Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protagonistom je Bill (Jeremy Theobald). Bill je nezamestnaný ctižiadostivý spisovateľ, ktorý žije samotársky a nudný život v Londýne. Billa veľmi fascinujú ľudia s nádejou, že nájde nejaké podklady, o ktorých by mohol písať. Z davu ľudí si teda začne náhodne vyberať jednotlivých ľudí a sleduje ich. Stanoví si pravidlá, aby sa vyhol problémom a aby jeho sledovanie bolo vždy náhodné. Ale čoskoro poruší jedno z pravidiel a sleduje niekoho viac krát, než len raz. Osoba, ktorú často sleduje je Cobb (Alex Haw). Cobb ako sebaistý a inteligentný zlodej prichytí Billa pri sledovaní. Ale kto koho vlastne sledoval? (genetique)

(více)

Zajímavosti (26)

Oppenheimer (2023)

  • J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) byl letmo zmíněn v Nolanově předchozím filmu Tenet (2020) během rozhovoru mezi Priyou (Dimple Kapadia) a protagonistou (John David Washington). Ačkoliv se samozřejmě může jednat o náhodu, je tato skutečnost pozoruhodná také díky tomu, že Nolanovi se již jednou něco podobného v jeho tvorbě podařilo, konkrétně ve snímku Sledování (1998), kde na dveřích bytu protagonisty (Jeremy Theobald) bylo možné zahlédnout nalepené znaky Batmana, kterého o sedm let později skutečně režíroval. (ČSFD)

Tenet (2020)

  • Není to poprvé, co Christopher Nolan nepojmenoval hlavní postavu ve svém filmu. Učinil tak již při svém celovečerním debutu Sledování (1998), kde je hlavní postava oslovována jako „Young man“ („Mladý muž“). Zde je hlavní postava (John David Washington) v titulcích pojmenována jako Protagonista. (MartinS96)

Tenet (2020)

  • Ve filmu má malé cameo herec Jeremy Theobald, který si zahrál hlavní postavu v Nolanově prvním celovečerním filmu Sledování (1998). Objeví se ve scéně, kdy jde Protagonista (John David Washington) na setkání s Crosbym (Michael Caine). Theobald přitom pronese větu: „If you would follow me.“ Jde o pomrknutí na zmíněný film, který se v originále jmenuje Following. (MartinS96)

Memento (2000)

  • Rovnako ako v predchádzajúcom Nolanovom filme Following (1998), aj teraz hlavný hrdina použije kreditnú kartu na vniknutie do bytu. (ČSFD)

Reklama

Reklama