Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 1

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

somnar 

všechny recenze uživatele

Perkins dokáže skrze geometrické kompozice, okultní symboliku a nepříjemné zvukové plochy navodit zlověstnou atmosféru pro tři herce, kteří jsou nejlepší, když chrochtají a do toho konzumují houbičky. Jakmile se ale začne všechno dovysvětlovat návodným voiceoverem, je zle. Ta nádherná chata v lesích najednou nemá moc místností k prozkoumání, což se projeví i v ošizeném finále. Eggersova Čarodějnice je úplně jinde. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po 4x počas karantény sme si dali kino na dvoch rozličnych miestach, prvykrát online a veľky filmovy fanúšik zo susedného historického mesta dopozeral o 33 minút skôr ako ja. A to mám najlepší dostupný internet u nás...Aj keď by som chcel byť viac zhovievavý po tom akym spôsobom preťažený server a superrýchly internet u nás tento film prehrali, som rád že ho mam za sebou. V prvej polovici sa film strašne hľadá a lepsie zvladnuta druha polovica filmu už pokazeny dojem nenapraví, najmä ak ju vidíte v takom komforte ako to vyšlo mne dnes. ()

Reklama

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Tohle jo!! Je to silně atmosférický pohádkový horor. Téměř vizuální orgie. Dějově slabé, ale děje zde netřeba. Strašně se mi to líbilo a jen málo zbývalo od plného počtu. Bohužel moderní ani postmoderní milenián toto nepochopí a zobrazí se to na místním celkovém hodnocení... Ale fakt super a moc mile mě to překvapilo. Chyběly jen houby (ve filmu ne, ale v mojí hlavě)... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jedna ze slabších adaptací slavné pohádky. Bohužel o to více temná, že skoro ani není nic vidět. Příběh je prostoduchý, což bych této verzi ani neměl za zlé. I originální pohádka je prostoduchá, dokonce i více než tento snímek. Bohužel ale linka tohoto hororu nás nevede zajímavými cestami k poznání charakterů a jejich sžití se, aby se probudil náš strach o hlavní aktéry a tedy i nějaké připoutání se k ději. Ne, Mařenka a Jeníček v lese hrůzy je nedotaženým sourozeneckým dramatem s prvkem magie, který se postupně šourá ke svému očekávatelnému cíli, ale je vám celkem jedno zda Jeníček bude sežrán či nikoli. Na druhou stranu ale chválím repliky z úst čarodějnice i celkem zajímavě načrtnutou její dějovou linku. Žel ale přišla až příliš pozdě. 55% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Syrová atmosféra byla vynikající a částečně dala vzpomenout na Eggersovu Čarodějnici. Vizualizace halucinací a snů měly něco do sebe a je jen škoda, že se Perkins trochu víc neodvázal, takže nějaké chuťovky či děsivější masky si divák musí domyslet. Ale je fakt, že o tom film není. Líbil se mi i příběh samotné čarodějnice obsahující relativně překvapivý zvrat, který ovšem vyvolal otázku, jejíž odpověď zůstal režisér dlužen. Herecky jakž takž, přičemž Alice Krige coby bosorka byla skvělá, ale v rolích dětí bych uvítal výraznější a hlavně sympatičtější tváře. Pomalé tempo k celkovému pojetí sedělo, nicméně chyběly vypjatější momenty, které by narušily určitou monotónnost a z mého pohledu se příliš nepovedlo finále. Celkově lepší průměr. 60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama