Reklama

Reklama

VOD (1)

James Clayton, jeden z nejchytřejších absolventů vysokých škol v USA, je právě tím, koho chce Walter Burke mít ve své tajné službě. Když Clayton dorazí do výcvikového střediska, čeká na něj mnoho fyzických i psychických zkoušek. Burke má v oblibě především ty psychické, jako jsou nácviky výslechů, vydírání a odolnost na detektoru lži. Po základním výcviku se James dozví, že se pro CIA jako agent nehodí. Ale co když je i tohle jenom test? Právě v okamžiku, kdy začíná mít pochybnosti, pověřuje jej Burke úkolem objevit agenta ve vlastních řadách. Ve spleti různých zvratů a náhlých změn se James může spolehnout na jediné - věřit nelze nikomu a nic není takové, jak to vypadá. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

Filmpub.cz (Petr Čihula)

"Test nemá po tematické, vizuální, ani herecké stránce naprosto žádný faktický problém. Je to perfektně zvládnuté řemeslo, zároveň však smutná ukázka toho, kam se lze dostat s nedostatečnou scénaristickou přípravou. V tomto směru totiž vypadá jako systematické vykrádání žánrových bratří a neustálá…"

Filmweb.cz (Kateřina Grosmanová)

"Test bych bez okolků vyhlásila největší podpásovkou roku. Ne proto, že si hraje na něco, čím ve skutečnosti není. Tenhle titul mu uděluji proto, že jen málokterý film mě dokázal na začátku tak moc zaujmout, aby mě záhy srazil na kolena nejen razantní změnou žánru, potažmo tématu, ale především…" více

Kinema.sk (Marek Vojtko)

"Jediný problém spočíva, ako som už naznačil, v konečnej pointe. Divák zhýčkaný prekvapivými zvratmi, rozhodne nebude koncom prekvapený, rovnako ako každý všímavý divák alebo každý, kto videl trailer. Farma tak rázom stráca veľa zo svojich ťažko zarobených pozitív a zredukuje sa na priemerný…" více

Tiscali.cz (Petr Horký)

"Test chvílemi působí jako typický film o elitním výcviku. Nudit se u něho nebudete, neboť jednotlivé zkoušky agentů-adeptů mají vždy překvapivou pointu, která posune děj o kousek blíž k jádru spiknutí. Kamera zkušeného Stuarta Dryburgha neustále krouží kolem scény a vyvolává v divákovi pocit napětí…"

Reklama

Reklama