Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slaboulinké 3* hvězdičky. John Woo je režisérský veterán, který pomalu v americe začíná zapomínat jaké jsou jeho kořeny. Ben Affleck jako ne-akční hrdina, kterému nevěřím, že by vymyslel něco tak dokonalého jako "okno do budoucnosti" a Uma Thurman, která vypadá šíleně. Je mi to líto, ale tahle moje občas oblíbenkyně točila film pravděpodobně v době, kdy trpěla nějakou nemocí a nemohla jíst. Je na ni strašný pohled a raději bych tady viděl nějakou tu modelku s hezkým obličejem. Nevím, jestli se mám vyjadřovat na téma Logika ve filmu, ale tak ve zkratce. Hlavní postava dostala 20 věcí, to znamená, že se musel podívat do své budoucnosti 20krát a přitom ve filmu je řečeno, že jednou. Dále hlavní postava potkala postavu Umy Thurman na párty, ale pak mu byla vymazána paměť od vstupu do laboratoře(to je po párty :)) a stejně si slečnu nepamatoval? Nedá se srovnávat tahle rádoby akční honička s Total Recallem to se na mě opravdu nezlobte. Verhoven možná nemá holubice míru, ale má Arnolda a lépe svůj film zvládl režisérsky než John Woo. Zajímalo by mě, kdy se John vrátí do HK, aby oznámil, že natočí poslední film a jde do důchodu... Třeba pak začne točit zase o něco akčnější film, protože všichni dobře víme jak tihle hoši se šikmýma očima plní tyhle svoje oznámení :) PS: přišlo to jen mě, nebo se Affleckovi mění barva vlasů?:) před práci hnědé(laboratoř), po práci při přebírání věcí černé? ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Film s úchvatným dějem a myšlenkou. Samozřejmě nechybí klasický klaďas, který chce zachránit svět (Ben Affleck), holka, která ho miluje (Uma Thurman) a záporák, který pro prachy klidně svět zníčí (Aaron Eckhart). Pro mě je to nadprůměr, ale scény, v kterých počitačový expert Jennings předvadí výkony, za které by nemusel stydět ani Rambo, jsou už trošku moc. Ten konec se mi však hodně líbil. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až na Eckharta mizerně zahraná sci-fi hříčka se samoúčelnou akcí utopenou v příběhové šedi. Opět jsem se utvrdil v názoru, že Woo je přeceňovaný režisér (na půdě Hollywoodu to platí dvojnásob) a to mi nikdo nevymluví ani míříc na mě s párátkem v puse dvěma devítkami. Váhání mezi dvěma a třemi hvězdami mi nakonec ulehčil "vypointovaný" konec s loterijním tiketem a já se, litujíc papoušky žijící x týdnů s prochcanými novinami na dně klece, přikláním k té horší variantě. A pro případ, že by mi taky někdo vymazal paměť, jsem si přichystal do trezoru obálku poslední záchrany s následujícím obsahem: fotka Afflecka, špunty do uší, páska přes oči. Požadovat totiž za jeho "herecký výkon" ve Výplatě výplatu - to je na výplatu dvaceti ranami holí.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|45%| Bena Afflecka a tuto tématiku žánru mám velmi rád. Přesto mě to moc neoslovilo. V podstatě mě to ani nebavilo. Za úplnou ztrátu času to nepovažuji, jde i o to, že mě to prostě vůbec nevtáhlo do děje. Už prvních cca 30 minut bylo dost nezáživných a to je asi jeden z hlavních problémů. Pak už jsem se prostě nechytal. Mám i pocit, že je tohle směs několika filmů co jsem viděl. Vzdáleně mi to připomíná vydařený MINORITY REPORT a kupodivu i Bourneovky. Bohužel ale v nudně a místy i chaotickém provedení. Děj není nejjednodušší, ale přesto jsem ho víceméně pochopil. Nejvíc mě na tomto snímku bavily postavy. Ben Affleck tu byl klasický sympaťák a i herecky v této době to zvládl výborně. Aaron Eckhart, Uma Thurman a Pau Giamatti mě rovněž bavili. Hudba od Powella mi dost připomínala soundtrack k Bourneovkám. Místy se tu objevila různorodá akce, která mě až tak moc nezaujala, ale přesto byla dobrým oživením či vsuvkou k filmu, který mě moc nebavil. No, škoda, čekal jsem více. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stránke nemám skoro žiadne výhrady, aj keď s predlohou to samozrejme moc spoločné nemá. Mrzí ma viac odfláknutá akcia (a to to točil Woo) a dosť slabá výprava (zrejme dôsledok nižšieho rozpočtu). Porovnajte US robotics v I robot a strohé interiéry firmičky vo Výplate. Lenže je to príjemné sci-fi, ktoré som videl viackrát, pretože ma jednoducho aj napriek svojim nedostatkom stále baví. A sú omnoho horší herci, ako Affleck. Zase mu tak nekrivdime. VIDENÉ ZNOVA 8/23 po opätovnom prečítaní poviedky. Porovnávať originál s adaptáciou je taká zábava, že nemám problém filmu odpustiť aj evidentné chyby. Je to niečo medzi tým najlepším na základe Dicka a tým najhorším, takže aj v tomto moje subjektívne hodnotenie sedí. Objektívne ale za tri hviezdy stále. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Scénář filmu prošel i rukama českého režiséra Jana Svěráka, který o něm chvíli uvažoval, ale nakonec jej odmítl: "Měl výborný začátek, ale ten konec byl tak blbě americkej... když má příběh zajímavý jen začátek, tak to je konec." (NIRO)
  • Ve zdánlivě náhodné číselné sekvenci na začátku se objeví jména všech členů štábu a všech předmětů z obálky. (HellFire)
  • Na stěně visí kalendář zobrazující datum 22. prosince a pátek. Ten den ovšem byla kalendářně středa. (Pyron)

Reklama

Reklama