Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Francie / Německo / Itálie, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Režie:

Josée Dayan

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scénář:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrají:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

S velkými ambicemi sáhli znovu francouzští tvůrci po slavném románu Alexandra Dumase "Hrabě Monte Christo". Ve čtyřdílném filmu se soustředili především na pomstu Edmonda Dantese - jeho dokonalý, rafinovaný plán, jak po dvaceti letech zničit ty, kteří mu vzali nejlepší léta jeho života, svobodu, snoubenku, otce a čest. V nádherných kostýmech a dekoracích se vrátíme do Paříže roku 1838 a opět prožijeme krutý osud mladého marseillského kapitána a opět se budeme ptát po smyslu pomsty, která ničí nejen viníky... Producenti, scenárista Didier Decoin a režisérka Josée Dayanová vsadili na jistotu - nejen co se předlohy týče, ale i co do hereckého obsazení. V titulních rolích Edmonda Dantese a Mercedes uvidíme Gérarda Depardieua a Ornellu Mutiovou a jejich děti coby mladé snoubence Guillauma Depardieua a dceru Mutiové - Naike Rivelliovou. Jean Rochefort, Pierre Arditi, Michel Aumont, Jean-Claude Brialy a Christopher Thompson patří k francouzské herecké elitě. A jak se zdá, tvůrci vsadili správně. Nová filmová verze Hraběte Monte Christa slaví úspěchy po celé Evropě. Některé příběhy jsou zkrátka nesmrtelné, a tak máme potřebu je znovu a znovu vyprávět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (203)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ztvárnění legendy jménem Monte Cristo. Myslím, že v žádném jiném filmu Gerard tak neexceloval, jak v tomhle. Je dobře, že to má 4 díly, je tam hodně podstatných informací.. Na tohle nedám dopustit už od 9 let.. tak moc se mi to líbilo.. Update k 22. 11. 08: Po připomenutí všech 4 dílů na DVD (byť v TV kvalitě, jiná se nedá sehnat), skončilo toto dílo u mne v TOP 10 seriálů. Tohle je totiž velice silný příběh o zradě, odplatě, lásce, pravdě a spoustě dalších věcech. A když si k tomu připočteme vynikající práci s hudbou, excelentní výkony všech zúčastněních a vynikající dabing z dílny ČT, není nad čím váhat. Dumas by byl jistě nadšen. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal ohodnotiť Monte Christa podľa jednotlivých dielov, tak prvý a posledný sú za 4, tretí a druhý za 3 hviezdičky, ale ako celok zanechávajú dobrý 80% dojem. Najväčším ťahúňom tohto televízneho projektu je bezpochyby GÉRARD DEPARDIEU, ktorý dominuje každej scéne a jeho herecká charizma obohacuje každý záber. Jednu z vecí, ktorú by som Monte Christovi vytkol, je jeho úvod, keďže sa vo väzenskej pevnosti zdržíme iba niekoľko minút. Román som síce nečítal, ale z hľadiska potrieb filmu je to určite atraktívna časť príbehu. Pri porovnaní Monte Christa s francúzskymi televíznymi projektami z poslednej doby musím povedať, že nedosahuje kvalít Bedárov, ale je o niečo lepší ako Napoleon. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné se stalo skutkem, na něčem se s Gloinovým synem přece jen shodnu:)) Narozdíl od předchozích je "Depardieuovské" zpracování Dumasova románu především výbornou studií pomsty, na jejímž zpracování se, pro potěchu divákova oka i ucha, věru nešetřilo. Depardieu u mě osobně aspiruje na nejlepšího Edmonda Dantese, a to na úkor Jeana Maraise... ()

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších zpracování dnes již klasického stejnojmenného románu Alexandra Dumase. Film, který se poměrně přesně drží mé oblíbené knižní předlohy, nabízí (na rozdíl od jiných adaptací) perfektně zpracovanou pomstu Edmonda Dantese, téměř tak jak je vylíčena v románu. Přesto si myslím, že pasáž v pevnosti If mohla být mnohem více rozvedena. Podobně tu postrádám střetnutí Villeforta s Benedettem v soudní síni, které naopak ve verzi s Chamberlainem nechybí. Kostýmy jsou nádherné, ústřední dvojice Gérard Depardieu – Ornella Muti rozhodně nezklame, ale ta hudba mně přijde poněkud těžkopádná a nevýrazná. Nebýt toho naprosto nevhodného závěru uvažoval bych i o pěti hvězdičkách. Na evropské poměry, v rámci žánru a s ohledem na románový přepis však jde o zdařilý film, tudíž 4 hvězdičky si zaslouží. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Kvalitní ztvárnění celosvětového bestseleru. Filmy Francouzi prostě točit umí, to se musí nechat. Hlavní hrdinu, kterého ztvárnil Depardieu je zahrán skvěle, jak tento herec jenom umí. Ani záporné postavy nejsou o nich horší. Kamera tu přímo exceluje a špatná není ani hudba. Co mi ale vadí je ta televizní kvalita, která tomu podráží nohy. 4/5. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Gérard Depardieu si v této minisérii zahrál po boku svých dvou dětí Julie a Guillauma. (Salgafo)

Reklama

Reklama