Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo


Epizoda 2 (E02)

(epizoda)
Francie / Německo / Itálie, 1998, 1 h 30 min

Režie:

Josée Dayan

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scénář:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrají:

Gérard Depardieu, Naike Rivelli, Ornella Muti, Jean Rochefort, Georges Moustaki, Roland Blanche, Serge Merlin, Thierry de Peretti, Patrick Bouchitey, Frédéric Gorny, Stéphan Guérin-Tillié (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Edmond Dantes byl ve vězení celých dlouhých dvacet let. Kdyby se mu nepodařilo utéci, zůstal by tam pravděpodobně až do konce svého života stejně jako abbé Faria, který mu prozradil místo, kde ukryl poklad a jehož smrt dopomohla Dantesovi k úniku. Před očima má jen tři jména Mondego, Danglars, Villefort; každý z těchto mužů měl důvod se Edmonda Dantese zbavit. Společně ho udali, okradli o snoubenku, čest, místo kapitána a zapříčinili, že jeho otec zemřel v naprosté bídě. Po dvaceti letech se vrací muž, který má ve svém srdci místo jen pro pomstu a říká si hrabě Monte Christo. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. díl uvedl nás do dob 1830 a zbohatnutí Edmonta Dantese tento příběh miluji od mladých let , nyní je mi 79 a stále ho miluji at ho hrál Marais či Gérard Depardieu všichni herci to také brali za svou poctu :-) 22.4. 2021 ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Před chvílí jsem vám vysvětlil, co znamená NEOMEZENÝ. Nyní vám vyložím, co znamená OKAMŽITĚ." Hrabě Monte Christo začíná svou velkou pařížskou hru s cílem potrestat viníky svého zmařeného mládí. Je třeba vyzdvihnout především herecké výkony - krom Depardieua a Rubiniho se v tomto díle přidávají i skvěle zahraní padouši, především Pierre Arditi nebo Jean Rochefort zvládli svou roli prokurátora i proradného Morcerfa na výbornou. Mně osobně se pak velmi líbila i Florence Darel, která hraje Camille de la Richardaisovou (Dantesovou "milenku", krásně zahraná naivita s něžností a velkým srdcem, to ještě uvidíme). Prostě skladba herců i bohatost výpravy je vynikající. Zasloužené čtyři hvězdy (88%). ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý diel privádza príbeh do Paríža a Monte Christo už konfrontuje svojich ne/"priateľov". Zatiaľ síce nepadajú hlavy, pretože to si určite tvorcovia nechali na záver. Produkčne a herecky sa úroveň veľmi nezmenila. Dej síce už nie je taký uponáhľaný, ale stále vyhľadáva nové zákutia príbehu, aby vyplnil čas a neraz pritom zanedbá nejakú drobnú logickú medzeru. Napríklad Monte Christo tvrdí, že nechal prekopať celú záhradu, aby našiel, tajomnú skrinku, no záhrada evidentne nevidela záhradníka niekoľko rokov. 70% ()

Reklama

Reklama