foto

Neil Burger

  • nar. 1963
    Greenwich, Connecticut, USA

Biografie

Neil Burger je americký režisér, který absolvoval Greenwichskou školu a také školu v Brunswicku. Dokončil Yale v oboru výtvarného umění a později se zapojil do experimentálního filmu v 80. letech. Poté pokračoval s řízením hudebních videoklipů pro skupinu Meat Puppets, díky ohlasu v r. 1991 dostal šanci u MTV. Přišel s myšlenkou řídit reklamní spoty - "Books: Feed your head" jako kampaň proti negramotnosti.

Za film INTERVIEW WITH AN ASSASSIN získal ocenění za nejlepší hraný film na festivalu ve Woodstocku. Také byl tento snímek nominován na tři Spirit Awards, včetně ocenění za nejlepší celovečerní film.

Poté natočil v roce 2006 ILUZIONISTU, předlohou pro něj byla povídka od Stevena Millhausera. V roce 2011 představil thriller LIMITLESS a oznámil, že chystá filmovou adaptaci hry UNCHARTED: DRAKE'S FORTUNE.

Hana "Aknah" Kalivodová

Režijní filmografie

Filmy

2020 Voyagers
2017 Nedotknutelní
2014 Divergence
2012 Asset, The (TV film)
2011 Všemocný
2008 Šťastlivci
2006 Iluzionista
2002 Interview with the Assassin

TV seriály

2019 Miliardy (TV seriál)
Chickentown (S04E03)
2016 Miliardy (TV seriál)
Naming Rights (S01E02)
Pilot (S01E01)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2020 Voyagers

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(69)