Detektiv Marlowe (TV seriál)

• CZ název

Soukromý detektiv Marlowe

• Velká Británie

Philip Marlowe, Private Eye

Detektív Marlowe

Krimi / Mysteriózní

Velká Británie / Kanada, 1983, 60 min

Seriál volně inspirovaný povídkami Raymonda Chandlera, Powers Boothe jako Marlow nemá chybu a hodí se na tu roli lépe než vychvalovaný Humprey Bogart.(26.8.2005)

Naprosto a do písmene s ouhlasím s lebowskim. Boothe je prototyp Marlowa, mnohem lepší , než bezkrevný HB(28.5.2007)

Jeden z nejklasičtějších soukromých detektivů..(10.8.2009)

Do třetice souhlas, vždycky když čtu Chandlera, mám před očima P. Boothe.(1.7.2007)

epizódy: Nevadský plyn (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 26.1.1985+R: ČST 1 = 10.12.1985) + Přehnaně rafinovaná vražda (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 4.8.1985) + Tužka (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 9.10.1985) + Král ve žlutém hávu (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 21.11.1985) + Zkompromitovaný muž (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 8.6.1986) (17.2.2011)(17.2.2011)

Tohle je prostě klasika na 100 %.(27.5.2011)

Mafiánská atmosféra LA první poloviny dvacátého století, suché chandlerovské hlášky, překombinované nepravděpodobné zápletky, krásné a často zkažené ženy, honosná sídla pochybných zbotatlíků, druhořadé hotely, Powers Boothe náležitě nad věcí - to vše k nejslavnějšímu detektivovi drsné školy přesně pasuje. 85%.(5.5.2012)

Seriál z dôb, keď sme nemali 30 tv kanálov, ba ani tri,a možno i preto sa tak tešili na každú časť s Philom.Celá rodinka natešene hltala klasické detektívne príbehy a ich charizmatického hrdinu.Muselo to byť výborné,pretože hoci je to dávno, pamätám si tie jeho monológy a aj to,že dabing bol super.Pan Schánilec,jestli se nepletu.(2.11.2010)

Pozor existují dvě série. První obsahuje pět dílů (např. "Navada Gas" nebo "The King in Yellow") a je naprosto dokonalá. Druhá má šest epizod a je o dvě třídy horší (úděsná výprava, horší scénáře). Powers Boothe je úplně totálně geniální!(30.12.2011)

Milujem Marlowove vnútorné monológy.(3.1.2009)

Ano, tohle je jediný dobrý filmový Phil Marlowe jak ho znám z knížek. Nezúčastněný hlas vypravěče a nezapomenutelná hláška o klokanovi na chůdách.(16.3.2009)