Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

borec999 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu to bola určite pecka. I v dnešnej dobe je to stále pozerateľné a dejová premisa o čudesnej rodine mierne posadnutej smrťou je skvelá. Nemá to však až taký drive a v jednotlivých epizódach sa striedajú pomerne vlažné pasáže s tými vtipnejšími, pri čom vyhráva najmä prvá skupina. Filmy z 90. rokov od Sonnenfelda sú v tomto a vlastne aj všetkých iných ohľadoch omnoho lepšie a kvalitnejšie. Ale legendárna zvučka a Largovo: Zvonili ste? zaujalo snáď v každom jednom diele :) Lepšie 3* a 65% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Vic Mizzy : 1. Deck the Halls/Main Title [2:20] ,2. Morning [2:55] ,3. Seances and Swordfights [1:39] ,4. Playmates - The Kipper Kids [0:26] ,5. Family Plotz [3:55] ,6. The Mooche [3:35] ,7. Evening [3:16] ,8. A Party... For Me? [5:24] ,9. Mamushka - Raul Julia/Christopher Lloyd [3:33] ,10. Thing Gets Work [0:59] ,11. Fester Exposed [2:08] 12. The Rescure [8:07] 13. Finale [3:01] ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ak si už niečo zaslúži nazvať klasikou tak sú to určite Addamsovci. Je úplne jedno že to má asi tak 1000 rokov, dodnes to nestratilo ani chlp zo svojej zábavnosti. Vytlemený blázon Gomez je neuveriteľne bohatý pako čo sa môže celé dni venovať vyhadzovaniu vláčikov do vzduchu, obrovský komorník Lurch s vyzážou Frankensteinovko monštra a nezabudnuteľným hlasom ako keď Godzilla prdí do jaskyne, plešatý elektrický magor fester, bosorácka babka, ruka v škatuli ( "dakujem ti Vec" ) a tak podobne... Zvláštnu pochvalu si odo mňa zaslúži Morticia ktorá dokáže s dokonalou gráciou prednášať strašné somariny. Skritizovať by sa dalo neustále opakovanie motívov keď furt príde niekto k Addamsovcom a roztrasie sa pri pohľade na výzdobu domu ( ten los s krivými parohami, mečúň s nohou v papuli alebo dvojhlavá korytnačka ). Nevadí, príval absurdných hlášok a dokonale infantilných gagov mi stále privodí dobrú náladu a mile debilný úsmev. Addamsovci skrátka válajú a hotovo! ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Kultovní pro mě osobně výjimečný seriál. Výjimečný v tom, že opravdu nemám rád dabing, ovšem tady si to bez slovenského znění představit nedokáži. Ale zpět k seriálu a třeba jeho dokonalému obsazení, ze kterého snad vyzdvihnu alespoň Johna Astina a Carolyne Jones, ti zde tvoří dokonalý pár, až pomalu nevěřím, že tomu tak není i v životě mimo filmové ateliéry a plátna. Chválit by se ovšem dali všichni herci a jejich postavy. Všichni jsou výborně zahraní a obsazení... dobrá, přece jen bych ještě neměl opomenout nejlepšího "domovníka" všech dob Lurcha. Taktéž úvodní znělku, kterou z hlavy nedostanu již nikdy a chytrý a vtipný scénář. 80% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Carolyn Jones trvala kvůli kostýmu proměna na Morticii přes dvě hodiny. (topr harley)
  • Gomezovo oblíbené jídlo je mločí oko. (Kulmon)
  • Postava Lurcha mala byť pôvodne úplne nehovoriaca. Ted Cassidy však originálne zaimprovizoval s dnes už svojim legendárnym "You rang?", ktoré sa potom pravidelne dopisovalo do scenára. (milhouse86)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama