Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem si tim stoprocentne jistej, jelikoz konkurence je silna, ale pravdepodobne moje nejoblibenejsi serie. Tady v podstate nejsou zadny chyby, Atkinson je opet naprosto perfektni a i kdyz je sem tam nasranej, pripadne chce nekomu neco provest, porad to je desnej sympatak. Je tu taky starej znamej Tony Robinson, kterej opet slouzi jen k ponizovani. Pak je tu nastesti zmena u Hugha Laurieho, kterej sice neni zadnej genius, ale oproti minuly serii to neni uplne vymlety hovado, coz je fajn. A navic se vraci i Tim McInnerny, kterej sice neni s hlavni partickou, ale prislo mi, ze ze vsech serii je tahle jeho role nejprinosnejsi. No a co se tyce jednotlivejch dilu, neni tu zadnej slabej, vsechny jsou narvany vtipama, hlaskama a spoustou dokonalejch scenek, tvurci se ani neboji sem tam nakyho sprostyho slova a oproti minuly serii tu neni vetsina humoru zalozena jen na urazkach, i kdyz samozrejme jich tu je spousta, ale tvurci pridou i s originalnima napadama a neurazej furt jen Baldricka, coz je fajn. Celkove serialova komedialni spicka a naprosto jasnejch 5*. ()

Rannveig 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale postava Baldricka značně utrpěla, když na rozdíl od předchozích sérií, kde se dal považovat za řekněme Švějkovského, je v této sérii vyobrazen jako 100% retard, což je značná škoda, neboť ten domělý idiot Baldrick z 1-3 série, byl k nepřekonání, když v zásadě vždy přišel s nějakým reálně přijatelně dobrým nápadem. Škoda. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak kdopak se nam vsechno vratil : na plny uvazek Fry a McInnery jako Melchett a Darling. Dale se znova mihne Bob, Lord Flasheart, a i v teto serii Miranda Richardson. Jinak mi prijde tahle serie mirne slabsi jak treti serie, ale eventuelni pate pokracovani by se byvalo urcite zkouslo. Prvni svetova je pro Brity hodne citlive tema, takze uz to neni takova sranda jako predchozi serie a je znat znacnou trpkost z valecneho silenstvi, zejmena ve skvelem zaveru. No mapa v meritku 1:1 byla uzasna. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější příhody Edmunda. Baldrick opět geniální, do toho Darling, tupý velitel Barleigh, miluji zejména díly s králem stíhacích es:) Konec neobvykle vážný až tragický téměř. Ovšem jestli mě něco položilo na lopatky byl to humor z této série. Soudní šaráda, letecký výcvik, je tu toho spousty.... letci dvacetiminuťáci to určitě nezapomenu.... ()

rekkky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední, ale zároveň chronologicky nejbližší dějinná zpověď, tentokráte kapitána britské armády Blackadddera. Originálními hrátkami se slovy a vůbec významy slov se jednotliví představitelé prezentují v průběhu I. světové války a jak to tak bývá, vše je okořeněno luxusními gagy, hláškami a vůbec groteskními situacemi. Aby toho nebylo málo, tak do toho všeho vstupuje fakt absurdnosti s jakou se tato válka vedla a Edmund rázem má několikrát nahráno k naprosto geniálním glosátorským obratům. Čtvrté pokračování, tak nemohlo skončit o moc lépe. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě usvědčí domnělého špiona na základě chytáku, že Hull patří společně s Oxfordem a Cambridge k proslulým univerizitám. V roce 1917, ve kterém se přibližně odehrává 4. série seriálu, ještě neexistovala univerzita v Hullu, ta byla založena až v roce 1927. (Shakaar)
  • Tim McInnerny hrál postavu Darlinga s tikem v oku. Po šestitýdenním natáčení mu však tik zůstal a trvalo dva měsíce, než se jej zase zbavil. (Kulmon)

Reklama

Reklama