Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku vás snímek navnadí extrémně povedenou akční scénou. Bohužel tímto si snímek nastavil vysokou laťku a s postupem času mám pocit, že kvalita klesá. Příběh je extrémně debilní akční sračka, o kterou v tomto případě ovšem vůbec nejde. Velmi povedené akční kousky v kombinace s přátelsky krátkou stopáží vytvářili oddechovou akční jednohubku, která pobaví, ale pravděpodobně na ni brzy zapomenete. [60 %] ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 2010. Parížska štvrť Banlieue 13 je obohnaná ostnatými drátmi, všade sa vala biely prášok, bambitky a veľkí tuční chlapci s veľkými tučnými kvérmi. Ťažké ghetto a problém pre vládu, ktorá to tam chce pozametať. Francúzke filtre rulez ! Menej kecov ako u Dany the Dog, akcia frčí od začiatku na plné gule a všetko podtrhuje epileptický vizuál, ktorý filmu sadne ako riť na šerbel. A to, že v scénari boli občas diery mi pre tento krát absolútne nevadilo. Len je mi ľuto, že sa to k nám nedostalo do kín. Verím, že na plátne by to bol úplný orgazmus. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|74%| Původně jsem viděl remake k tomuto dílku, a sice, nesoucí název: Doupě s Paulem Walkerem v hlavní roli. No, to mi teda moc nesedlo. Jednak příběhově, navíc i akční scény mě dost nudily a byly natočeny dost obyčejně. No, ale když jsem se pustil do tohoto původního filmu, tak jsem byl překvapen – dopadlo to dobře. Režisér Morel natočil skvělé filmy. Tohle sice není u mě bůhví jaká pecka, přeci ten příběh mi moc nesedí, ale to je detail. Akční scény jsou perfektní, kvalitně natočené souboje, přestřelky a i jiné druhy akcí. Jsou vyšperkované do všelijakých detailů. Dalším velkým kladem byla hlavní herecká dvojice. Ta se opravdu povedla. Hudba je taková normální. No, záporáci, příběh – to je takové všelijaké, film mohl být delší, ale má to i jiné klady jak už jsem zminoval, takže jsem spokojený. Oproti níže zminovanému (slabému remaku) je toto dobrý film. Čtvrtou hvězdu dávám zaslouženě, bavil jsem se. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Omletý příběh, otřískané hlášky a béčkové kulisy, ale na druhé straně skvělá akce. Parkour v podání Davida Belleho je impozantní a Cyril Raffaelli efektně kombinuje techniky mistra Seagala s akrobacií ve stylu Tony Jaa. Nápaditá choreografie (made by Raffaelli) Vás zvedne ze židle a skoro donutí si otevřít okno a přeskočit na protější balkón. Bonusy na dvd obsahují krátký film "Mukiai" s vynikající freestyle akrobacií. Pro fanoušky pouličního parkouru povinnost, pro ostatní dynamická jednohubka se spoustou klišé. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Hustá divočina, ve které když se rozjede akce (především v podobě parkourových honiček a kontaktních soubojů), dostane fanda žánru neodbytný pocit, že bůh opravdu existuje. Aneb vražedně skvělá kombinace dokonalé choreografie a snad ještě lepšího nasnímání (a hudby!). V neakčních scénách je to sice kapku nuda a brát to jakkoliv seriózně by se nedalo ani pod vlivem těch nejomamnějších látek, ale jako totální oddechový výplach se skromnou délkou je to skoro bezchybné. A ti dva pánové v hlavních rolích (David Belle a Cyril Raffaelli) jsou nehorázní borci (o jejich hereckém nadání samozřejmě nemluvím)! 70 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Herečka Dany Verissimo-Petit (Lola) je známá i pod pseudonymem Ally Mac Tyana, který používala především při tvorbě filmů pro dospělé. Od tohoto snímku již používá pouze jméno Dany Verissimo a věnuje se jen herecké a modelingové kariéře. (7ynek)
  • V 90% všetkých parkourových scén neboli použité žiadne špeciálne efekty, laná atď. (Mihail123)

Reklama

Reklama