé, majú ľudské problémy a slabosti. Keď scenáristi nevedeli ako skončiť či začať sériu, nebáli sa škrtať v scenári a tak mafia zabíja chladnokrvne a nečakane. Mnohí mafiáni sú vo svojej chladnokrvnosti a "vychcanosti" pomerne ľahko obľúbitelní, ale aj tak je vždy jasné, že Corado je šéf, ktorému musí každý držať palce... ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší kriminální seriál všech dob(minimálně I.-IV.série). Nikde jsem nezažil tak bolestivé ztvárnění permanentní porážky dobra prostřednictvím těch nejcivilnějších a nejchladnokrevnějších krutostí. Únosy, drogy, výhružky rodinám a jejich krutá naplnění. Smrt drtivé většiny těch odvážných a dobrých ať už se jejich těla najdou rozstřílena desítkami kulek kdesi ve vracích aut na opuštěné silnici, či s jednou nečekanou kulkou do týla kdekoliv ...třeba ve frontě na kafe. Oproti tomu nehynoucí triumf mafie. Všechno nebývale hmatatelné. Když ještě uvážím, že Morriconeho soundtrack k tomuto seriálu osobně navrhuji za nejgeniálnější hudební dílo určené pro filmovou tvorbu, uvědomuji si, že právě píši recenzi ne jednu ze stovek dalších, ne abych vyjádřil své hodnocení, ale abych napsal cosi jako milostný dopis k tomuto pro mne nazapomenutelnému projektu. Ačkoliv bych pochopitelně našel dílčí chybičky, tak síla celého díla na ně dá hodně rychle zapomenout. Klasika, kult a slzy za které se nestydím. 100% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5*/5...La Piovra 3ka musí potešiť všetkých milovníkov sofistikovaných mafiánskych príbehov. Je to nehorázne dobre napísané (najlepšie zo všetkých sérií zatiaľ), všetky postavy majú hlbšiu psychológiu, nehrá sa na predvídateľné happy-endy, klišoidné dialógy a vyústenia, čo len dodáva celému dielu reálnosť. Ako celok veľmi kompaktné, pútavé...a návykové, už sa teším na "štvorku":) ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začiatok tretej série zachytáva Cattaniho asi v tom najdepresívnejšom období celého jeho života. Začína byť nebezpečný nielen pre seba, ale aj pre svoje okolie. Vrátiť sa do života mu pomáhajú muži ukrývajúci sa pred zlobou okolitého sveta za hrubými múrmi kláštora. Corrado postupne naberá na sile a vracia sa do boja s mocnou mafiou. V tejto sérii sa stretáva s mocnou rodinou Antinari, do staršej dcéry Giulie sa zamiluje. Tá sa stáva ďalšou milenkou tohoto charizmatického komisára. To, čo som nespomenul pri prvých dvoch sériách spomeniem teraz, všetky série doprevádza vynikajúci český dabing. Na scénu nastupuje Tano Carridi, ktorý to potiahol až do desiatej série. V závere sa rozlúčime s mocným a neuveriteľne arogantným advokátom Terrasinim. Nové významné postavy tretej série : Bert Di Donato, Kemal Yfter, Dino Alessi, mních Bernardo a celá rodina Antinari. Autor hudby Ennio Morricone zložil pre túto sériu zopár nových melódií, ostatné sú z predchádzajúcej série. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama