Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Hi, Flashheart here. Yeah, cancel the state funeral, tell the king to stop blubbing. Flash is "not" dead. I simply ran out of "juice!" Yeah, and before all the girls start saying: "Oh, what's the point of living anymore?", I'm talking about petrol! Woof, woof! - neviem čo viac dodať, smiala som sa skoro nepretržite, štvrtá séria spolu s druhou moje obľúbené:) a nikto nevie tak krásne zakričať "Bravo!" ako George:))) ()

Opsha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série Černé zmije je dost odlišná. Tentokrát se odehrává v zákopech první světové války a nesmyslná smrt při "velkém a slavném útoku" doslova visí ve vzduchu. To ji dává lehký melancholický nádech a občas spíš než brit-com připomíná dramedy. Navíc kapitán Černá Zmije dost vyměknul a působí jako jen o trochu cyničtější a sobectější verze kapitána Yossariana z Hlavy 22. Což já rozhodně nepočítám jako plus. Velké pole působnosti taky získal tupý generál Melchett v klasicky trapně rozeřvaném dabingu Jiřího Kodeše. A geniální překladatel jaksi zapomněl přeložit jméno "drahého" Darlinga Ovšem je pravda, že vymýšlení gagů jde autorům čím dál lépe. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší část života Černé zmije odehrávající se za 1. SV. Krom tří hlavních postav se objevuje i ''Drahý'' Darling a velitel Barleigh, se kterými je často legrace a se Zmijí se báječně doplňují. Rowan Atkinson už sice není takový sviňák, jaký byl na začátku ságy, ale i tak svými nevkusnými vtípky a černým humorem navodí atmosféru zákopové války. Přitom konec mi přijde až epický a naprosto jiný od předešlých dílů. 9/10 ()

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez vahania najlepsia seria serialu, nielen plna absurdneho vojenskeho humoru, ale aj s presahom, triafajuca do cierneho. Niektore situacie nedali nepripomenut Hlavu 22. Napriek tomu, ze sa pribeh presunul az do obdobia 1. svetovej vojny, v hlavnych ulohach ucinkuju ti isti hviezdni herci a samozrejme nechybaju Cierna Zmija a Baldrick. Ked si vybrat jednu seriu, tak jednoznacne tuto, zial uz poslednu. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vrchol černozmijácké série. Kpt. Blackadder je cynický a mimořádně vtipný, vojín Baldrick má "opravdu vychytralé plány", armádní velení je plné idiotů a závěrečný odkaz na Gallipoli je třešnička na dortu. Asi nejvtipnější jsou díly s polním soudem za sežrání poštovního holuba a díl s nástupem k letectvu. Nepřejte si vědět, z čeho v polních podmínkách Baldrick vaří "vynikající napěněnou kávu s mlékem a cukrem" :o)) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • Název poslední epizody "Sbohem" je odkaz na populární píseň z první světové války, kterou v roce 1917 složili R. P. Weston a Bert Lee. (Kulmon)
  • V epizodě usvědčí domnělého špiona na základě chytáku, že Hull patří společně s Oxfordem a Cambridge k proslulým univerizitám. V roce 1917, ve kterém se přibližně odehrává 4. série seriálu, ještě neexistovala univerzita v Hullu, ta byla založena až v roce 1927. (Shakaar)

Reklama

Reklama