Reklama

Reklama

Volání divočiny

  • Velká Británie Born Free (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šelma patří do divočiny, i když je od mala vychovávána jako domácí mazlíček. Ani přítulné, lidi milující stvoření, svou podstatu a přirozenost zapřít nemůže. Lvice Elsa, kterou manželé Adamsonovi, žijící a pracující v Keni, nalezli jako bezbranné mládě, nebyla žádnou výjimkou. Byla mírná, přítulná, oddaná a poslušná. Neztratila však svou hravost a právě na její následky měla doplatit. Ortel byl jasný: lvice musí do zoologické zahrady. Joy Adamsonová si však neuměla představit, že by Elsa měla strávit zbytek života v kleci... Film, natočený podle autobiografického románu Joy Adamsonové, vypráví skutečný příběh lvice Elsy, tak jak se počátkem šedesátých let udál. Snímek, který obletěl celý svět, získal dva Oscary (za původní hudbu a za píseň Born Free). Virginia McKennaová a Bill Travers, představující manžele Adamsonovy, byli v době natáčení Volání divočiny rovněž manželé. Společně se pak objevili i v dalších snímcích podobného typu, např. Obklíčeni slony. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi pohodový film s milými postavami o návrate zdomácnenej levice do prírody. Tie herecké výkony boli podľa mňa dosť slabé, neveril som im tie ich výrazy tváre, ale ani scenár nebol vždy najlepší, napriek tomu krásny dej v úžasnej atmosfére africkej prírody, celé to vlastne bolo jednoduché, no so silným posolstvom. Niet sa tu za čo hanbiť, ozaj rodinný film. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

To už je kurva dávno, co jsem tenhle krásný (ale ne tak jako Vzpomínky na Afriku) film viděl. Na knížku to ale nemá - nikdy nezapomenu, jak má tehdy ještě nevinná mrněcí duše nad černobílou fotkou hrobu Elsy přemýšlela, co tím chtěl celkově básník říci. Pro Elsu a Lassie jsem měl vždycky slabost. :) ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

To vysoké hodnocení ostatních je nadnesené. Jako dítě jsem knihu o lvici Else zbožňoval a pořád dokola jsem si ji půjčoval v knihovně. Jaké však bylo pro mne zklámání z filmové podoby, v níž stojí za to dívat se zvěr, ale o to bolavější je dívat se na prkené výkony herců, jejichž bizarní herecký styl podtrhuje otřesný překlad s počeštěnými jmény. Pro mne velké zklamání. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl Volání divočiny jako puberťák zblázněný do přírody. Tehdy mě příběh o lvici Else skoro rozplakal. Teď po 20-ti letech jsem otrlejší, ale i tak jsem se neubránil návalu emocí. Někdy mám pocit, že i lidstvo je otrlejší. Raději se díváme na stupidní střílečky a filmy jako je Volání divočiny jsou na pokraji zájmu. Přitom jde o řemeslně velmi dobře zvládnutý film, ze kterého sálá obrovská láska ke lvům a respekt k přírodě. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nádherný návrat do dětství. I když jsem lvici Elsu sledoval spíše v seriálu, tenhle film jsem 100% taky viděl a je úžasný. Neznámý režisér, neznámí herci ale ničemu to nevadí, protože z hlavní hrdinky vyzařuje vnitřní krása a laskavost a její manžel ji většinu času věrně podporuje. Prim ale hraje překrásná příroda, spousta zvířat a hudba, která vrcholí zcela zaslouženě oskarovou písničkou Born Free. A samozřejmě lvice Elsa od malého roztomilého lvíčata které demoluje co jde, přes věrnou lvici jezdící na střeše auta až po finální proměnu v divokou šelmu. Spolu s Lassie pramáti všech zvířátkových filmů a film, kterému se nedá naprosto nic vytknout a který baví i dojímá i po 60 letech. Zasloužených 5* a dobrodružný film roku 1966. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Je iróniou, že i keď manželia Adamsonovci dlhé roky pracovali s divokými šelmami, obaja boli zabití ľuďmi. Joy zabil jej asistent, ktorého prepustila, a Georga banditi, ktorí ho zastrelili, keď išiel pomôcť svojmu asistentovi. (ČSFD)

Reklama

Reklama