Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slunce pálí, řeka se třpytí a po proudu se vydává za prázdninovým dobrodružstvím vodácký oddíl. Pod vedením zapáleného vedoucího Toma sjíždí řeku na dvou pramicích a kajaku. Poklidnou cestu naruší skupina cikánů, která lodě bombarduje z mostu igelitovými pytlíky naplněnými vodou. Ještě téhož dne se vodáci s cikány setkají znovu. Obě party se sice i přes napjatou atmosféru pokusí o smír, ale ten nemá dlouhého trvání. Situace se ještě zhorší, když jedna z dívek ztratí oddílové peníze. Vodáci přesto chtějí pokračovat v cestě. Tom proto vyhlásí stav ztroskotání, kdy všichni dají dohromady zbylé peníze i zásoby. Když se vzápětí část peněz ztratí, padne podezření na cikány, s nimiž se vodáci opět potkali. Velmi brzy se však ukáže, že zlodějem je někdo z oddílu. Propukají spory, nedůvěra přerůstá v otevřené nepřátelství a napětí houstne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Matně jsem si na tenhle film vzpomínal, respektive na onen konflikt s cigošema. Rád jsem si ten film zkouknul celej hezky od začátku a bylo to docela fajn, koukat na mladou Jílkovou a Brožovou (škoda, že se z ní stala taková bezcharakterní píča) a Zounar s Renčem měli taky celkem zajímavý postavy. Jenom je škoda, že dementovi (zloděj) nedali po hubě a vlastně mu to všechno prošlo. Malý bezvýznamný plus za toho Wabiho Daňka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Snesitelné vodácké dobrodružství, které z dnešního pohledu asi mladého diváka neosloví a možná ho bude nudit. Kratina je šíleně respektovaný a spravedlivý vedoucí, který rozhodně nesnese, aby v jeho oddílu docházelo ke krádežím. Svede se to na cikány, co už do konfrontace s oddílem přišli, když po něm házeli z mostu igelitové pytlíky naplněné vodou, a kromě toho, nikdo jiný by nemohl krádež peněz provést. Zloděje ale mají ve svých řadách. Cikáni, a mezi nimi Tofi, jsou nevinní. Film zdobí "fight" scéna, kterou jsem žral a dvacetkrát jsem si ji pustil zpomaleně. Kratina dokonale vyrazí cikánovi nůž z ruky. Tahle scéna snese ta nejpřísnější měřítka. Žádný Van Damme, žádný Seagal, u mě je to jedině Kratina, který jako jeden z prvních do filmu vnesl prvky akčního filmu s hrdinou s krystalicky čistými vlastnostmi. Ostatní herci zůstali naprosto v jeho stínu. Tři roky předtím Kratina zazářil jako Drtikol, tři roky na to jako ultra spravedlivý oddílový vedoucí. Chci plakát s Kratinem do pokojíčku. 60% ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Ne každý film pro děti a mladé se u nás povedl a tenhle řadím do škatulky těch méně dobrých. Víc než čímkoliv jiným je to ale zajímavá přehlídka odrůstajících dětských hvězd a začínajících studentů herectví, kteří už by se dneska před kamerou sešli jen těžko. Nebo si umíte představit, že by dneska třeba Michaela Jílková a Sagvan Tofi hráli spolu ve filmu?:-) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dobrodružný snímek o skupině vodákůl co sjíždí řeku. pak je další parta cikánů s kterýma se střetnou několikrát. Následuje ztráta peněz. I přes společné davání zásob a peněz ke společnému užívání a hlavně k cestě dál. Se opět ztrácí peníze a už se to hází jeden na druhého a hlavně na cikány moralita jak vyšitá.. Až se jednou podaří pravého pachatele dopadnout ,ale bude to pro všechny velké překvapení. Pěkný prázdninový příběh k zamyšlení. Spousta mladých začínajících herců viz K.Brožová. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Za řeč stojí profláklé držky v mladém vyndání, tedy juvenilní kotel Jílkové a Brožka v dobách, kdy se jí na pičolapku ještě nepřicucávala jedna oligarchická muška za druhou. A samozřejmě protirasistická agitka, a to, což je smutné, ta z povedenějších. I když romáka musel hrát pro sichr Sagič, nejznámější český Kurd. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Karlových Varoch, pri obci Kyselka a na železničnej stanici Teplička pri Karlových Varoch. (dyfur)

Reklama

Reklama