Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 2

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (183)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Pohádka o Jeníčkovi a Mařence byla v dětství jedna z mejch nejoblíbenějších, takže jsem byl na tohle dílo hodně zvědavej, ale bez ohledu na zdejší hodnocení je to pro mě zklamání.. film má pěknej vizuál, ale z hororovýho žánru tam toho bylo podle mě pramálo, je to spíš fantasy a z thrilleru tam toho taky moc nebylo, tohle mohlo dopadnout prostě líp už jenom protože tuhle pohádku slyšel téměř každej.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Koprodukční snímek „Gretel & Hansel“ rozhodně dovede zaujmout, protože se jedná o film, který má velmi dobrou, tíživou atmosféru, ale přiznám se, v jiných ohledech mě tohle novátorské zpracování klasické pohádky nenadchlo. Kdyby se tvůrci rozhodli pro natočení originálního filmu, byla by to jiná, ale tady dělají z něčeho známého cosi naprosto jiného, co za mě až tak dobře nefunguje. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Po prvej tretine som si hovoril, že Gretel & Hansel natrhnú prdel modernizovanej verzii z roku 2013 (Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic). Bohužiaľ postupne začne hororovú štýlovosť zabíjať umelecké smerovanie. Skvelo vyzerajúca rozprávka pre dospelých, ktorá je zaujímavo pojatá, ale bohužiaľ vo výsledku sklame, pretože naťahovala svoje čiernočierne prsty skôr k artovému publiku. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Asi sem se taky sjela, kromě trávy, muchomůrkama, protože já sama vlastně nevim, co se mi na tom tak zvráceně líbilo. Každopádně, i když se to o mně dle mého hovnocení, moc neví, tak mám ártovky ráda a to i přes fuck, že se mi líbí tak dvě z deseti a u zblitku si říkám, "Že já píča to pouštěla". Každopádně zázrak se stal a kromě peckoidní práce s kamerou, která mi většinou bývá u prdele, sem tady musela obdivovat i herecký výron starý Ježibaby. Konečně tu zvrácenou, lidožravou kurvu někdo ztvárnil s noblesou a šarmem (pokud teda se dá stará vykopávka označit za šarmantní). Jeníček mi nevadil, páč mě přímo kolosálně sral celej film a tak sem doufala v hepyjend, kdy se Mařka nechá zviklat Ježibabou a toho spratka si spolu upečou, aby následně spokojeně pořádaly dětské menu ve dvou. Jestli sem se dočkala a Mařenka, trochu netradičně, změnila zažitou pohádku na jinej level, to Vám tentokrát bojlerovat nebudu. Každopádně pokud potkáte ženskou, co má černý prsty, nemusí to znamenat, že se drbe v prdeli, ale může to být čarodějnice. A to je dobrý vědět. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já mám na tyhle horory založené hlavně na atmosféře slabost, i když se Gretel & Hansel zas tak nepovedlo. Ono je z toho znát, že se Perkins dost snažil, ale ta atmosféra na mě zapůsobila jen v některých scénách, celkově však ne. V první polovině to ještě docela šlape, jenže v druhé už to spíš nudí. Navíc se to chvílemi nevyhnulo směšnosti, přece jenom, natočit Jeníčka a Mařenku jako seriózní horor s psycho atmosférou, to je hodně velké sousto. Kameru a zvuk to má ale naprosto perfektní, u hudby to sice občas skřípe, ale taky ušla, takže tady je všechno ok. Hlavní problém je ale v tom, že ta atmosféra se fakt nedrží celý film, nýbrž jen v některých scénách a proto ten film prostě nedokáže výrazně zapůsobit. A herecké výkony mohly být výraznější. Btw, nechápu, proč Mařenka vypadá jako lezba a co tam dělal ten černoch. Asi aby to bylo správně moderní. 3* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno