Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slunce pálí, řeka se třpytí a po proudu se vydává za prázdninovým dobrodružstvím vodácký oddíl. Pod vedením zapáleného vedoucího Toma sjíždí řeku na dvou pramicích a kajaku. Poklidnou cestu naruší skupina cikánů, která lodě bombarduje z mostu igelitovými pytlíky naplněnými vodou. Ještě téhož dne se vodáci s cikány setkají znovu. Obě party se sice i přes napjatou atmosféru pokusí o smír, ale ten nemá dlouhého trvání. Situace se ještě zhorší, když jedna z dívek ztratí oddílové peníze. Vodáci přesto chtějí pokračovat v cestě. Tom proto vyhlásí stav ztroskotání, kdy všichni dají dohromady zbylé peníze i zásoby. Když se vzápětí část peněz ztratí, padne podezření na cikány, s nimiž se vodáci opět potkali. Velmi brzy se však ukáže, že zlodějem je někdo z oddílu. Propukají spory, nedůvěra přerůstá v otevřené nepřátelství a napětí houstne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Stav ztroskotání vystihuje úroveň usmoleného vodáckého putování, a to co do trapnosti i statického vyjádření herců. Kratina vypadá mezi těmi přihlouplými zajíčky pěkně, ale jako by se divil, že by měl produkovat nějakou roli, tak nakonec jen tak mechanicky snáší tu jednu táborovou odrhovačku furt dokola a pak pošle děti raději spát, aby to dál nemusel poslouchat, nebo aby se mu ta přiblblá ucha neožrala a nezvracela do áček. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se objevili mimo jiných mladý ucha jako Suchánek, Jílková, Brožová, kteří později byli nedílnou součástí televizní stanice Nova. V roli vůdce cigošů řádil Sagvan Tofi, vedoucího vodáckého oddílu si zahrál Vladimír Kratina. Kdo rád sjíždí vodu a prožil si někdy podobná dobrodružství, pro toho je tento snímek, který má docela spád a v žádném případě nenudí. Sympatický počin nyní stále upadajícího Víta Olmera. A výborná prázdninová táborácká hudba Zdeňka Johna. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavný a zajímavý film o partičce mladých vodáků, sjíždějících Ohři. Plno mladičkých herců, které byste ani nepoznali. Trochu erotiky - ňadro Kateřiny Brožové, trochu méně erotiky - nevyholené podpaží Míši Jílkové, trochu napětí, trochu romantiky...prostě od každého trochu, celkem slušně namíchané a máme film pro mládež. Možná proto, že film je v televizi velmi zřídka, tak se na něj rád dívám. Rozhodně lepší zábava, než "Proč bychom se netopili". ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Matně jsem si na tenhle film vzpomínal, respektive na onen konflikt s cigošema. Rád jsem si ten film zkouknul celej hezky od začátku a bylo to docela fajn, koukat na mladou Jílkovou a Brožovou (škoda, že se z ní stala taková bezcharakterní píča) a Zounar s Renčem měli taky celkem zajímavý postavy. Jenom je škoda, že dementovi (zloděj) nedali po hubě a vlastně mu to všechno prošlo. Malý bezvýznamný plus za toho Wabiho Daňka. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Svého času poplatný film, který se vyhnul nošení pionýrských šátků a věnoval se vodákům...když se na něj dívám znova,nedávno ho opakovali v TV,tak si užasle prohlížím staré Karlovy Vary, uvědomím si,jak ten čas rychle letí..žasnu stále nad tím, jak jdou cikáni na vandr (to jsem fakt do dneška neviděla nikde jinde), ale svým způsobem těm děckám tu vodu závidím...úžasnej relax a získávání priorit. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Karlových Varoch, pri obci Kyselka a na železničnej stanici Teplička pri Karlových Varoch. (dyfur)

Reklama

Reklama