Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (85)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil sportovní výkony, bylo by to za plný počet bodů. Jenže je tu ještě jakási melodramatická historka, naprosto mizerný scénář se sociálními podtexty a pozoruhodně nefungující pokusy o humor. Vystříhat si z toho těch pár adrenalinových čísel a zapomenout, že k tomu patřilo ještě něco dalšího, mohl bych na to koukat i opakovaně. Vcelku maximálně jednou. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Pohodičková zábavná komedie (možná tak nebyla myšlena, ale připomíná mi to trochu humor z Taxi [ještě aby ne, když scénář psal sám velký Luc]), parkourových scén bych očekával trochu více, ale budiž. Celkově je to taková jednohubka pro pobavení. Vážné scény zde vyznívají na prázdno, proč si tím vůbec dělali škodu? ()

Reklama

Boogeyman odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle fakt ne. Musel jsem se pořád smát a to není dobře. Trapné herectví oněch sedmi neherců, neuvěřitelně stupidní dialogy a naprosto hloupý scénář plný nelogických chyb. Nějaké jejich skákání a lezení mi fakt nic neříká a navíc jsem se musel chytat z hlavu při scénách kdy utíkají před policií a při tom dělají salta a přemety,uplně zbytečně jen pro efekt ve filmu, ve skutečnosti by je to přeci hrozně zpomalovalo a byl by to risk. Trapný,trapný, trapný film. ()

system 

všechny recenze uživatele

Le Parkour je sport, ktery vymyslel francouz David Belle a jeho kolektiv. Zjednodusene by se dal popsat jako "preskoc vse co ti stoji v ceste":-). V tomhle filmu ho, ale neuvidite, jelikoz David Belle ze skupiny Yamakasi odesel uz pred timto filmem a dal se na solovou drahu. Pokud mate zajem ho videt v akci, sezente si film Banlieue 13, ten chlapec proste umi:-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To, že jsou frantíci excelentní akrobati, to už sem zjistil v 13tým okresku, kde David Belle předváděl fakt neskutečný kousky a tady je to hned v několikerým provedení a musim říct, že mě tim svým sportem fakt nakazili a kdybych si nebyl 100% jistej, že bych si při prvním skoku urval koleno a mohl si prohlídnou svojí holení kost, tak bych to taky chtěl provozovat. Oddychovka fakt parádní, svižná a být to ještě akčnější a s nadupanějším hudebním doprovodem, tak pětihvězdičková. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)
  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)

Reklama

Reklama