Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Příběh statečnejch rybářů a jejich drahejch poloviček slzících v bostonských barech společně s přáteli, čekajíc na snad šťastnej návrat svejch druhů a kamarádů. Ti se mezitím vrhají přímo do chřtánu smrtící bouře a bůhví, jak to všechno dopadne! Ale jak pravil v jednom z oněch barů Michael Ironside: jestli tímhle peklem někdo projede, tak jedině náš starej známej pediatr George Clooney. Tak uvidíme... K výčtu žánrů, kterejch se tenhle film dotýká, si klidně přidejte i romantický, protože tak "srdceryvný" scény, doprovázený příšerně důtklivou hudbou (otravující stejně naladěnou notou celej film), zaručeně neuvidíte ani v Pretty woman nebo Armageddonu. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Proč tam byla ta helikoptéra? Proč se to víc nevěnovalo postavám? Například kapitán Clooney je sice machr, ale splývá s dalším tuctem stejně načtrtnutejch kapitánů-tvrdohlavců a ta postava není vůbec zajímavá. A ve scénách bouře posádku představovali oranžový poletující panáčci s kapucí přes obličej. Mohli jim aspoň napsat jména na záda, takhle jsem netušila, kdo se zrovna topí a kdo mu pomáhá, což podle mě drama efekt taky dost ochudilo. Zrovna u Perfect Storm bych brala, aby si s tím víc pohráli, potenciál tu byl a nevyužít takovou hereckou sestavu je hřích! ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen si může připsat další poctivě odvedené řemeslo. Jeho bouře sice není zas tak dokonalá, ale v přehlídce komerčních a spíše oddechových dobrodružství v posledních několika letech si přesto zasluhuje hrdé a významné postavení. Už proto, že to není žádný Roland Emmerich a jeho apokalypsa na 500 různých způsobů. Dokonalá bouře se mnohem více snaží o vyprávění, snaží se o přiblížení k hlavním hrdinům a celou dobu usiluje o to, aby závěrečné přírodní běsnění naplno zasáhlo i diváka u televize. A navíc se jí daří skvěle skloubit dramatickou tvář s výbornou vizuální stránkou, což je hlavně při gradování příběhu uprostřed oceánu obrovským plusem. A že scénář občas působí trochu ledabyle a neuspořádaně, to se dá v tomto případě docela dobře tolerovat. 80% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Žádná bouře není dokonalá, když tak intenzivní či mohutná. Co je na moři či souši dokonalé? I Ježíš říkal - Dokonáno jest, ale až když naplnil údajné písmo svaté. Každý člověk by měl zažít bouři na moři, a v malé lodičce, to si pak zapamatuje do konce svého života, a prospěje mu to více, než vysedávání u televize a sledování filmů o bouřích na moři. (1.10.2010.) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Katastrofák jak má být.Žádný zdlouhavý úvod se podle mého názoru nekonal,ten začátek prostě perfektně seznámil s postavami a uvedl diváka do situace.Herecké obsazení je vskutku lahůdkové,George Clooney mi znovu dokazuje,že většího sympaťáka prostě mezi herci není,John C. Reilly standartně dobrý a potěšil William Fichtner.No a Wahlberg? Jak ho nemám moc rád,tak tady překvapil a zahrál dost dobře.Velkým plusem je perfektní gradace děje od klidu v úvodu,přes skvělé scény rybaření občas proložené nějakou tou napínavou situaci až po strhující bouři na konci,která je patřičně trikově vyvedená a pořádně napínavá.Děj jen lehce zpomaluje vedlejší dějová linie se zachraňovaným člunem,ale když se pak vrátíme zpátky k lodi Andrea Gail,je všechno při starém.Režisér Petersen ještě tehdy neztratil soudnost jako v případě Poseidonu a vytvořil perfektní žánrovku,která má všechno co má správný katastrofák mít plus nestandartní konec.To všechno korunuje patřičně monumentální hudba Jamese Hornera.Výborný film,kterému uniklo maximální hodnocení jen o vlásek. 85 % ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Mark Wahlberg během natáčení přebýval nad hospodou Crow´s Nest, kde se natáčely interiéry. (HellFire)
  • Okrem autentického mestečka Gloucester v štáte Massachusetts prebiehala väčšina natáčania v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama