Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

rublik05 

všechny recenze uživatele

U první epizody mě fascinovalo, jak netradičně se tvůrci rozhodli zpracovat legendu o Drákulovi, a také jak kvalitně se jim tento třídílný horor povedlo natočit. Hlavní postava neuvěřitelně sympatická, Claes Bang si roli neuvěřitelně užívá a na jeho výkonech to jde hodně poznat. Nevadilo mi ani relativně skromné pojetí, co se natáčecích exteriérů týče. Jak klášter, tak především samotný hrad poskytoval skvělé záběry a příjemně temnou atmosféru. Prvnímu dílu tak moc vytknout nejde, jeho zpracování mi sedlo a ani chvíli jsem se nenudil. U druhé epizody jsem měl velký problém s nelogickým chováním jednotlivých postav, díky menšímu natáčecímu prostoru byla atmosféra pořád temná a děsivá, i když už pomalu ztrácela na síle. Herecké výkony spíše průměrné, jediný Drákula byl pořád cool. Šok nastal až s poslední epizodou, která celou sérii dokonale pohřbila. Místo důstojného zakončení, vysvětlení a nějakého kvalitního závěru jsem se dočkal jen zbytečného hraní na city, nesmyslných scén, zbytečné omáčky okolo a vše se tak zvláštně zamotalo, až jsem některé scény vyloženě nechápal. Na logiku se už vůbec nehraje, postavy se chovají mimořádně stupidně, děj absolutně nedává smysl. kdyby se natočil jen první díl, tak nemám jediné slovo proti, snad jen hudba mohla být mnohem lepší. U zbylých dvou epizod však nemám moc co hodnotit, vyložený odpad. 2/10. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Po zpackaném závěru Sherlocka se Moffat s Gatissem revitalizovali nalezením originálního interpretačního klíče pro 21. století pro nesčetněkrát zfilmovanou klasiku. Dracula je v jejich podání intertextová metahříčka, která sebeuvědoměle pomrkává po předloze i jiných adaptacích, boří čtvrtou stěnu a ukazuje hravost a lásku tvůrců k řemeslu. Claes Bang je pak dokonalým ztělesněním hraběte pro všechny doby. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudem si lhát. Bejt tohle kinová trilogie, tak po traileru na trojku nejdete, co? Já se přiznám, šla jsem do toho, že to je trilogie a čau Máňo. A že to rozhodně nebude v (naší) přítomnosti. A taky jsem nevěděla, kdo má Drákulu na svědomí. Což je poznat hlavně až právě na třetím díle. Já viděla jenom jeden díl Sherlocka a za mě fuj. Nelíbilo se mi to. Možná proto jsem byla ze závěrečné rovinky lehce zaskočena. Protože jsem netušila, co může nastat (a taky že nastalo). Ale celkově to nebylo špatné. I ten poslední díl byl dobrej. Jenom jsem z něj byla trochu šoknutá. Ale myslím si to už delší dobu. Je lepší si nic nezjištovat, protože to zajistí lepší zážitek. A tady akorát... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem hodně velká konzerva a nemám moc rád, když se dělají všelijaké nové adaptace nesmrtelné klasiky. Knižní předlohu v tomto ohledu za nesmrtelnou považuji a dodnes bych na ní nic neměnil. Přesto jsem byl zvědav jak s dnešními možnostmi může tento starý příběh vypadat. Chudák starej Vlad, zachránce Evropy od vpádu Turků by asi zíral co z něj starej Stoker udělal.  A starej Stoker by zase pro změnu zíral co z jeho díla udělalo dou Gatiss a Moffat. Ze seriálu mám dosti rozporuplné pocity. Bang mi do hlavní role docela sednul. Vůbec měl pěkně napsanou postavu. Mix primitivní bestie s noblesou a vzděláním šlechtice. Některé jeho konverzace s oběťmi než si je dal k jídlu (pokud je rovnou nebral jako fastfood) moc bavily.  S ostatními herci krom Agáty to už bylo horší. Bohužel to by to nebyl Netflix aby i do Draculy nezakomponoval homosexuály, nebo odkaz na ženská práva, byť zde to sloužilo spíše jako konverzační humor. Samozřejmě je seriál i rasově vyvážený a to už i ve scénách z devatenáctého století... Holt pokrok a kvóty nezastavíš. Souhlasím s Djkomou, třetí díl měl odvahu jít krapet dál za poslední kapitoly Stokerovy knihy a i já si toho docela cením byť přítomnost vampíra v 21 století měla značně komediální nádech (což byl záměr). V souhrnu dávám za 3 bedny plné hlíny z Transylvánie. * * * ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

prvni polovina vyrazně, opravdu hodně vyrazně lepší. Vubec mě nebavil ten vylet na moři, který byl bohužel většinu nadchazejiciho děje. Zasazení Draculova charakteru do dnešní doby taky určtě vyborný napad. Ale tak nějak nic moc vysledek, možná vic epizod a dějove rozpracovani by tomu pomolo, ale mame co mame. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)
  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama