Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Nejzdařilejší, minimálně po animační stránce dodnes nepřekonaný dokument o pravěku, který ve mně znovuprobudil lásku k dinosaurům. Nádherná zvířata, jednoduché, ale poutavé příběhy v původním dabingu podbarvené podmanivým hlasem Alfréda Strejčka a ve čtvrtém dílu největší klad- má životní láska v celé své nebezpečné žluto-černé kráse. ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

Na tomhle seriálu jsem vyrostl. Opravdu výborný dokument (jak už to u BBC bývá), který jsem si zamiloval. Všechny díly jsou výborné, ale k nejlepším patří určitě Balada o Alosaurovi a Doba titánů z jurského období. Když se po letech znovu koukám na tento dokument mám u některých momentů husí kůži. Nejlepší na seriálu je příbeh každé jednotlivé epizody. Vždy tu máme jednoho nebo skupinu dinosaurů, se kterou procházíme určitým obdobím a to se nejvíce povedlo právě asi u Alosaura. Tímto dokumentem odstartovala druhá vlna dinosauří mánie (první byl samozřejmě juráč) a začaly se natáčet dokumenty jak na bežícím pásu, ale kvalitám tohoto jedinečného dokumentu už nikdo jednoduše konkurovat nemohl. ()

Reklama

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Miluji dinosaury a tenhle dokument je podle mě skvělý- efekty a animace dinosaurů jsou absolutně perfektní a seriál je dostatečně poutavý na to, aby se člověk s chutí díval na celé 3 hodiny (v mém případě klidně najednou). Je pravda, že mnoho složitých vědeckých informací tam není, ale od toho jsou encyklopedie- BBC natočilo prostě snímek, který mohou se zaujetím sledovat i laici a je jistě milý a zajímavý i pro ty, kteří se o dinosaury zajímají více... ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů před lety, nedávno jsem pořídil DVD s kompletní sérií a podíval se na ni znovu v angličtině. Stále stejně zábavné. Ano, samozřejmě dneska by to vypadalo ještě mnohem lépe (viz třeba na letošek chystaný rodinný film na stejné téma ve 3D). Počítačové animace z dálky jsou v pohodě, ale záběry na modely v detailu vypadají dost strnule a ne zcela přirozeně, vyhýbají se pochopitelně nějakým složitějším pohybovým kreacím, ale to je jenom drobná vada na kráse. Série provede ve zkratce dlouhou historií dinosaurů na zemi, kteří zde vládli mnohem déle než nějací lidé. Materiál k zamyšlení, poučení i prostě na pokoukání, tohle v ZOO neuvidíte. Více takových dokumentů. ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Překrásné animace, vytvářející prapraprapravěká stvoření, nás provázejí tímto skvělým dramatickým dokumentem, jenž je podaný tou nejpopulárnější formou, aby zaujal nejširší masy. Všichni neignoranti by měli vědět o Římské říši, o Hitlerovi. Stejně tak o dinosaurech. Jakým způsobem (...se vědci domnívají, že...) žili, co tak asi dělali ve chvilce mezi obědem a první snídaní, když zrovna nepochodovali napříč kontinentem, a podobně. Sám jsem byl v dětství dinosaury přímo posedlý, takže takové věci dokážu opravdu ocenit :o) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Někteří dinosauři byli vytvořeni CGI počítačovou animací, v mnoha scénách se ale také objevují animatroniky, s jejichž pomocí se natáčel i snímek Jurský park (1993). (Triceratops)
  • 17 počítačových grafiků a 7 výtvarníků vytvořilo pro natáčení 30 pravěkých zvířat. (Dr.Okamura)
  • V díle Kruté moře (Cruel sea) se uvádí, že Liopleurodon měřil až 25 metrů a vážil 150 tun. S tím však většina vědců nesouhlasí, jeho skutečná velikost se dosud s jistotou neví, ale odhaduje se mezi 7–15 metry. (Segoves Kelt)

Reklama

Reklama