Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

Hermanka 

všechny recenze uživatele

Páni, tuny sentimentu, a nostalgie. Když mi matka u televize jako malému dítěti vysvětlovala, že je to vlastně vtipné. A také vzpomínka na to, že jsem se dočkala ohodnocení, že můj první chlapec vypadá jako strýko Fester. Když přejdu k samotnému hodnocení seriálu, myslím, že pět hvězdiček z pěti mluví za vše. ()

althinka 

všechny recenze uživatele

kultový seriál :) dokonale morbídna rodinka s množstvom čudných príbuzných, záľub a názorov .. a predsa nejde prehliadnuť, že žijú vo vlastnom dobre vystavanom svete v pre mnohých nepochopiteľnom súlade:D Nedajú sa obrať o svoj humor a nadhľad .. a aj po toľkých desaťročiach ozaj fantasticky bavia:) Zbožňovala som ho ako dieťa a ako dospelá sa k nemu neustále rada vrátim:) čiernobiele spracovanie brilantne dotvára atmosféru ... a vždy som zbožňovala Morticiu v podaní Carolyn Jones:) toto mi v novšej verzii filmovej adaptácie z 90.rokov na pani Addamsovej chýbalo:) Ten jemný espirit a zjemnená morbidita v Carolynom podaní:D táto rodinka bude zabávať ešte roky:) lebo ich čaro proste stále funguje!:) A súhlasím .. obrovský diel úspechu má aj skvelý slovenský dabing ... a nezabudnuteľný Michal Dočolomanský :) alias Lurch:) "zvonili ste" :) toto je proste srdcovka:) ja túto rodinu skrátka "žeriem":D ()

Reklama

Sancty 

všechny recenze uživatele

Klasika morbídneho humoru. V detstve som to miloval, ale nevedel som mnohokrát doceniť bravúrne dialógy, takže mi ostalo užívať si iba všetky ostatné veci ako kulisy, rekvizity, Lurchovo "Zvonili ste?" alebo úžasnú Vec. Gomezovic famílii som naplno prepadol až po tridsiatke. Raritou je výborný slovenský dabing, teda až na nahovorenie väčšiny hosťujúcich postáv. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prokázal jsem Addamsům malou laskavost a věnoval jim své 1000.HODNOCENÍ! A neudělal jsem chybu. Tenhle seriál je klasika a já se po mnoha zhlédnutích Sonneneldových dítek konečně dopracoval i k tomutu navýsost kouzelnému a ohromně nezapomenutelnému seriálu. Úvodní znělka - nezapomenutelná. Černobílý obraz tomu dodává kouzlo. Kouzelné zápletky a hlavně úžasné postavy, Lurch tady obzvlášť válí. Geniální obsazení: John Astin je nejlepší Gomez, Carolyn Jones je nejlepší Morticie a ještě svého kolegu překonává. Nejlepší jsou ovšem Jackie Coogan jako obzvlášť kouzelný strýko Fester, nejvíce mě ovšem baví Ted Cassidy jako Lurch, hvězda tohoto seriálu. A i Wednesday a Pugsley jsou úžasní. Skvěle obsazené jsou i sebemenší role. Vážně, v téhle rodině by byla radost žít, já tam chci!!! A musím pochválit i absolutně precizní slovenský dabing, který nejenže překvapil, ale hlavně potěšil. Kult na druhou toto. Nikdy nezapomenu na Lurche, strýka, zvonění, při kterém se otřásá celý dům, na Kleopatru, na kouzelné interiéry domu a hlavně na Lurchovo: "Zvonili ste?" a jeho výrazy.... Klasika, která je naprostou povinností pro všechny. Chci Věc a mučírnu!!! Seriál, který je dokonalý v každičkém detailu. Opravdu. 100% - ne, mnohem víc!! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejspíš navždy naprosto nedostižné zpracování Addamsovy Rodiny, černobílé a se slovenským dabingem, tak jak to mají mazlíčci rádi:) (Strýko Fester a Lurchovo "Zvonili ste?" obzvlášť vynikají). Seriál zkrátka má nenapodobitelné kouzlo, které ani výborné filmy nedokázaly přivést zpět. Nezapomenutelné akrobatické číslo Johna Astina (Gomez Addams) se objevilo i v seriálu Jsem Do Tebe Blázen, ale tam nedopadlo právě nejlépe...lépe řečeno dopadlo, ale z pořádné výšky:)) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Addamsovi byli první v televizním seriálu, kteří vlastnili počítač. (Kulmon)
  • Jackie Coogan byl původně odmítnut jako strýc Fester. Odešel domů, oholil si hlavu, udělal vlastní "festerovský" makeup a role byla jeho. (Kulmon)
  • Carolyn Jones hrála nejen Morticii, ale i její starší sestru Ophelii. (Kulmon)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama