Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slunce pálí, řeka se třpytí a po proudu se vydává za prázdninovým dobrodružstvím vodácký oddíl. Pod vedením zapáleného vedoucího Toma sjíždí řeku na dvou pramicích a kajaku. Poklidnou cestu naruší skupina cikánů, která lodě bombarduje z mostu igelitovými pytlíky naplněnými vodou. Ještě téhož dne se vodáci s cikány setkají znovu. Obě party se sice i přes napjatou atmosféru pokusí o smír, ale ten nemá dlouhého trvání. Situace se ještě zhorší, když jedna z dívek ztratí oddílové peníze. Vodáci přesto chtějí pokračovat v cestě. Tom proto vyhlásí stav ztroskotání, kdy všichni dají dohromady zbylé peníze i zásoby. Když se vzápětí část peněz ztratí, padne podezření na cikány, s nimiž se vodáci opět potkali. Velmi brzy se však ukáže, že zlodějem je někdo z oddílu. Propukají spory, nedůvěra přerůstá v otevřené nepřátelství a napětí houstne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

topi 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se objevili mimo jiných mladý ucha jako Suchánek, Jílková, Brožová, kteří později byli nedílnou součástí televizní stanice Nova. V roli vůdce cigošů řádil Sagvan Tofi, vedoucího vodáckého oddílu si zahrál Vladimír Kratina. Kdo rád sjíždí vodu a prožil si někdy podobná dobrodružství, pro toho je tento snímek, který má docela spád a v žádném případě nenudí. Sympatický počin nyní stále upadajícího Víta Olmera. A výborná prázdninová táborácká hudba Zdeňka Johna. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Jeden z dalších naprosto skvělých dětských filmů. 🚣🏻 Oblíbila jsem si ho. Příběh o partě vodáků, které má na starosti jeden dospělák (tohle je teda pěkně přitažený za vlasy, protože aby takový spratky zvládl jeden vedoucí, to opravdu zírám ❤️‍🔥) a společně žijí pravý vodácký život. Asi bych tento film nedoporučila dnešním zaujatým lidem, protože se docela naráželo na Romy a obecně se o nich mluvilo tak, jako vždycky. Určitě jeden z povedených dobrodružných filmů, který mě bavil a zaujal mě hned. 🤩 Miluju staré dětské filmy, takže jsem si strávený čas s ním užila. Možná za to může i scénář, protože všichni zněli strašně inteligentně. 👀 Snímek dokázal nastolit vodáckou atmosféru jak trampskýma odrhovačkama, tak i chutí léta a party, která je složená ne jen ze tří lidí. Herecké výkony mě pohladily na duši. Dětští herci i neherci byli přirození, dokázali se skvěle prát a omg ten Sagvan? 🙈 Všechno to završil Vladimír Kratina ve svých duhových plavkách, ale pro jeho drsňáckou postavu bych si ho klidně jako vedoucího vodácké party dokázala představit i v reálu, protože mu role náramně slušela. Tento film se Vítu Olmerovi povedl, sama se na něj kouknu ještě několikrát, protože pohladí po duši. Rozhodně doporučuju. 🙌🏻 ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavný a zajímavý film o partičce mladých vodáků, sjíždějících Ohři. Plno mladičkých herců, které byste ani nepoznali. Trochu erotiky - ňadro Kateřiny Brožové, trochu méně erotiky - nevyholené podpaží Míši Jílkové, trochu napětí, trochu romantiky...prostě od každého trochu, celkem slušně namíchané a máme film pro mládež. Možná proto, že film je v televizi velmi zřídka, tak se na něj rád dívám. Rozhodně lepší zábava, než "Proč bychom se netopili". ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená parta vodáků v podobě všech známých mladých herců, řeší nejen časté potápění pramicí a kajaků, ale také nepříjemnou skutečnost narůstajících krádeží, které se kolem nich už nesnesitelně množí. Každý z nich má svou pravdu a ta skutečná se pomalu odkrývá. Určitě zdařilý pohled do duší mládeže 80tých let. Tihle děcka měly rozhodně jiný náhled na trávení volného času a taky na pojem kamarádství než dnes. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Už tenkrát je měli lidi prokouklý, ale červené výložky příslušníků VB a případná gumoléčba, je drželi tak něják v mezích normy. Tady šlo o prachy a světe div se, křivda převeliká, černí byli očerněni. Cigoši v čele s "bakelitem" Tofim, celý film někam pochodujou, asi v duchu svých kočovnických tradic, bohužel se nikdy nedozvíme, kam se teda vlastně vydali. Točit to dnes a pustit si je byť jen do komparzu, tak to můžou rovnou zabalit, jelikož ráno jsou i bez těch lodí a překvapivě i bez komparzu. No řekněme, že jde o veskrze pozitivně a optimisticky laděnou podívanou :-)) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Karlových Varoch, pri obci Kyselka a na železničnej stanici Teplička pri Karlových Varoch. (dyfur)

Reklama

Reklama