Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (161)

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Třem epizodám Draculy se povedlo to, co trvalo Hře o trůny celých osm sérií - pád z fantastického začátku do pochybných nížin. První epizoda je dobrý gotický horor, který kombinuje literární klasiku se svěžím moderním pojetím. Bavila jsem se. Druhý díl už je taková upíří vražda v Orient Expresu, která už není natolik skvělá, ale furt má co nabídnout. Také jsem se bavila. Jenže třetí díl už je takové absurdní, nepovedené a nenaplněné cosi plné zbytečných postav a postrádající vše, co dělalo první dva díly dobrými. Bavila jsem se taky, ale už ne v dobrém... Líbilo se mi vcelku humorné pojetí Draculy, který je zde takovou kombinací Bély Lugosiho a Sherlocka (což asi není vzhledem k tvůrcům překvapivé). ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Dobrý a vtipný. Starej hrabě Dracula v prvním dílu úplně úchvatnej a nejlepší ze všech Draculů vůbec. A nepsali to žádní blbci, to fakt cením. Sice je tu jedna záležitost, o který už bych nemusel psát, protože je to vlastně dávno zaběhnutá věc, ale přesto vím, že se zmínce o ní nevyhnu nejen teď, ale často i v budoucnu, a totiž... prostě už se celkem dokážu oprostit od těch všech ideologickejch prasáren, genderový a rasový korektnosti, kdy je strašně důležitý zakomponovat do díla hlavně niggas, stejně jako všechny ostatní "barevný" rasy, a to často i tam, kde nemají co dělat, přihodit k tomu nějaký teplouše, u hlavních známých a historicky zaběhnutých postav vyměnit pohlaví (zatím jsou ve hře jen male/female, ale i novodobý zrůdy určitě mají budoucnost), prostě uspokojit všechny "menšiny" a nikoho neurazit, že jo. Dneska na to narazíte všude. Mám kvůli tomu přestat sledovat filmový a seriálový novinky? Nebo tomu v hodnocení nasolit odpad, i když je to jinak fajnově provedený? Těžkej vnitřní boj. Já se chci bavit, tak trošku srabácky ustupuju, zvykám si, koušu a toleruju, když to není přespříliš, hodnotím podle filmařský kvality a zábavnosti, ale můj pohled na svět a životní názory to nezmění, nebojte. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Na túto minisériu respektívne filmy s Draculom som bol zvedavý no je to celkom sklamanie.Rozhodne chcem pochváliť Claesa ktorý sa úlohy chopil bravúrne a jeho Dracula je skvelý. Čo sa jednotlivých epizód týka, tak prvá bola skvelá. Prostrediu hradu a atmosféra sa podarili, postupné vyprávanie príbehu tak isto a vyvrcholenie sa mi páčilo.Tak isto aj komediálne poňatie bolo dobré. Druhá epizóda citelne horšie aj keď stále by si to tie 4* udržalo. Deméter sa plavil, nejaká tá smrť pekné vyvrcholenie za mňa v pohode. Avšak posledná časť úplne nudná, Dracula si skypuje, má právnika bolo to celé strašne hlúpe a osobne som to nedokázal dopozerať. Škoda že sa to celé nepoňalo troška lepšie takto to ostane ako ďalší z mnoha príbehov o Draculovi na ktorý každý rýchlo zabudne. ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa hodnotí miniséria, ktorá má hoci iba tri časti, každá z nich je odlišná skoro úplne vo všetkom - v tóne, v poetike, v príbehu, v zameraní sa na postavy, vo význame. Osobne mám rád prácu Gatissa a Moffata a som fanúšik ich verzie Sherlocka predovšetkým po scenáristickej stránke. Ono nie je jednoduché mať záľubu v klasických románoch a snažiť sa priviesť ich na obrazovku po tisícikrát, invencia musí nastať automaticky. V tomto prípade sa na Draculu zameriavame ako na ultimátne zlo, ktoré je schopné pochybovať sa v čase a priestore. Jeho silné aj slabé stránky sú zobrazené veľmi vhodne a aj keď sa zdá že niekedy s postavou trošku prešľapujeme na mieste, k záveru seriálu pochopíme prečo. Keď ste ultimátne zlo, ťažko prídete na to čo vlastne hľadáte. Veľkou devízou celého projektu je vzťah Draculu s Van Helsingovou. Výborne napísaná sestra Agáta, pri ktorej, žiaľ, nastane v tretej časti výrazná zmena, ktorá mi narušila napojenie na postavu. Ostatné postavy dostávajú priestoru len toľko koľko ho potrebujú a stávajú sa štatistami v oveľa väčšej hre medzi lovcom a korisťou. Je pravda, že niekedy máme pocit pretláčania nezmyselných provokácii. Séria niekedy nezvláda zmes humoru, napätia a provokácie, čo ale môže byť subjektívna záležitosť lebo pokiaľ niečo Dracula dokazuje, tak je to fakt, že filmárčinu nerobíte pre všetkých. Robíte ju pre tých, ktorým sa zapáči. Na druhej strane scenár ponúka mnoho prekvapení a čo je najdôležitejšie pútavé dialógy, ktoré vás dokážu vtiahnuť a užívať si moment. Osobne si nemyslím že by projekt výraznejšie obhájil svoju existenciu, bol som však súčasťou inteligentnej hry, ktorá ma bavila hoci som nad ňou mnohokrát musel privrieť oko. Možno je niekedy lepšie mať hranice. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Hlavní příčina, proč je nový seriál takový úmor, je vysoké sebevědomí scénáristů ohledně vršení jednoho zvratu za druhým a exhibicionistického žvanění postav. Seriál nás vytrvale zaplavuje úmorně dlouhými konverzacemi dvou lidí, kteří se snaží navzájem druhého přetrumfnout (převážně nesnesitelná Agáta s Dráculou) a je to několikrát za epizodu. Pak je tu přehnané množství dvojsmyslných vtípků na záliby Drákuly. Nejlepší je první, goticky hororová, epizoda se super slovenským hradem, kde se podařilo mi zapomenout, že se dívám na televizní seriál (děsivou atmosféru ovšem pravidelně ruší přeskakování na ukecanou Agátu, která pobrala emancipace snad víc než všechny tehdejší ženy Budapešti dohromady). Druhá epizoda na lodi ještě není tak strašná i přes všechny ty otravné zvraty, ale zřejmě kohokoliv doteď shovívavého spolehlivě umučí moderní třetí epizoda. Samozřejmě nápad Drákuly v našem světě je fajn, ale ne v podání tvůrců. Staletý hrabě listující na telefonu seznamkou, kde mu pod zuby skáčou znudění Evropané dobrovolně plus příšerný děj? Ne, díky. Když jsem zjistil, že za seriálem stojí tvůrci Sherlocka, jehož poslední dvě série nesly podobnou zkázu původně chytrého konceptu v podobě vyprávěcích manýrů, dává mi debakl Drákuly perfektní smysl. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)
  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama