Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

castor 

všechny recenze uživatele

Očividně pouze s vidinou „výplaty“ se nechal zlákat akční klasik John Woo k tomuhle sci-fi projektu. Člověk, od kterého jsme byli zvyklí, že děj a dialogy pouze spojují nápadité akční scény, jakoby unavený klesal k šedivému průměru hollywoodských rutinérů. Už jeho poslední nevýrazné snímky (druhá Tomova nemožná mise, Kód Navajo) ukázaly, jak ojedinělé projekty kdysi natáčel!! Blízká budoucnost je nenápaditá, akční scény jsou víceméně pouze dvě, ostatní se za ně považovat nedají. Uznávám ale, že honička na motorce ze staré školy je fajn, stejně jako povedené finále. Nic nekompromisního to není, ale ani na nadávky to nevidím. Ben Affleck, skládající z „náhodných“ předmětů svoji minulost, nikterak neoslní, stejně jako překvapivě nevýrazná Uma Thurman (naštěstí se na ní alespoň pěkně dívá). Slušný thriller, se slušnou záplatkou to přesto je, jen od jména John Woo bych očekával přece jenom něco zdatnějšího. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byly velice příjemné dvě hodiny - možná je opravdu lepší od nových filmů nic moc nečekat a být radši příjemně překvapen. Affleck je v pohodě (nechápu, co proti němu kdo má, tahle role mu padla), Uma nemá dost prostoru, aby mohla něco zásadního předvést, ale to není její chyba. Na "doplněk" hlavního hrdiny se po Kill Billovi už opravdu nehodí. Wooova režie je taky v pohodě, bavilo mě objevování narážek na Hitchcocka (Ptáci, Psycho, Na sever severozápadní linkou apod.), dostala mě i skvělá hudba, vykrádající Herrmana. Jednoduše shrnuto: přijemná odpočinková záležitost. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak... špatný film to nebyl. U televize a DVD se se dá strávit docela bez újmy na zdraví, ale v kině - to fakt nevím ... John Woo měl k dispozici dobrý námět, ale v castingu se tentokrát netrefil, čímž umazal velkou část naděje na úspěch. Affleck trošku "hraje" až ve druhé půli, Thurman je úplně mimo mísu a hlavní záporák je spíš sympaťák. Myslím, že bych s jiným obsazením sáhl k vyššímu hodnocení, protože k formě moc výhrad nemám... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,prostě zmáčkni enter. nikdy jsem zde nepracoval, nikdy jsem zde nebyl. pamatuji si jenom to, co stojí za to. co se vymaže je nuda. důležitý je dostat zaplaceno. VÝPLATU !" B.Affleck vymění 3 roky života za práci, která mu má zabezpečit jeho zbytek. jako zpětný inženýr si to může dovolit. jenomže, někdo dokázal změnit jeho osud. že by on sám? a stojí vidět svoji budoucnost za všechny prachy? nápad s obálkou ,,nepotřebných" věcí funguje. napětí je obstojný a děj má celkem spád. akce, pomineme li neschopnost zabít hlavního hrdinu je ucházející, na honičkách je znát rukopis J.Woo. prostě dobrá zábava za poznáním, že znát budoucnost nás dokáže zničit. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nechci spoilovat, ale ty americké pohádkové konce, kdy opravdu do puntíku každá věc musí dobře dopadnout, mě iritují. Kvůli tomu strhávám jednu hvězdičku. Nicméně je to takové to originální sci-fi i s originálním pojetím cestování časem prostřednictvím pouhého nahlížení do budoucnosti, které bych IMHO odsouhlasil. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Ve zdánlivě náhodné číselné sekvenci na začátku se objeví jména všech členů štábu a všech předmětů z obálky. (HellFire)
  • Za vývoj holo-monitoru získal Jennings (Ben Affleck) dne 22. prosince 2004 526 000 amerických dolarů a 19 centů. (Pyron)
  • Scénář filmu prošel i rukama českého režiséra Jana Svěráka, který o něm chvíli uvažoval, ale nakonec jej odmítl: "Měl výborný začátek, ale ten konec byl tak blbě americkej... když má příběh zajímavý jen začátek, tak to je konec." (NIRO)

Reklama

Reklama