Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Parádní mrazivý thriller podle skutečné události. Gera moc rád nemám , ale tady zahrál poctivě a chvílema mě stejně mrazilo jako hrdinu. Akorát ten konec mi ubral jednu hvězdu. Zvládnout konec a stupnovat více a více atmosféru tak by to bylo za plný počet. Každopádně zamrazí , že něco takové je pravda! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný, mysteriózny thrillerík s vydarenou tajomnou atmosférou. Priznám sa, najviac ma bavilo to tajomno a nezodpovedané otázky, ktoré ma dráždili čím ďalej tým viac. Trocha som sa preto obával konca, ale veci sa našťastie vysvetlili k mojej spokojnosti. Jeden z vydarených filmov s R. Gere. 70/100 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To jsou věci, Edwarde. Pretty Woman tě připravila o přetlak v kalhotách a zůstatek na účtu, Pretty Mothman zase o duševní a nakonec málem i fyzické zdraví.. Velmi kvalitní technické zpracování (nervní střih, plíživá kamera, znepokojení navozující hrátky se světlem i zvuky) si zasloužilo mnohem lepší scénář, ale když máte ATMOSFÉRU jak bič, ledasco odpustíte.. Apropo, před půlnocí jsem viděl souseda odnaproti, jak zajíždí autem do garáže a než jsem si uvědomil, že ty dvě červené oči jsou zadní světla, stala se výměna spodního dílu pyžama neodvratnou.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni film, jeden z nejlepsich od Gerea. Film v podstate neni horor, ale postupne buduje napeti, je zahadnej, ma skvelou atmosferu a je podle skutecne udalosti, takze to dohromady dava mrazivou a misty skutecne strasidelnou atmosferu. Konec je sice takovej spis vysvetlovaci a krapet zde opadne atmosfera, ale to neni nic tak strasnyho. Navic Gere se tady vcelku kroti, coz znamena ze hraje solidne. Zkratka perfektni mysteriozni film, kterej cloveka zabavi, vystrasi a donuti premejslet a to uz si slusny hodnoceni zaslouzi. ()

tron 

všechny recenze uživatele

PROROCTVO Z TEMNÔT bolo, keď išlo do kín, avizované ako film podľa skutočných udalostí. To je absolútne mimo. Naozaj tomu niekto veril? To je akoby ste to povedali o VOTRELCOVI. Wtf. Dobrou správou je, že to nie je zlý, nevydarený film (a to ani v prípade, že nemusíte Richarda Gerea, Lauru Linney a Willa Pattona - režijný rukopis je natoľko silný, že sú skôr postavy na šachovnici a príliš neotravujú). Skúsený režisér Mark Pellington (twistové MILUJ BLÍŽNEHO SVOJHO) stvoril čo do atmosféry pôsobivý seriózny mysteriózny film (horor asi nie), nie príliš šťastne skombinovaný s melodrámou a na záver s katastrofickým trilerom (vážne). Napriek tomu (a napriek množstvu otázok a absencií odpovedí) stojí film za pozornosť. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • V oblasti Point Pleasant sa po páde mosta "motýlí muž" už nikdy neobjavil. Jeho zjavenia mali po celom svete sprevádzať iné katastrofy. (Karush)
  • Poté, co uplynou dva roky od smrti Mary (Debra Messing), je v záběru několik televizorů. Na některých z nich John Klein (Richard Gere) jako reportér diskutuje, na jiných probíhá sportovní utkání, ovšem na čtyřech z těchto televizorů je pouze nehybný záběr něčího oka. (Nick321)
  • Příjmení odborníka na mimozemské inteligence Leek (Alan Bates) je obrácené příjmení Keel, autora knihy, podle které je film natočen. (Nick321)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama