Reklama

Reklama

Avanpost

(festivalový název)
  • Rusko Avanpost (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti se cosi přihodilo. Spojení mez většinou měst na Zemi se přerušilo. Kosmonauti objevili na území východní Evropy malou kruhovitou oblast, která stále žije. Co armáda nalezne za hranicemi této oblasti šokuje všechny. V obchodech, v automobilech, na silnicích, v budovách nemocnic a nádraží, všude jsou stopy boje. Kdo nebo co likviduje všechno živé? A jak dlouho vydrží poslední základna lidstva? (Týden ruského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (84)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hm, takže po tom menším nadšení ze Sputniku jsem dostal ruský pokus o blockbuster, který na mě zapůsobil, no... jako většina blockbusterů. Hodně akce, nesmyslně dlouhá délka, slabý děj, většinu času docela nuda. Teda, ten děj se snaží působit chytře, ale stejně to je dost divně podané, v pár chvílích i nepřehledně. Třeba ten plán mimozemšťanů mi přišel hodně divný. Sice to má dobrou kameru a na Rusko to vypadá dobře i vizuálně, při všech těch akčních scénách taktéž, ale jinak je Avanpost moc dlouhý a nudný. A jeho konec už jsem vůbec nepobral. SPOILER Proč ty děti nechaly žít? Nebo se zalekli toho, že by zabili děti a tím pádem udělali fatální chybu a uvědomili si, že teď stejně zemřou? Nebo je ta děcka považovaly za rodiče? KONEC SPOILERU Fakt nevím. 2* ()

Lavinia

všechny recenze uživatele

Klasická roztahaná invazní scifárna, kde pro jednou se emzák místo New Yorku zaměří na Moskvu. Nu, proč ne. Ovšem z dnešního válečného hlediska je ta ruská "mírumilovnost" hodně cítit už zde, mentalita se nezapře. Stručně řečeno: emzáci z hodně daleka nějak zjistili, že je možno se z jejich umírající planety přestěhovat na Zemi, takže vyslali nějaký virus = lidstvo, aby zničilo původní obyvatelstvo (teď už vím, kdo stavěl pyramidy a proč jsou ty obrázky egypťanů tak divně ploché), nu a lidstvo nějak zdivočelo, takže je ho třeba vybít, aby se tu nyní mohli emzáci po 200 000 letech zabydlet. Kupodivu ale lidstvo (nebo jen Rusové) utrpělo po těch staletích k agresivitě i měknutí mozku, protože emzáky vybijí, ale jejich dětičkám (nadaným telepatům a manipulátorům) umožní přežít. Jak znám mládež, čeká je docela překvapení. Pro fanoušky scifi. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ano, je to blbé, ale hezky. Nejde ani tak o invazi emzáků a její provedení, to mi naopak přišlo, v pohodě. Jde spíš o vysvětlení, co, kdo a proč. Ta naivní kritika lidské existence mě jednoduše bavila. Co se samotné akce týče, tak ta měla celkem solidní úroveň a i když to na hollywoodskou první ligu nestačí, jsou tu scény, které stojí za vidění i zapamatování. Vytkl bych snad jen to, že spousta sekvencí se odehrává v šeru, což je škoda. Fajnová byla i samotná vizáž ufounů. Herecky to taky ušlo a i když tu člověk nenarazí na nějaké dramatické výkony, o hercích se dá říct, že jsou vesměs sympatičtí. A pobavil i konec, který byl sice trochu překotný, ale zároveň správně ulítlý. Klidně bych se kouknul na dvojku. 75% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Apokalyptický sci-fi na ruský spôsob, ktoré čerpá z viacerých známejších filmov zo západu. Ambiciózny film s určite nemalým rozpočtom, ktorý vo výsledku je fiaskom. Chaotický príbeh, ploché herecké výkony postrácajúce skutočne dominantnú a charizmatickú postavu (ani ten mimozemšťan s holou hlavou a bez pusy nie je tak dominantný, aký by mal byť), slabučká réžia a v danej forme zbytočný viac ako dvojhodinový pasáž. Film ako tak zachraňujú celkom slušné PC efekty. Ale (už dávno) vieme dávno, len toto že pre úspech nestačí. Osobné hodnotenie: 55% (*) ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré, chytré a neotřelé sci-fi. Provedení občas trochu pokulhává. Některé efekty a scény celkem velkolepé, naproti tomu jiné působí po všech stránkách jako pěst na oko a to vůbec nemyslím z pohledu CGI. Ta nosná myšlenka je hodně děsivá a nutí přemýšlet. Škoda, že se tohodle tématu nechytl nějaký hollywoodský borec. Pro Nolana by tohle mohla být trefa do černého, oproti jeho sterilnímu Tenetovi nebo nudnému Dunkirku. Sympatiční herci, bohužel nevýrazná hudba. Rozhodně stojí za vidění! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Asi 70 % filmu je vytvořeno pomocí počítačové grafiky. (Leopard105)
  • Režisér Egor Baranov prohlásil, že film je spíše anti-válečný, protože se snaží neukázat sílu armády, tak jako to bývá ve filmech jako Transformers (2007), Top Gun (1986) a v dalších hollywoodských filmech. (Leopard105)
  • Filmaři používali skutečné vojenské vybavení. (Leopard105)

Reklama

Reklama