Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (540)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Hop sem, hop tam....Nejdřív jeden a pak dva maníci skáčou před kulkama z revolverů, samopalů a kulometů, až si nakonec vyhopsají bez zranění svůj nemastný neslaný happy end. O herectví se nemá cenu ani vyjadřovat, o tom to rozhodně nebylo...o čem to bylo je jasné, ale raději bych se na PK (parkour) podíval v nějakém dobrém dokumentu, než v podobný ptákovině. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Francouzština obrovským způsobem deformuje celkový zážitek z filmu. Ale možná je to jen o neznalosti jazyka, kdoví. Každopádně je Okrsek 13 ukrutná blbost. Velmi zručně natočená s krásným parkourem. Lahůdka pro oči a uši. Tedy akce, v tom Pierre Morel boduje v podstatě vždycky. Děj je nulový, dle mého názoru se z předlohy dalo vytěžit mnohem víc než co bylo ve finále přetaveno na plátno. Fyzička dvou hlavních představitelů fenomenální. Sledovat spíše jako sportovní videoklip a potažmo pro fanoušky evropského zápachu ala Michael Bay - ti budou taky minimálně z části spokojeni. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Po pár prvních minutách jsem měl pocit, že se bude jednat o naprosto debilní film, což sice není úplně nepravda co se vratkého scénáře, mnoha hereckých výkonů nebo dialogů týče, na druhou stranu to celkem zachraňuje abnormální počet akčních scén či chcete-li sportovních výkonů. Ano, ona je to v podstatě přehlídka vrcholových sportovců přestrojených za herce, takže pokud jste fanoušci oku lahodících akčních pekel, je tohle něco pro vás. Naopak pokud by jste rádi opravdové herecké umění, záchrana města hopsajícími chuligány vás asi příliž nenadchne :D. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite každý z vás pozná situáciu, keď do vás kámoš v jednom kuse bučí, že ten a ten film je bomba. Horšie je, keď je to kámoš, s ktorým sa filmovo nezhodnete takmer na ničom. Trvalo mi roky, kým si ma film našiel a bohužiaľ môj odhad sa potvrdil. Typická akčná rýchlovka od Bessona je v poslednej dobe ľahko rozpoznateľná. Film je úbohý priemer a príbeh z kategórie jemne debilných. Tých je v akčnom žánri mnoho...Pochváliť však musím kaskadérske kúsky pri naháňačkách, tie stoja za to. Trochu lepší scenár, viac reality a možno by som hviezdu pridal. Nad akčným žánrom často zvyknem privrieť oko, ale odkedy je akrobat rýchlejší ako streľba zo samopalu? To na mňa neskúšajte, zvlášť v dnešnej dobe... 50%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když je scénář k akčnímu snímku sepsaný Bessonem, tak člověk neočekává žádné vtažení do děje. Je jasné, že půjde jen o to jak proti sobě poslat týpky co se stylově pomlátí, potažmo rozstřílí... O to více překvapí, že zde různé kecy a rádoby dějotvorné vsuvky tvoří dobře dvě třetiny stopáže. Akční pasáže jsou sice celkem vydařené a díky pouličnímu parkouru místy netradiční, ale chybí jim punc originality či nezapomenutelnosti. Prostě solidní laciné béčko, které se snaží být cool ve všech ohledech, ale není jím ani na vteřinu. Na druhou stranu, ovšem není trapné natož směšné, takže jde vlastně docela o úspěch. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Film sa okrem Paríža natáčal aj na viacerých miestach v Rumunsku. (Laslo)
  • Parkour (někdy také Le Parkour, zkratka PK) neboli "l’art du déplacement" (umění pohybu / umění přemístění) je disciplína francouzského původu, jejímž základem je schopnost dostat se z bodu A do bodu B (a také umět se dostat zpět) bezpečně, plynule a efektivně za použití vlastního těla, a to prostřednictvím výšky, výskoků, přeskoků a lezení. (Beastmaster4)
  • Leïto (David Belle) počuje cez celú miestnosť potichu hovoriaceho Tahu (Bibi Naceri), a to napriek tomu, že je okno zatvorené. Na takú vzdialenosť cez zatvorené okno ho počuť nemohol. (ČSFD)

Reklama

Reklama