Reklama

Reklama

Voyagers - Vesmírná mise

  • Česko Vesmírná mise (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V roce 2063 Zemi sužují nemoci a sucho. Šanci na záchranu lidstva vidí vědci v kolonizaci jedné vzdálené planety. Ze Země odstartuje raketa se speciální misí. 30 chlapců a dívek, narozených ze zkumavky, bez rodin, je vychováváno v izolaci vesmírné lodi a připravovaných na život ve vesmíru. Pravidelnými dávkami speciální drogy jsou zbavováni veškerých emocí a pocitů. Nikdo z nich netuší, že mají pod dohledem posádky v průběhu letu dospět a zplodit potomky. Nikdo z nich netuší, že cesta bude trvat 86 let a oni tedy domov nikdy nepoznají... Když několik z nich odhalí tajemství mise a účinky drogy, rozhodnou se vzepřít. Izolace uprostřed nekonečného vesmíru probouzí vztek, chtíč, nenasytnost a strach. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (170)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro mě se ve výsledku jedná o až nečekaně funkční thriller, který rozebírá sice ne zrovna dvakrát nápadité, přesto ale působivé téma, a to změny chování člověka v izolovaném prostředí, respektive zde tvůrci poměrně výrazně rozvíjí myšlenku, kdy ať už se jakýmkoliv způsobem snaží okolí změnit jednotlivce, tak stejně v něm nakonec zvítězí jeho vlastní DNA. Lidské pudy jsou v každém z nás zkrátka zakořeněné a mnohdy je i v realitě okolí dost často až šokováno, čeho je člověk schopný. Každopádně, ačkoliv ono ústřední téma tedy není originální, způsob, jak se k němu tvůrci dostali, tuctové už není, bavilo mě a vlastně tomu filmu celkově nemám ani moc co vyčíst. Prostředí kosmické lodi je ve většině případech působivé, a zde to není výjimkou, postupně houstnoucí atmosféra se pak sice drží trochu při zdi, ale pořád ji lze považovat za funkční, zápletka má šmrnc, spád, líbivou gradaci, a i přes docela velkou předvídatelnost dokáže i párkrát mile překvapit. Postavy jsou pak sice docela ploché a jednorozměrné, na druhou stranu ale zároveň působí i věrohodně a výrazně. Obsazení též nemám co vyčíst, Tye Sheriden je již dlouhodobě jedním z mých nejoblíbenějších mladých hereckých talentů, Deppova dcerka je sympaťanda a Whitehead si svého záporáka dává s kurevskym přehledem, ten kluk mě tu fakt jako bavil. Škoda tedy jen Farrella, že nedostal o něco více prostoru. Když bych měl ale přeci jen něco Voyagers vyčíst, byla by to možná absence napětí a emocí, ale to nic nemění na tom, že se zkrátka i tak jedná o povedenou podívanou, kterou mohu bez problému každému doporučit. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér Neil Burger po Všemocném nastavil laťku tak vysoko, že ji už nejspíš nikdy nepřekoná a Voyagers není příliš ambiciózní podívaná, ale rozhodně v pohodě koukatelná a strávitelná jednohubka, která určitě stojí za pozornost více než letošní Sci-Fi počiny z Netflixu. Film se odehrává v blízké budoucnosti na kosmické lodi kde je 30 členná posádka mladých lidí, aby nalezli nový domov. Ovšem jak to už bývá brzy se jejich vztahy začínají ničit, postavy se mění a dělí se na skupinky. Herecky slušné. Tye Sheridan je sympaťák a Lily-Rose Depp je rozkošná, potěší i Colin Farrell byť v menší roli. Natočeno hezky a místy je film i slušně napínavý. Chvílemi jsem doufal, že se to promění v pěkný masakr, ale to bych chtěl nejspíš moc. Neurazilo mě to, bavil jsem se, nemám s tím problém. Kdo nemá po čem skočit, a miluje Sci-Fi tak tímhle rozhodně čas neztratí. 6/10: ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Soudě podle hodnocení zde, na Imdb a RT jsem od Voyagers čekal horší kousek. Zároveň tím však nechci říct, že by mě Burgerův film nějak výrazně uchvátil. Samotný námět měl rozhodně potenciál, který se však ztratil ve zpracování, jež mohlo více (či divácky atraktivněji) pracovat s postavami, prostředím vesmírné lodě bez úniku a celkově s budováním atmosféry. Voyagers poukazují na to, jak mohou lidmi hýbat (ne)chtěné emoce, a jak lehce lze lidmi manipulovat, chopí-li se moci narušený (rádoby) "alfa-male", který umí využít strachu a nevědomosti. Chybí tomu sice ona kýžená "vesmírná stísněnost a beznaděj" (viz Vetřelec, Gravitace či Život) a syrovější zpracování, upozaděné kvůli orientaci na mladší publikum, ale i tak se jedná o solidní tříhvězdičkovou jednohubku. P.S. Porovnání s Pánem much, kterého jsem tedy (zatím) nečetl, ani neviděl, je na místě! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vysaďte takhle partičce sociopatických zkumavkových juvenilů brom, a než se nadějete, máte z Vesmírné odysey 2063 Vesmírný swingr 1 a urputné prvoplánové šermování poďobanců šulínkama o to, kdo bude nejhustší hormonální alfasameček, k nimž mucholapku rozhodně potřebovat nebudete. Neil v podstatě jen povrchně uplácal svého jmenovce Hama, tedy rychlejedlou, sterilní, umělohmotnou, insta-ntní a polymery dochucenou náhražku jídla, do které prostě pomlel vše, co mu přišlo pod ruku, ať už to bzučelo, štěkalo nebo začínalo na Vesmír-. Vychovatel Kolín s permanentně strnulou pohřební grimasou tam byl akorát tak do počtu a protekční obsazení hlavní „hrdinky“ naprosto prkenným přestřikem domácího tyrana a pizizubé francouzské obludy tomu taky dvakrát nepřidalo. Opravdu jsem váhal, jestli tomu napálit spermatem ulepenou dvojku nebo hóóódně opruzenou trojku. Ovšem paxem si všiml soudruha vyvažovače Zadka99, který záměrně nadhodnocuje, i když jako obvykle postrádal Cunta, tudíž do nakonec podhodnotím, abych vyvážil buzeranta. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nečakal som nič, takže .. ale nie, napriek tomu ma to sklamalo. Námet celkom fajn, ako náhle sa to ale v deji posere, posere sa to úplne všade. Celý čas som si len kládol otázku, ako ich vychovali a či vážne mysleli, že na drogách ich udržia celú cestu. O čom to malo byť? O kritike výchovy, o kritike správania sa k planéte, alebo len čistá samohonka o tom, kam sa dostaneme bez pravidiel? Nvm no. Farrella však kludne mohol nahradiť nejaký zberač, v súvislosti s osudom jeho postavy. Burger zatiaľ u mňa neboduje. 2 z 5 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v rumunské Bukurešti. (BMW12)
  • Za VFX efekty ve snímku je zodpovědné pražské postprodukční studio UPP. (EndyseQ)

Související novinky

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

25.06.2020

V Hollywoodu se čerstvě rozdávaly nové projekty a dva z nich teď přistáli v rukou velice šikovných režisérů. David Leitch (John Wick, Deadpool 2) se upsal režii snímku Bullet Train pro Sony Pictures.… (více)

Reklama

Reklama