Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

POMO 

všechny recenze uživatele

Obsadenie skvelé. Vizuálne efekty špičkové. Aj dramatická poetika filmu je príjemná – nejde iba o ďalšie popcornové, katastrofické „eye-candy boom“. Ale scenár je príliš vykonštruovaný, neoriginálny a predvídateľný, napísaný akoby na poslednú chvíľu. Čo mala znamenať napríklad ta vedľajšia línia príbehu so záchranou pasažierov člnu vrtulníkom, keď s ostatným dejom filmu nijako nesúviseli? ()

predators 

všechny recenze uživatele

Sice trochu trvá, než se začne něco pořádného dít, ale...ale ty vlny byly obrovské! By mě zajímalo, kolik litrů vody se v průběhu natáčení spotřebovalo. Takže na efekty si tady stěžovat nebudeme, že? Na herce taky, protože je jeden lepší než druhý a hooodně dobře se to poslouchá. Napětí by se dalo taky smočit, takže spokojenost. 75% ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Keďže som tento film zhliadla v televízii a nemohla som si tie bombastické triky vychutnať na obrovskom plátne a dokonale vybavenom zvukovom systéme, mala by som dať 3*, keď na ten film však spätne myslím a predstavím si ho v spomínanom vybavení, jednoducho musím dať 4*. Petersenova réžia je vynikajúca a namiesto Poseidonu mi nedal pocítiť, že postavy čoby ľudské bytosti sú na plátne iba čírou náhodou, slúžiace ako smiešny doplnok k vybrúsenému vizuálu. Prvá hodina je možno natiahnutá, ale za to tá druhá je plná akcie, napätia, dramatických situácií, nádherných kamerových "náletov", pri ktorých by ma neprekvapilo, keby som sa viac neodvážila ísť na more :). K tomu úžasná hudba James Hornera, ktorá celú atmosféru iba podfarbovala a nečakaný "nehollywoodsky" záver. Myslím, že tento film je trochu podhodnotený. Hoci nedisponoval originálnym scenárom, je to skutočne silný vizuálny zážitok doplnený kvalitnými hercami a skvelou hudbou. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Stahují se mraky. I mezi hrdiny filmu. Přesto vypluli. Vlny jak sviňa. Víc vln, černější mraky. Bouřka jak cyp. Dokonalá bouřka. „Hele, vlna... ta bude asi naše...“ „Jo vidím, vlna jako kráva. Ta je dokonalá.“ „Asi sbohem.“ „Tak čau...“ A pak že neumím napsat stručný komentář. :-) P.S. abych tomu filmu zbytečně nekřivdil, třeba si ho ještě někdy pustím. Teda ne celej, to bych asi nedal a usnul. Spokojím se se zhruba dvaceti minutami završenými Vlnou... ()

tron 

všechny recenze uživatele

V DOKONALEJ BÚRKE Clooney spojil sily s nemeckým režisérom Petersenom, ktorý po PONORKE a pred remake POSEIDONA adaptáciou skutočných morských udalostí z roku 1991 dotvoril svoju slávnu morskou soľou nasiaknutú trilógiu, ktorú ženy nemajú rady, ale chlapi na ňu nedajú dopustiť. Clooney s Petersenom sa našli, rozumejú si, ich film má jedinečný zmysel pre humor, perfektnú atmosféru, špičkové technické prevedenie, výbornú prácu s uvoľnenými hercami, ktorí sa neboja prísť kvôli precítenejšiemu výkonu na pľace k úrazu (Reilly, Wahlberg, Fichtner, Ironside), ale ženy v tomto svete nie sú o nič slabšie (Laneová) a keď sa pobavíme na žralokovi, až vtedy vypukne skutočné peklo. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Mark Wahlberg během natáčení přebýval nad hospodou Crow´s Nest, kde se natáčely interiéry. (HellFire)
  • Okrem autentického mestečka Gloucester v štáte Massachusetts prebiehala väčšina natáčania v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama