Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Znamení

Znamení (2002)

Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Zčásti asi proto, že jsem fanouškem sci-fi, ale především proto, že tenhle film dokáže naprosto dokonale vtáhnout do děje. Zároveň dokazuje, že i s malým množstvím speciálních vizuálních efektů lze dosáhnout neskutečné "hutné" atmosféry, která nepolevuje. Také díky vynikajícím výkonům M. Gibsona a J. Phoenixe se na tenhle film podívám pokaždé, když běží v televizi a občas i jen tak :)

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Jsem zaskočen. V dobrém, ba velmi dobrém, ale zaskočen. Podle komentářů mi sice bylo jasné, že tohle není klasický Burtonův film (alespoň co se potemnělosti týče), ale tohle jsem skutečně nečekal. Krásnou pohádku s mimořádnou dávkou fantazie, pohádkově barevným zpracováním (!) a v neposlední řadě s ohromně silným příběhem o otci a synovi. Nemá smysl vyjmenovávat tu všechny klady tohoto díla, jelikož to už udělali mnozí přede mnou. Já jen poznamenám, že jsem byl po celou dobu naprosto vtažen do děje a v samém závěru filmu bych se neobešel bez kapesníku. Těch 5* mi připadá skoro málo :)

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Tento film si mě naprsto získal nejen mimořádně hlubokým poselstvím, ale také tím, že je schopen ho dokonale předat divákovi. Ohromné množství emocí a bravurní výkon C. Eastwooda mě naprosto ohromily. Skvělé, skutečně skvělé.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Více než výborný scénář, skvělé zpracování a k tomu Tom Hanks v hlavní roli. Co víc si přát? :)

Proroctví z temnot

Proroctví z temnot (2002)

Skutečně vynikající film. Ač možná neobsahuje tolik lekaček, monster a bůhvíčeho ještě, je tento film rozhodně silně atmosférický a to je to, čeho si cením. Maximální znepokojivost při minimu ubohých monster, skvělé! :)

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Vzhledem k tomu, že s filmy tohoto typu (tedy animovanými) nemám ani nejmenší problém, mohl jsem výborně vychutnat všechny klady této "pohádky", která ovšem není pro děti. Příběh, animace, zpracování, postavy a v neposlední řadě i výborná hudba vytváří opravdu skvělý snímek, kterému snad nelze nic vytknout a který tedy určitě stojí za shlédnutí. Více než zasloužených 5*.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Kouzelnické triky mě vždy fascinovaly. Tento film mi ukázal, jak se některé z nich (možná) dělají, ale ukázal toho mnohem víc. Ukázal, že na toto téma se dá natočit napínavý a částečně temný snímek plný napětí. Že všechno není vždycky tak jak se zdá, ale především, že když se zatáhne opona, představení nekončí, ale pokračuje... Rozhodně výtečný film z netradičního prostředí, který jsem si maximálně užil.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Tento film jsem viděl již mnohkrát a pravděpodobně opět mnohokrát uvidím, protože Zelená míle je neobyčejný film. Ano, velmi drsný, ponurý a znovu drsný, ale rozhodně neobyčejný. Na tomto filmu snad nejvíce obdivuji (hned po brilantním scénáři) herecké výkony, které jsou nanejvýš uvěřitelné a tím dodávají filmu na tíživosti. Ač se řadí mezi ty náročnější filmy (co se nutné psychické pohody týče), je to rozhodně jeden z nejlepších, co jsem kdy viděl.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Komentář si nechám na potom. Nejdřív se na to musím podívat znovu...několikrát :)

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

Kdybych měl tento film ohodnotit jedním slovem, zvolil bych "překvapení". Byl jsem překvapený, jak se z takového nenápadného filmu může vyklubat bezvadná (a to doslova) podívaná. Byl jsem překvapený, že film může být zábavný, zajímavý, dějově bezchybný, k zamyšlení, svižně ubíhající, originální a že může zanechat tak silný dojem. Nevěříte, že tohle všechno může obsáhnout jediný film? Pak se na něj podívejte, možná budete překvapeni ;)