Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (163)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že jsem jistojistě pochopil scénáristův záměr a co tím vším vůbec chtěli tvůrci divákům sdělit, respektive bylo-li ve filmu vůbec nějaké jinotajné hlubší poselství. Neviděl jsem tam žádné výrazné podobenství, žádný symbolismus, žádnou satiru ani kritiku naší konzumní společnosti. Viděl jsem tentokrát přesně to, co se píše v podtitulu, tedy mysteriózní sci-fi horrorové drámko, víc jsem nad tím nepřemýšlel a užíval si to. Lehce surrealistický a těžce hustoatmosférický kousek, určený tím pádem menšinovému publiku. Nevím kolik film stál, ty skvělé počítačové animace jistě nedělali profíci levně, ale zase se ušetřilo na honorářích, 4 herci plus dítě plus pár vedlejšáků na začátku. Neohrabaná Imogen a slabošský Jesse působili vcelku věrohodně, ale většinu mojí pozornosti na sebe přitahoval... přitahovalo TO. Nejprve ve stádiu mláděte, ze kterého mi občas přeběhla po těle husina, a potom i ve stádiu dospělce. A realitní makléř, stejného "živočišného"(?) druhu, byl taky nářezový. Za poslední horrorovou čtvrthodinku zaokrouhluju nahoru (i když nejhorrorovější pro mě bylo asi kukaččí mládě na začátku). Jo a jeden postřeh - v onom prapodivném umělém skanzenu, ve "viváriu", se zapadající Slunce pohybovalo po obloze jako na jižní polokouli, tedy zprava doleva (23.minuta). Nevím, jestli to byl režisérský úmysl nebo chyba, ale nejspíš to první. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná to jinak působí na Sitges fesťáku s lidmi a sluníčku ve Spain a jinak v celonárodní karaneténě. Podle mě je dokonale ponurej karenťák přesně jak říká kolegyně dzeyna, kde mě zajímalo jak to celý bude, samozřejmě určitá míra neschopnosti porodit nějakou nápaditou pointu tu sice je, ale člověk si svou současnou samotu okořenil o samotu dalších dvou lidí a to není uplně špatný. Na celou vesnici jen dva lidi, to by měl Primule radost. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Vivarium mi bolo odporúčané už dosť dlho, ale vôbec sa mi netrafilo do vkusu. Jesseho Eisenberga a Imogen Poots mám velmi rád, ale tu mi ich výkony prišli strašne mdlé a nevýrazné. Ani dejovo ma to vôbec nezaujalo, pretože prudké časové skoky mi vo filmoch vždy pokazia náladu a tu boli tak výrazné, že ma to s pribúdajúcimi minútami stále viac hnevalo. Niekomu to možno sadne, ale ja som sa tešil na niečo nezvyčajné, čo som v podstate aj dostal, ale v úplne inej podobe, než akú preferujem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Znepokojivá storka o bizarním uvěznění postav na podivném místě a la USS Callister z Black Mirror, Útulek z Krajních mezí, nebo Five Characters in Search of an Exit, klasická epizoda Twilight Zone, která inspirovala Kostku, narozdíl od níž je to ale surreálné. Začne to slibně, ale dál to místo vršení zábavných haluzí zpomaluje do otupělého stavu hrdinů, až se to zredukuje na čekání na pointu, která zklame. Škoda. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, který vás vtáhne do děje a nepustí. Neskutečně ponuré a děsivé zároveň. Kdy je dvojice nedobrovolně uvězněna v jakémsi si experimentu. A to si jen chtěli zajistit a prohlédnout bydlení, jenže už není cesty zpět. Do toho dostanou mimino, které velice rychle roste a jim dojde že to nebude lidská bytost. Jenže jak z toho ven? Chlápek kope hlubokou díru (mimochodem na to jak je to hluboké, je okolo strašně málo hlíny) a to se mu stane osudné. Plný počet nedám jen pro to že se vlastně nedozvíme nic, jen je to takový bludný kruh. Ale okolo nic! Kdo za tím stojí, smysl toho celého prostě nic? Jasně nutí to vás to přemýšlet, ale i tak nic ne vymyslíte. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama