Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Po únosu a znásilnění své třináctileté dcery byl inspektor Corrado Cattani přinucen přerušit vyšetřování zločinů mafie. Přichází další rána - jeho dcera umírá a dva kolegové jsou zavražděni. V zájmu práva a odplaty předstírá spolupráci se zločinci a odkrývá mnohamilionový obchod se zbraněmi. Na scéně se objevuje bývalý nepřítel - Olga Camastra, která se do Corrada zamiluje a je pro něj ochotna odhalit kriminální praktiky. Cattani získává s její pomocí důkaz proti zločincům. Ale boj ještě není u konce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se výborné první minimálně vyrovná. Damianiho vystřídal na postu režiséra Florestano Vancini a je to opravdu důstojný nástupce. Mafiáni v čele s Terazinim jsou stále slizcí a licoměrní hajzlové, Cattani sice občas dostane přes držku, ale on i jeho spojenci jsou nadále muži bez bázně a hany, napětí je všudypřítomné a některé epizody (třeba ta s komisařovým uvězněním) patří k nejlepším místům celé ságy. Chobotnici 2 navíc svou účastí ozdobyl i charismatický Martin Balsam v roli zástupce americké odnože Cosa Nostry. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky mi bylo divné, proč je v tomto kriminálním seriálu víc doktorů než v celé Nemocnici na kraji města, než jsem se v biografii Ingrid Bergmanové dočetl, že v Itálii si „dottore“ říká kdekdo. Nic to ovšem nemění na skutečnosti, že ze druhé série vyprchala z velké části ona hutná sicilská atmosféra, a to nezachránil ani mnohokrát zmiňovaný E.Morricone (mimochodem, hudbu k úvodní sérii zkomponoval R.Ortolani). ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem právě shlédnul tuhle sérii a musím konstatovat, že to začíná nabírat pořádný drajv přesně jak jsem očekával. První řada byla slušná, ale přišla mi taková rozjezdová moc toho neřekla a ani jsem pořádně nevěděl co napsat do komentu. Teď už mám v hlavě jasněji. to co úvodní řada nastínila se tu rozjíždí celkem nekompromisně nikdo se tu z ničím nesere. Hlavně na mě začala působit ta všudypřítomná beznaděj a hodně špatný osud všech kladných hrdinů. Prostě a jednoduše kdokoliv chce cokoliv změnit a nehodlá ustoupit je nekompromisně odstraněn. Význam slova Chobotnice tu pak dostává ten správný rozměr. chapadla mafie jsou všudypřítomná sahají až do nejvyšší politické sféry a smete každýho kdo se postaví do cesty z nemilosrdnou krutostí. Začátek a konec série je pak ultimátně špatný. Takže určitě tu vidím kvalitativní posun oproti rozvláčné první řadě. I když pořád mi ještě k dokonalosti něco chybí. děj není zase až tak originální a pár budoucích scén a point jsem celkem bez problému (úspěšně) vytušil dopředu. Každopádně tato série už si ode mě ty 4* vyslouží a celkově jsem zatím spokojen. Uvidíme jak se to vyvrbí dál. Na další řady se chystám v dohledné době.75% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5*/5...Akcia (ak keď nie v pravom slova zmysle) z jednotky ustúpila väčšej psychológii a íšlo sa viac po detailoch a osobnostiach. Aj na úkor dynamiky deja, ale to pomalšie tempo má svoje silné vnútorné napätie, poprepletané vzťahy a zaujímavé intrigy vyššej triedy (podľa mňa scenárista odviedol pri tejto sérii lepšiu prácu ako pri jednotke!). "Dottore" Corrado už nie je tým jednoznačným hrdinom v pravom a klišoidnom slova zmysle, dejový sled je nepredvídateľný, napínavý, vťahujúci... A zanedbateľný nie je ani Ennio a jeho "podmaz"...Skvelé- pokračujem v sérii ďalej:) ()

fantoci 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série v podstatě plynně navazuje na tu první. Cattaniho dcera Paula se vzpamatovává ze šoku. Bohužel. Její dalšá osud končí tragicky. Sám Cattani po návratu na Sicílii je vystaven šikaně a je donucen spolupracovat s mafií. Připravuje pomstu. Zlý osud čeká i komisaře Altera a soudce Bordonara. Chobotnice dále nemilosrdně roztahuje svá chapatla i do mezinárodního prostředí. Začíná boj i mezi jednotlivými vlivnými osobnosmi a trest za neposlušnost či snaha o získání většího vlivu s sebou přináši nejednu oběť. Další série, dle mého soudu inteligentního a napínavého seriálu. Pro mne osobně je to též nostalgická záležitost na televizní hity osmdesátých let. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Italsko-americký herec Martin Balsam se v  seriálu Chobotnice (od r. 1984) objevil hned dvakrát. Poprvé ve 2. sérii jako Frank Carrisi a podruhé v 5. sérii jako Don Calogero Barretta. (Cucina_Rc)
  • Po uvedení 1. série, kdy mafie vyhrožovala celému štábu i Michelu Placidovi, byli filmaři nuceni přesunout natáčení z místa Itálie do jiných evropských lokací, konkrétně do Švýcarska, Německa, Velké Británie a Řecka. (Fenk)

Reklama

Reklama