Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nebudu nikterak originální, když pod tento film napíšu, že disponuje zcela jedinečnou atmosférou, která je základním pilířem úspěchu. Mickey Rourke je maximálně přesvědčivý a slovutný De Niro taktéž. Možná škoda, že nedostal v roli Lucifera více prostoru. Na druhou stranu jen prokázal svou velikost, když přijmul (i přes její zásadnost) vedlejší roli. Soukromá poznámka pro mé osobní účely: jubilejní dvoutisícé hodnocení na ČSFD. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ďábelská podívaná, které chybí na můj vkus snad jen trochu více divácké atraktivity a dynamiky. Parker převedl ovšem parádní výkon. Perfektně buduje atmosféru, mistrně zvládá nasvícení a po celou dobu udržuje diváka v napětí a člověk neví, co přijde za pět minut. Dost dobrý (možná až příliš zamotaný) scénář nám v závěru vyústí v šokující pointu, která díkybohu opravdu funguje. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Zííííív. Ale tak jo, přiznávám se, že co se hereckých výkonů týče jsem naprosto spokojen. Harry "sprcha? To slovo neznám..." Angel je velmi složitá postava a málokterý herec by ji zahrál tak s přehledem jako dechberoucí Mickey Rourke, který mi při scéně -Já vím, kdo jsem!!!! naprosto sebral všechny smyslově vjemy. Ovšem ten scénář, byť šokantní, mě nedostal tak, jak by režisér chtěl. Atmosféra hutná, to ano, ale celkově mi to přišlo jako krvavější verze Colomba s neskutečně odproným záporákem. Ó ano- De Niro vždycky uměl záporné postavy vystřihnout, udělat z nich něco víc a z Cyphrea jde vážně strach. Ať už perfetkně pěstěné nehty (kosmetické salóny ho jistě mají za modlu) a nebo svým drzím vyzařováním, vždycky z něj půjde hrůza. Ale co ty kuřata????? 60% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Rozjíždělo se to celkem zajímavě, ale nakonec z toho vylezla nějaká mysteriózní podivnost s pointou, která sice byla překvapivá, ale na můj vkus až moc ujetá. Já prostě tyhle filmy založený na nějakym okultismu zrovna dvakrát nemusim. Lákadlem pro mě byl hlavně Robert De Niro, ale ten se ve filmu ukáže dohromady jenom na pár minut. Hodně slabý 3 hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temný mystery thriller stojí na hereckých výkonech a skvělé kameře umocněné atmosferickou hudbou. Během filmu zazní mnohokrát tlukot srdce - v rytmu hudby, kapkách snášejících se ze stropu, při stepování. Dvě linie příběhu, dvě náboženství - křesťanství a vúdú se setkávají a prolínají. Harry Angel (M. Rourke) je najat tajemným mužem (R. De Niro), o němž si divák s ubíhajícím příběhem začíná myslet, že bude nejspíš z pekla, aby nalezl jistého Johnyho Favoritea. Jenže Angel je spíše andělem smrti, než nenápadným soukromým očkem. S kým se setká, ten zemře. Štěstí mu nepřinese ani setkání se záhadnou Epiphany Proudfootovou, kněžkou (mambo) vúdú. V závěru je překvapený nejen Angel, ale i divák. Řemeslně precizně zvládnutý snímek vypadá, jako by vznikl dnes. Čiň čertu dobře, peklem se ti odvděčí, dluhy se musí platit, sliby plnit a Faust je varováním pro všechny, kdo by chtěli peklo přechytračit. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Mickey Rourke prohlásil, že při natáčení společných scén s De Nirem byl úplné vyčerpaný kvůli Nirovu velkému soustředění a hereckému výkonu. (Drtic)
  • Jeden z najdlhšie trvajúcich hollywoodskych konfliktov je medzi Robertom De Nirom (Louis Cypher) a Mickeym Rourkeom (Harry Angel), ktorý vznikol počas nakrúcania filmu. Ich filmové postavy mali medzi sebou zložitý vzťah a De Niro navrhol, aby spolu herci vôbec nekomunikovali. Rourke slávnejšieho kolegu odvtedy niekoľkokrát nazval "uplakaným deckom". De Niro mal zasa na oplátku povedať, že Rourke je klamár a rozpráva všetko možné. Ich vzájomná nevraživosť trvá už viac ako 30 rokov. (Raccoon.city)
  • Natáčení začalo 31. března 1986 a skončilo 20. června 1986. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama